Tuesday, July 13, 2010

Happy Birthday Aqilah Hasan!



Hello to Aqilah lala apa khabar kamu
I'm singin this song for ya I wrote it just for you
Because today's your birthday takkan nak buat tak tahu
Gonna sing for ya that's what I wanna do

Oh how did we met oh how did we know each other
I didn't remember we went to tadika together
Oh yeah i know we are teman tapi mesre
We'll always be there for you forever and ever

Happy birthday qi qi qi qi qi qi lala
Happy birthday qi la la la la la lala

We always melalak di dalam kereta
But selalu tak tahu nak menyanyi lagu apa
Asyik-asyik kita nyanyi lagu cinta
Oh tak kisahlah yang penting rupa

We went to mines wonderland to watch MI:3
But then kena tipu dengan Amir Afendi
We made silly faces we took pictures at the dreamworld
Oh aqilah hasan you are the supergirl

This song was meant to be friendly
So i am sorry if ada yang terguris hati
Next year maybe i will sing you this song lagi
And now i nak pergi makan mee

Happy birthday qi qi qi qi qi qi lala
Happy birthday qi la la la la la lala

Eh ada lagi ayuh teruskan membaca untuk mengumpat Aqilah Hasan di hari jadinya.

Video di atas diambil semasa zaman semaja semasa parti liar Aqilah Hasan ataupun nama kampungnya Lala. Lihatlah perutku ketika itu yang masih ramping dan wajahku yang tiada bekas jerawat. Too bad ah kalau ofis kalian menghalang Youtube. Tetapi hari ini 13/7 merupakan hari jadi Lala so kena kurangkan sedikit cerita pasal aku. Aku mengenali Lala sejak di Uniten. Semasa di universiti aku memang hot stuff semua gadis meminta alamat emel dan menambah aku sebagai rakan di Friendster. Aku berasa rimas sebab gadis-gadis tidak ikhlas nak berkawan dengan aku sebab keperibadian aku, tetapi hanya ingin mendekati aku berdasarkan paras rupa.

Tetapi Aqilah Hasan tidak bersikap begitu membuatkan kami menjadi teman tapi mesra tapi takdela mesra sangat sehingga menimbulkan fitnah. Aqilah Hasan ada kereta dan dia tidak pernah merungut walaupun aku tak bayar duit minyak setiap kali kami pergi menonton wayang di Mines Wonderland.

Antara fakta menarik tentang Lala yang perlu anda tahu ialah dia menjadi buruan Saiful Bukhari Azlan semasa di Uniten dulu. (Bekas) teman lelakinya ketika itu iaitu Farique (memang nama sebenar) berasa cemburu lalu memanggil rakan-rakan lain untuk menumbuk Saiful sehingga berdarah. Nasib baik aku ada kelas English for Academic Purposes ketika itu kalau tak mesti aku dah pukul curi Saiful juga. Ini kisah benar ni aku tak ezajerit.

Lala takutkan kucing. Mungkin sebab itulah dia sudah TIGA TAHUN tidak datang ke parti liar hari raya aku. Kita lihat tahun ini adakah dia akan hadir. Apapun Aqilah Hasan, sempena hari jadimu ini, saya ucapkan selamat hari jadi yang ke-19. Kalau ada parti liar saya bersedia melatih Tamir mahupun Khairul Afandy Abu Bakar untuk membuat tarian ghairah dan berdosa.

Happy Birthday Aqilah Hasan!





9 comments:

Asmoham said...

bole berkenalan x? hehe

nana said...

happy birthday aqilah hasan!

khairul_bariyyah said...

happy birthday aqilah hasan.. wah,muda setahun dari i gitu.. gila ah muda.. hahaha

Mohamad Faizal said...

asmoham: kau kan dah kenal aku apa lagi yang kau nak tahu pasal aku nanti aku boleh beritahu

nana: terima kasih! (tiru suara aqilah)

khairul: ohh memang dia pelajar pintar dia lompat kelas tak perlu masuk sekolah rendah terus masuk universiti

[z@ck] said...

terbaik!

akugunakanta said...

sampaikan salam pada aqilah dari kawan lama (^_^). Dia classmate saya masa form 2.

Mohamad Faizal said...

z@ck: thanks!

akugunakanta: AQILAH HASANNNNNN ADA ORANG KIRIM SALAMMMMM (harap2 dia baca)

qilahlala said...

sorry ijai.. da baca the post, but didnt get a chance nk comment.. almaklumla, masalah kesihatan haha thanks much brother!! parti liar nnti kita g picnic! akan diberitahu kelak.. prepare your tarian zapin plssss!!!

Mohamad Faizal said...

oh yeahhh parti liarrrrrr

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...