Thursday, October 28, 2010

Mengenali Jenis-Jenis Pujian Terhadap Gadis (versi Google Translate)


Setelah aku membaca komen Zati Hazira dalam entri di bawah, aku terus membuat eksperimen untuk mengetahui kejituan applikasi Google Translate. Aku telah mentafsir entri Mengenali Jenis-Jenis Pujian Terhadap Gadis sepenuhnya kepada bahasa Inggeris dan hasilnya menyebabkan aku tergelak sehingga terkeluar mee dari hidung, literally. Oleh kerana aku memang sedang ketandusan idea untuk mengemaskini blog dengan entri keji, aku hanya mengambil jalan mudah dengan memplagiat hasil daripada tafsiran itu ke dalam laman blog ini. Ayuh kita kaji kehebatan Google Translate ini.

Ayat sebenar:

Mengikut satu survey yang dijalankan oleh majalah Anjung Seri baru-baru ini, mereka telah berjaya mengenal pasti 3 perkara yang gadis-gadis mahu dengar daripada lelaki:

1) Pujian
2) Pujian
3) Pujian

Ayat tafsiran:

According to a survey conducted by the magazine Porch Series recently, they have managed to identify three things that the girls want to hear from the man:

1) Compliment
2) Compliment
3) Compliment


Well hasilnya masih acceptable, walaupun aku dah histeria dah Anjung Seri jadi Porch series. Kita sambung dengan ayat-ayat pilihan di bawah.

-------------------------------------------------------------------

Ayat sebenar:

3) Pujian bajet romantis

Pujian-pujian ini selalunya diplagiat daripada laman-laman ungkapan cinta seperti Romantic-Quotes.com untuk ditulis di dalam kad ulangtahun percintaan. Orang lain dengar pasti muntah darah. Kata-kata sebegini secara jujurnya mustahil untuk diungkapkan on the spot, melainkan anda telah menghafalnya terlebih dahulu. Pujian cinta ini dijamin dapat membuatkan gadis-gadis terawang-awang di udara yang pasti menjadi modal perbualan bersama gadis-gadis lain dalam sesi girls talk mereka. Namun begitu ada juga jejaka yang sekadar menggunakan teknik pujian ini untuk mencairkan hati gadis-gadis sebelum menyeluk tangan ke dalam baju mereka. Sila kaji contoh-contoh di bawah:

a. Sememangnya ku sedar dan tahu tiada wanita di dunia setandingmu.

b. Thousands of stars are in the sky but you are the one in front of my eyes

c. When I see your face, there’s not a thing that I would change. Cause you’re amazing, just the way you are.

Ayat tafsiran:

3) Compliment budget romantic

Acclaim and is often imitated from sites such as the romantic expression of love-Quotes.com to be written in the romantic anniversary card. Other people would listen to vomit blood. These words frankly impossible to be expressed on the spot, unless you have memorized them beforehand. Compliments are guaranteed to make love with girls-awang overlay that is sure to be on the air capital of the conversation with other girls in the session they talk girls. However there is also a man who only uses this technique to compliment the girls hearts melt before menyeluk hands in their shirts. Please review the examples below:

a. Of course I realize and know that no woman in the world setandingmu.

b. Thousands of stars are in the sky but you are the one in front of my eyes

c. When I see your face, there's not a thing That I Would change. