Thursday, August 5, 2010

Selamat Hari Jadi Y.P.R

Blogging is gay.

...but minum arak is haram and berdosa so please keep on reading this blog so that we will be safe from the wrath of Mungkar and Nangkir, Insyaallah. Feel free to leave your comments, feedback, love letters and money. Peace.


That was my first ever blog post three years ago. I started this blog because I need a medium to unleash my narcissism and to make fun of everyone without regret. At that time I only had 6 visitors per day; Ezu, Lala, Adam, Akak Abe, Hanis Zalikha and myself. After 3 years, now I think I only have 22 visitors per day. which is quite flattering. Ayuh teruskan membaca.

Aku tidak pernah menulis perkara yang serius di dalam blog. Maka hari ini aku akan menulis sesuatu yang serius tahap Eman Manan. Aku ingin mengucapkan terima kasih kepada semua orang yang sudi membaca blog ini walaupun terdapat perkataan persetubuhan di dalam setiap perenggan. Aku rasa berbesar hati apabila mengetahui ada orang yang rela membaca hasil penulisan aku walaupun perkara-perkara yang aku tulis semuanya telah diexaggerate dan ditokok tambah. Saat yang paling membanggakan aku sepanjang aku menulis blog adalah apabila ada orang yang sudi memplagiat 17 entri aku tanpa mengubah nama watak di dalam blog ini. Aku selalu perasan yang konon-konon blog aku ni awesome, tapi lepas orang plagiat hasil penulisan aku barulah aku sedar yang aku ini memang benar-benar awesome.

Thank you for laughing at my racist jokes, thank you for commenting on my provocative entries, thank you gadis-gadis for not PMSing when I wrote about PMS, thank you jejaka-jejaka for all of your sexual harassment, thank you for everything. Keep on reading but don't forget to perform your salah (solat la).


Selamat hari jadi Y.P.R. Aku demand testismonial sempena hari jadi. Katakan HO! untuk Yang Penting Rupa!



55 comments:

faramira said...

ho! Yang Penting Rupa!

et said...

oh? keh3.

Rahim Hashim said...

ho! ho! ho! kene sebut 3 kali sebab dah 3 tahun.

otak ketat said...

3 thn dah? hebat! tahniah! nak testimoni ka? malas. haha. blog YPR best! aku suka. kalau kau buat background music maher zain lg aku bertambah suka. haha.

z a t i said...

cis awal 3bulan dr aku. zati: since october 2007.

Asmoham said...

ho! teruskn usaha n kesengalanmu.. itulah kekuatan YPR!

qilahlala said...

ho!!!!! ho!!!! awak awesome la ;p

Anonymous said...

ho!! utk YPR..
ape lagi jai..beli la kek hari jadi utk blog kau..haha
but aku still rase kehilangan movie review dari blog kau..huhu..


-shuhud-

Sein Abdul said...

Ho utk Yang Penting Rupa!

Baru je start baca blog ni since kawan i bg link psal catshow kt midvalley. Finally ari2 nk baca. Mmg addicted! jenaka bersahaja tanpa rasa bersalah terhadap geng2 bangi. Teruskan menulis n update entry2 yang baru.

Sein

Muaz said...

HO HO HO! YPR rocks!
Aku akan tunggu saat bila ada party YPR.. mesti awesome..!
HO!

Clarky Afif said...

saye Clarky. sebelum saye jumpe belog ini hidup saye tunggang langgang tanpa arah pedoman. serte jiwe amatlah lara.

TAPI. . .

Selepas saya discover YPR dan berkenalan dengan abang (hoh abang lagi!) Ijai, Ustaz Faizal al-Kacaki dan Sally hidup saya seperti distimulasi! Kini saya gembira dan hidup terasa lebih bermakna!

haha!

Clarky Afif said...

oh lupa.

HOE! haha!

CiK UnGu ViOLeT said...

Ho! utk Y.P.R =)

Anonymous said...

Ho!. Haha aku pun rindu gak entry movies kau jai. - adam

khairul_bariyyah said...

HO! HO! HO! HO!

setuju ngan shuhud & adam... dulu selalu ada review pasal movies tiap2 bulan.. skang ni banyak review pasal maher zain pulak.. hehehe

keep on writing ijai.. tanpa YPR,hidup saya pasti gundah gulana seketika.. (over)

Mohd Hazri said...

