Monday, June 14, 2010

Jawapan Kepada Persoalan Gadis-Gadis: Episod 4

Hari yang ditunggu sudah tiba. Segala persoalan tentang jejaka yang sering bermain di dada gadis-gadis bakal dijawab dengan penuh kejujuran. Anda tidak perlu susah payah pergi berjumpa bomoh untuk meminta resipi nasi kangkang kerana tidak percaya dengan suami. Sebaliknya, anda boleh tanya kami pakar jurusan jejaka bagi menyelesaikan masalah cinta anda. Ayuh kita berkenalan dengan ahli panel:


Dari kiri:

1) Faizal ‘ijaicool’ Rosly. Mengaku masih teruna tetapi memiliki pengalaman luas berdasarkan apa yang ditonton.

2) Shuhud ‘abe nigga’ Zakaria. Boleh memiliki sebarang gadis yang diinginkan kerana dia sekarang ada teman wanita imajinasi.

3) Khairul ‘Ah Long’ Afandi. Bulan 7 dia nak kahwin dah. Kini gigih berlatih sorang diri untuk menambah stamina agar boleh beraksi lebih daripada 2 minit.

4) Adam Johari . Kini sudah berpindah di UK dapatlah bersama isteri seminggu sekali. The rest, inisiatif tangan sendiri.

5) Amir ‘apai’ Rashidi. Dia direhatkan dalam segmen kali ini kerana dia baru dapat baby. Nanti tertekan nak jawab soalan pergi pukul bini pulak.

6) Anas ‘three pack’ Mustafah. Ahli panel baru. Suami Zack ketika weekdays, teman gay Faizal ketika weekend.

Ayuh kita mulakan sesi menjawab soalan! (amaran: entri ini panjang tetapi berilmiah)

Masalah 1

1) lelaki semua tgk porn ke kalau tak tgk tuh kategori ape? alim gila, warak, tak normal?

2) kenapa nak tgk actually?suka?so that taw ape nak buat di mlm pertama?

3) berdosakah lelaki tgk porn? dosa jenis ape tuh? sorry kalau tanye tu je. tp saya curious.

Cik Mek Molek, Kuala Nerang

Anas menjawab:

1) Pastinya semua penah tengok, at least pun tertengok lalu tutup mata dan intai dicelah2 jari. Ini kerana media massa kita yg open-minded, dunia internet yg serba mencabar dan jari2 yg gatal menaip yg bukan2.

Kalau tak tengok itu, maknanya dia dilindungi oleh Allah S.W.T... Subhanallah..

2) Tengok sebab nak tau.. Dah tau jangan la pulak ketagihan.. Dah tau jangan pulak tengok gay porn. Kenapa tanak tengok? Takut kantoi dgn manusia atau takut azab api neraka? Nauzubillah.

3) Setakat yg diajar oleh para Ustazah&Ustaz dulu2, mmg berdosalah tgk2 aurat ni..Tapi kalau Cik Mek Molek tengok Faizal berbogel, mungkin tidak berdosa, kerana tidak menaikkan syahwat langsung, cheiit! Alhamdulillah..

Masalah 2

1) kenapa lelaki bising kalau perempuan keluar malam dengan kawan2 tp korg boleh pulak

2) macam mana nak pikat mak bf kita tanpa nampak fake?

anon kampung baru

Anas menjawab:

1) Lelaki bising hanyalah demi keselamatan perempuan. Bahaya keluar mlm2 ni sbnrnya. Nanti kena kacaulah atau mengantuk ketika drivinglah. Kalau lelaki lebih pandai sedikit menjaga diri (bukan sexism ya).

Lgpun takut2 perempuan dating dengan lelaki lain malam, kena jauhi tu, tak elok berdosa besar! kalau lelaki takpe, quota belum penuh.. Sunnah!

2) Itu anda tanyalah kepada ayah bf anda, kerana beliau telah berjaya memikat mak bf anda sehingga lahirnya bf anda itu.. saya yakin beliau lebih arif..

Masalah 3

hmmm..subjek yg menarik ditanya:

a) mcm mana nak tahu seseorg lelaki itu sygkan kite?adakah dengan hanya memanggil syg tapi tanpa perbuatan yg menunjuk kearah itu?

b) adakah kita boleh mempercayai perhubungan yg hanya paham2 sendiri tanpa meluahkan? so, adakah saya patut bertanya mengenai status kami? bagaimana kalau sebaliknya?

c) adakah lelaki sering berpura2 dalam misi mengorat?iaitu bersungguh pada awalnya, n then setelah terjalin hubungan..terasa diabaikan?

d) adakah lelaki sering berahsia?apakah yg selalu dirahsiakan daripada teman wanitanya?

-cik ingin tahu-


Adam menjawab:

a) Soalan ni agak susah. Sebab ade banyak jenis orang kat luar sane. Aku rase kata-kata tak mencukupi dalam a relationship. Talk is cheap. perbuatan dan persepsi kena betul gak dalam relationship. kalau kat depan pompuan tu lelaki tu cakap die sayangkan die, tapi kat blakang kutuk ejek pompuan tu gemok gedempol susah gak aaaa. hrmmm... still... susah aaaa nak tau orang tu sayangkan pompuan tu ke tak. banyak orang suka memendam perasaan. akunye advice, good luck!

b) nope. always declare or ask for a declaration when the time is right. kalau tak lelaki tu akan ngorat pompuan lain. he has to know that the relationship is exclusive. tak usahlah nak jadi cool dengan mentaliti "faham-faham" sendiri. tapi at the same time, janganlah mengontrol the other (lelaki atau pompuan). contohnya cam dulu semasa ijai masih kanak-kanak ingusan, gf die tak bagi die amik gambar dengan gadis lain. emo gile. haha.

c) banyak benda camtu rasanya. mula mula hangat-hangat tahi faizal. dalam bidang ngorat, aku rase lelaki kene act like a dick/douchebag baru perempuan tu akan minat kat lelaki tu. jangan layan pompuan tu bile die call. buat-buat sibuk. baru the girl akan tergila-gilakan kita. hebat tak teknik tu?

d) porn. fantasi persetubuhan. gadis-gadis lain yang diidamkan. brape kali "menggilap" dalam seminggu. haha.

Masalah 4

allo encek ijai..i'm ur silent stalker too...1st tym nk drop comment...hihi..

saye stuju ngn -cik ingin tahu- ..laki mmg slalu wat hubungan yg paham2 sendri ek? cane pompuan nak taw ah? kang teperasn sendri lak..pe sign yg pompuan nmpak klo laki suke kat die?salu ajak jnjln ke? salu joging same ke? salu tgok movie same ke?

nak tye malu..so ape perlu pompuan lakukan ar?
(bagi idea2 yg tanpa perlu memalukan pihak laki n pompuan)

hihihi...

_sylenttrigger_


Adam menjawab:

hubungan faham-faham sendiri doesn't work. declare the relationship. make it official. things don't just magically fall into place. the relationship has to have a starting point... and that starting point is when you and your partner knows that you both are exclusively for each other.

kalau lelaki tu minat kat gadis, die akan cakap die minat. kalau die takde telur nak bagitau die suke kat gadis tu, tak payahlah nak tunggu die make the move. tell him to grow a spine and a pair of balls. haha.

omg, as a girl don't ever ever tell a guy that you like him first. the guy will get turned off. play a little hard to get but not too hard to get. unless you are ugly, or fat. then try everything in your arsenal.

Masalah 5

mengapa lelaki kalau main games atau pun tgk siri glee kat tv, telinga mereka seakan hilang terus?

- mak tiri margarita-


Faizal menjawab:


Sori Wirda terlajak perahu boleh diundur terlajak komen saya jawab juga. Kaum lelaki secara fitrahnya memang ada connection 3G iaiu Games, Girls dan Goal! Goal tu boleh ganti dengan Glee bagi mereka yang agak sotong. Jika hendak membuat analogi, bermain game adalah umpama online shopping bagi wanita, di mana kita memerlukan fokus yang tinggi bagi mengklik benda yang betul untuk pergi ke level yang seterusnya.