Ho untuk Y.P.R. Aku selalu pegang kata-kat ko jai. Elakkan pergaduhan lebihkan persetubuhan. Haha

Mohamad Faizal said...

faramira: Ho! untuk nurfarah amirah!

et: oh bulan dot com

rahim: thanks rahim. kalau aku gay mesti aku berminat kat kau

otak ketat: demi kau nanti aku buat klip video maher zain terus. thanks.

zati: ok kena panggil aku abang senior

asmoham: haha thanks

lala: hihi tepat sekali tuduhan anda itu

abe: haha malam wiken jom KAU PULAK BELANJA

sein: sein ruffedge ke ni? terima kasih

muaz: anjurkanlah untuk aku please. hihi

clarky: tahniah kerana hidup anda kini lebih bermakna hihi

cik ungu: ho! untuk anda juga

adam: tapi nanti aku bagi spoiler...haha

khairul: memang ramai gadis dan arbok gundah gulana sebab saya hik hik

hazri: haha thanks itu untuk orang yang sudah berkahwin sahaja kau mana buleh.

DingDong said...

ho! Y.P.R btw.. blog ko best utk dibaca pada bila2 masa shj.. eps time sedey2.. sbb baca je blog ko.. da leh gelak2 smp berguling2 kat lantai.. cheers ;) keep it up..

finaz said...

happy birthday to ypr.. thanks for making me burst into laughter every morning in the office... heheh

Anonymous said...

ho!!!

aku pon da jadi stalker tegar blog ni..

setiap hari antara 1st menda yang aku buat bila dtg opis, buka blog ni.. mcm da berhantu cket2..

teruskan berblogging...

sarah

Anonymous said...

H0H0H0H0!!!

cylot *_*

ceklala said...

selamat hari jadi Y.P.R!!

sy dgn ini mengaku bahawa sy adelah stalker plg berjaya abad ini sbb hari2 dok stalker page ijai tanpa ijai tahu!hahaha....ape2 pun gd luck..n congratssss ;)

p/s: cpt2 ler kawen yek hehe

aziezah said...

Ho YPR...
bukak blog ni dah jadi rutin sy sejak 2 tahun lepas..hari2 sy baca n sy akn terus baca hari2...congrates n thnks sbb buat hidup sy deria lepas baca blog ni...

Anonymous said...

ho!

ojj

Anonymous said...

ho!!ho!!ho!!
teruskan usaha anda....
saya sgt suka baca blog ini


-kawan anon suwit II-

^wirda^ said...

HO!

Anonymous said...

HO HO HO!

without YPR hidop xbrmakne..
cheers ijai!keep on writing n blogging okeh?

paen

Along said...

ho! Yang Penting Rupa!

kipidap. i'm a newbie to this blog for the last couple of months, tapi baru sekarang nak komen (sebab terlalu kecewa ijai dah ade awek -- IM KIDDING)

happy birthday again YPR!

Anonymous said...

ho!!!
best blog ni!

attiesya said...

ho!!!

3 tahun sudah yer?? bagus2..teruskan berkarya dgn merepek.. hehehe

Anonymous said...

HO!!!
Baru membaca YPR dan sedang menghabiskan membaca archive dgn gigihnya. Dah banyak kali jatuh kerusi apabila membaca entri2 awak sbb gelak terlampau. Awak memang COOL!!!

umiQ
team dr shuhud irfani :)

jana said...

HO !!!untuk Yang Penting Rupa(memang betul-betul Hooliaw)

Kak jana mewakili yang umur 40 tahun keatas yang membaca YPR)

blog yang koool macam ice-cream mat kool.Teruskan entertaining us ijai.You never failed to make kak jana smiled.

Happy birthday.

Mohamad Faizal said...

dingdong: haha terima kasih kerana berguling.

finaz: thanks. anda antara orang yang 'senior' di sini sebenarnya hihi

sarah: hai sarah. jangan sampai dipecat bos nanti hihi.

cylot: .thanks. camana nak pronounce ni cylot

ceklala: ahah! sekarang sudah tahu

aziezah: yakah? wahh tahniah untuk anda kerana menyedari kekoolan blog ini di awal musim

ojj: thanks. apa maksud ojj?

kawan anon suwit II: thanks. mana anon suwit dan kawan anon suwit I

wirda: alaa ucapan panjangla sikit. hihi thanks

paen: yo paen. jangan tak puasa ok

along: itu perkara biasa sebenarnya. ramai lagi yang telah kecewa. thanks

anon: betul, memang best

attiesya: teruskan membaca repekan ini, thanks

umiQ: yaaa saya mengaku saya memang kool. thanks

kak jana: takpe kak umur tak penting, yang penting rupa. terima kasih!

Anonymous said...

ho...ho...ho.....
dats thru ure awesome.. just follow ur blog recently.. now i become one of ur silent stalker oready....

Syaza Suhaimi said...

ho! tahniah! oh ya, blog ini memang best lalu telah dijaja kepada beberapa orang kawan lain supaya bertambah orang yang boleh gelak sama2 dengan aku time bosan menganggur~

Anonymous said...

ho! keep it up ijaicool

-nfk-

Beela RC said...