Masalah 6

aku ada beberapa persoalan di hati..sila jawab ehh wahai ahli panel..

1) btoi ke org laki ni paling kurang seminggu skalik kene kumpol sesama kawan2 laki?

2) kenapa masa kumpol sesama laki2 tuh dorg tanak bawak pasangan memasing?? bukankah lebih elok kalo perkenal2kan pasangan masing2 agar hilang rasa cemburu buta dikalangan mereka..

3) apakah pendapatan ahlil2 panel mengenai gejala wanita merokok yg semakin berleluasa dewasa ini

4) ramai org lelaki mendakwa lelaki zaman ini adalah rajin mengemas, mencuci pinggan dan rajin membuat keje2 rumah mengalahkan anak dara. apa pendapat ahli panel mengenai fenomena ini. jika boleh minta huraikan pro dan cons nya skali

Cik Hajar

Faizal menjawab:

1) Sangat betul. Kami memerlukan sesi boys talk tanpa kehadiran gadis-gadis bagi membincangkan persoalan jantan yang tidak ‘feel’ untuk dibincangkan dengan gadis-gadis seperti keputusan Fantasy Football dan video lucah Ariel Peterporn / Luna Maya.

2) Kami sayangkan anda, maka kami tidak mahu membuat anda bosan dan diganggu secara seksual mendengar lawak Maria Ozawa kami, lawak lelaki kulit hitam tidak berpakaian. Jika anda ikut kami, anda akan berasa lebih cemburu kerana kami sering mencuci mata dengan meneka saiz cup apakah yang dipakai oleh gadis hangat di hadapan.

3) Merokok membahayakan kesihatan, tidak kira lelaki ataupun perempuan. Oh merokok selepas kahwin no komenlah ikut jelah cakap suami.

4) Pro: Anda balik rumah boleh tengok Grey’s Anatomy tanpa sebarang obligasi.

Cons: Kami tidak akan menemani anda membeli karpet, memenuhi kehendak batin ataupun mendengar rungutan anda tentang rakan sepejabat sebab kami dah penat.

Masalah 7

kalau org laki tu admire kat sorg pompuan ni sampai 8tahun..

>harus kah pompuan 2 pcaya?
>nape die x terus terang awal2?
>adakah laki ni tergolong dlm laki yg setia?

Khairul Bariyyah


Shuhud menjawab:

hmm..nak percaye atau tidak depends kat personaliti lelaki tu la..either die tu jenis yg baik dan tawaddu' ataupun jenis yg suke flirt mcm fendi kassim..kalau yg baik2,mungkin boleh dipercayai..korang pun dah kenal selama 8 tahun,mesti tau serba sedikit perangai dia ni..

penantian selama lapan tahun mengadmire seseorang sgt memerlukan komitmen yg tinggi dan kecekalan di hati..haha..kalau betul2 dia ni menunggu anda,jgn dilepaskan jejaka seperti ini..pasti menjadi suami yg taat setia spt ujian pavlov(sila rujuk buku teks biologi tingkatan 5..haha)

kalau nampak sgt jenis suke tukar betina mcm jualan murah di sogo(maksud aku kerap la..haha) jgn dipercaya lelaki ini..one way nak tahu betul ke tak,cube la tanye kawan2 rapat die betul ke dia selama ni admire awak and tak pernah ade gadis lain dlm hidup dia..

kenapa tak bg tau awal2...mungkin sebab malu direject memandangkan rupa paras seperti nelson mandela..ataupun mase dan ketika tu tak sesuai..tgh exam ke..stress abah kawin lain ke..bile die bersedia nak bagitau, tup2 gadis impian telah dikebas org.. so dia pun menanti la dgn penuh kesabaran bile la si gadis nak clash supaya dia boleh masuk jarum..haha..

buatlah pilihan dgn tepat..susah2 solat istikharah je..tapi kalau dlm mimpi kuar muke ijai,jgn salahkan aku..hehe..

Masalah 8


bismilah (^__^)

1) kenapa laki tak boleh kalo pempuan lebih, lebih pandai ke,lebih kaya ke,lebih bekerjaya ke?dah tu nk buat mcmne

2) kenapa boleh tengok bola or main game or tgk F1 smpai mata jdi panda tp kalo ajak teman shopping muka muncung mcm itik? apa yang tak best pegi shopping best apa

3) kenapa semua bnda nk kena ckp berjuta kali, tapi berjuta kali pon, tak msuk kepala jgk? pastu buat mcm xde masalah.takde berslh dan semuanya baik2.so tak pelik la kan klo kn bebel?

4) kenapa beli handbag tu membazir, tapi kalo pegi tukar rim tayar dikategorikan dalam keperluan? handbag tak perlu ke? kang bwk beg plastik tak kelass pulak.

terima kasih ahli panel =p

Wan Nur Syazwani, Rusia


Fandi menjawab:


1) ego laki kan tinggi..mane leh pmpn lebih dari laki..lagipon klo pmpn ni lebih dari laki die mst die senang mngungkit sbb pmpn akal 1 nafsu 9..cakap ikot nafsu lebih hahaha..

2) yg xbestnya sbb klo pegi shoping mst cari barang pmpn yg lebih..barang laki baru dapat boxer selai pmpn da ajak pegi tgk tmpt laen..hairankan asik pmpn je kondem laki x suke follow pmpn shpg..pmpn ade ke nk ikot laki shopping??

3) sbb laki tau pmpn tu berada di sisinya..hatinya tenang lupa segala2nya..laki bergantung pada wanita dari segi dalaman (tolong igtkan mcm2 and keperluan batin) manakala pmpn bergantung pd lelaki dr segi zahir (tempat mengadu domba, mendapat perlindungan fizikal dan nafkah zahir)..baru la seimbang..tetapi lelaki dilahirkan mmg tuk mnjadi pendengar bebelan wanita..ahaks..

4) beli handbag ngn tukar rim laen..beli handbag pmpn je nmpk lawa..tukar rim klo same2 naek kete tu tak ke org ckp cantiknya kereta dorang..kan ke sama2 dpt pujian hahaha..

Masalah 9


one last q ijai plz!
cne nk mintak utang from ex?
hari tu die ckp nk byr everymonth
but habuk pon tade
so aku msg lagi n die x rep langsung.
vavi laa
aku nk utang aku balek laa bodohhhhhhh!
xkn aku nk suro kwn die mintakkan 4 aku plak.
x ke die malu nanti?
or ok je?

pemiutang, balik pulau


Shuhud menjawab:


haha..tu lah..time tgh couple tak ingat dunia..semuanya manis..harta i u punye..harta u i punye..dah clash,lesap mcm tu aje..huhu..

mintak je la..tak direply melalui sms,fesbuk,emel,surat layang,cat merah semua boleh digunakan..tulis je coment kat fesbuk die: walaupun hatiku kini bukan milikmu,tapi duit aku tetap aku punye..sile bayar hutang dgn kadar segera..pasti die malu bile kawan2 die bace kan..haha..nak minak thru member dia pun boleh..nak malu ape..duit kite..malu2 merana la duit tak dapat..

lagi satu cara mase korg couple dulu,kenal tak family die?? mak die ke, kakak, abg etc..call la diorang..tapi cakap baik2 la..contohnye:makcik,anak makcik ade berhutang dgn sy dulu..sy sms dia tak balas..takde kredit kot..sy perlukan duit tu sebab nak bayar hutang ptptn..mahkamah dah nak blacklist nama sy..(selitkan unsur2 sedih agar si ibu akan simpati..haha)

last resort,upah je kaki pukul..lanyak cukup2..satu sebab tak bayar hutang,kedua balas dendam sebab berlaku curang..haha..eh tak lah..cadangan yg last adalah imaginasi penulis..
-------------------------------------------------------------------

Sekian sahaja sesi soal jawab kali ini. Diharapkan gadis-gadis berpuas hati dengan jawapan yang diberikan oleh ahli panel. Jika memerlukan penjelasan lanjut ataupun terdapat sebarang soalan susulan, usah malu untuk bertanya. Jika malu bertanya jangan salahkan kami jika kami membuat perangai tipikal seorang lelaki. Anda yang tidak faham kami. Huh.