Ho! *saya peminat tegar blog anda!*
teruskan ke-cool-an anda,cik Ijai :D <3

Frodo Baggins said...

ho!!!!

lu idola wa?
serius. lu mmg awsome
wa makmum muda lu.
amacam? keh300x


>>___<<

otosan said...

he he he he

blog ko ni ada gaya blog
http://keretamayat.blogspot.com/

gaya bahasa dan lawak lawak sukaneka

good approach :)

Anonymous said...

dear YPR,
mekasih krn mnampakkan aku sperti org gila gelak sorg2 dalam bilik shingga mncecah frekuensi 54.9 megaHertz.. semoga frekuensi ini dpt bertambah di tahun yg mendatang.. amiin


HO!



-megan musang

Anonymous said...

HO!

Dan aku harap ko akan kerap menulis. satu duaaa tigaa entry satu hariii (haha matila kau)


pikachu

wana_aizwa said...

Ho!!
walaupon YPR tersangat lah 18SX..tp aku tetap setia membacanya..
hidup kucing-kucing ijai! (ape kaitan)..

yer ijai mmg cool (kot) v(^_^)v

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

hoi!..ko harus bertanding selepas ini...makcik merah itu perlu ada pesaing yg xsihat macam kau..

Cik Faridah Huda said...

HO! epi besday YPR..

aku x kesah org len nak pndg 45 degree ke sudut tepat ker kat aku bila tgk aku gelak terhinggut2 badan dpn pc...kdg2 mmg out of voice control smpai rasa sesak napas thn gelak...alah..depa x baca blog ko..depa mana tau keghairahn dan kenikmatan yg aku alami...hahaha..

u made my dayyyy...hoyeeee

Harris H said...

Ho!YPR,
Keep on blogging!Banyak benar istilah urban Melayu yang saya dapat dari blog ni,Ho,ho,ho;)

mijie said...

Y.P.R...????....Mak Sukeeee...Ho...

Asmoham said...

sempena ulang tahun ypr.. ko kene update hari2..

nurul said...

HO !
:-)

Anonymous said...

wa tk ingt bila wa minat YPR
tp yg pentg YPR ni kalo sehari tk bukak leh meroyan beberapa hari..


gud blowjob ijai..blow wind blow

keep it up. one of my favorite blog..kehkehkehkeh~



aku nyanyi satu lagu la utk YPR


So baby dont worry, you are my only,
You wont be lonely, even if the sky is falling down,
Youll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Dowwwnnnnn, Dowwnnnnn,
Baby are you down down down down down,
Downnnnn, Downnnnnn,
Even if the sky is falling down,


HO!



Kun Santiago Yusuf

Mohamad Faizal said...

anon: thank you for acknowledging my awesomeness, silent stalker

syaza: bagus, jika lakukan secara berjemaah lebih banyak pahala (ataupun dosa)

nfk: thanks. up up uptrend

beela: insyallah kekoolan ini akan kekal

frodo: thanks. bersyukurlah frodo mahu jadi makmum muda seperti aku. mulakan dengan pergi surau berdekatan

otosan: kereta mayat? blog seram ke tu

megan: thanks. semoga anda akan kekal waras di masa hadapan.

pikachu: tak buleh. dikhuatiri isi blog akan menjadi bosan jika update 3x sehari

wana: thanks. 18sx ke? anda dah 18 tahun ke belum?

iffat: bertanding kategori apa? satu2nya ketegori yang aku ada peluang menang adalah kategori blog dakwah terbaik

cik faridah: haha thanks. macamana tu gelak terhinggut2

harris: melayu urban? bagaimana tu err cuba beri satu contoh

mijie: hik hik gelenyah uols

asmoham: haha weekend cutila

nurul: ho kembali

yusuf: haha aku kurang mengerti di mana relevannya lagu itu? anyway thanks

terima kasih semua

EyeDa said...

Ho yeh!! Ho yeh!! teruskan hasil penulisan yg best okeh. I loiikee the way you exaggerate.haha

Mohamad Faizal said...

ho yeh! terima kasih

Anonymous said...

HO! untuk Yang Penting Rupa!

aku suka blog ko. terima kasih kerana menceriakan hidup aku. blog ko ni kira macam ubat batukla. baca banyak2 boleh ketagih. kalo secukup rasa, boleh buat hati gembira.

thanks! selamat berpuasa.

-jaja-

nana said...

HO! YPR!
eh sori lambat, aku bz.

Mohamad Faizal said...

jaja: terima kasih selamat berpuasa untuk anda juga jangan makan ubat batuk nanti batal puasa

nana: thanks, tak perlu sori naik lori

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...