14 comments:

mimi saidi said...

perghhh...byk gilak soklan2 yg aku perlu tau jawapannye..hohoho..

Anonymous said...

salam ahli panels
sehat?

hahah..bgs2..err tapi
mana soalan2 aku?


santiago

khairul_bariyyah said...

cayalah korang... nway,thanks shuhud.. ada sedikit kebenaran dekat jawapan anda tuh...

err,harap2 x kuar lah muka ijai dalam mimpi solat istikharah.. lalalala~~~

Clarky Afif said...

haha! suke, dohh! pastilah rumah tangga d masa depan aman sejahtera sebab kau. trimas!

Anonymous said...

pasal mintak utang,semua cara di atas sudah digunakan tp tetap x berjaya.sbg tanda protes,haruskah saya membakar sijil2 pelajaran dan pembelajaran beliau yg masih ada dlm simpanan saya skrg (yg pd suatu masa dulu diamanahkan kpd saya utk difotokopi tp saya lupa nak pulangkan original copy)? Kejamkah saya jika membuat proses pembakaran tersebut? walau hanya kepingan kertas shj tapi mengambil masa bertahun2 utk mendapatkannya

-budak cyberjaya-

Anonymous said...

budak cyberjaya... jangan bakar. itu terlalu extreme. brape banyak hutang ex anda? beratus? beribu? kenapa anda boleh meminjamkan wang kepadanya in the first place?

ahli panel,

adam

cracked bunny said...

thanks ahli panel.sgt membantu
and mmg bergeliga genius abg ijai cool ni sbb mmg sentiasa igt nama penuh sape2 pon.eja je salah sikit.hehe

kalo buat medic pasti cemerlang nih.

Mohamad Faizal said...

mimi: kini sudah tahu hargailah jejaka anda

santiago: ala soalan tentang berapa kali ceploit2 kau sendiri boleh jawab sebab lelaki semua sama sahaja

khairul: itulah harap2 tidak keluar kerana nanti anda hampa tak dapat memiliki hati ini

clarky: haa haa. semoga tidak bercerai

budak cyber: mungkin masih ada perasaan terhadap dia? mungkin patut lupakan and move on. unless kalau hutang rm100 ke atas

adam: mungkin kerana cinta?

sha: mana cemerlang bio SPM dapat 4B je haa haa

Anonymous said...

daym bij its dat necessary to tell them i'm gettin marreid?? who wants to join me for a massage and spa session??camon lets do some notty boy stuff b4 u guys stuck with onegina disease..hahaha..

-fandi-

Mohamad Faizal said...

janganla guna bahasa ah long aku tak faham bitch

Anonymous said...

weekend skrg diam je ek..masing2 pegi buang air..huhu..

-fandi-

Anonymous said...

weekend skrg diam je ek..masing2 pegi buang air..huhu..

-fandi-

Anonymous said...

ijai,sila tambah another 0 di belakang nilai yg anda berikan dlm komen di atas.btw,ni bkn bg pnjam duit demi chenta,tp dia songlap duit yg sepatutnya diserahkan kpd saya -budak cyber-

Anonymous said...

aku pon da buat macam2
aku mintak kat mak die kang aku lak kene bambu
sbb aku knal mak die cane
dulu mase kapel aku pesan da suro bayar ape2 jadi pon
xdpt laa hutang aku tu gamaknya
son of a bitch tul la
hahahahahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...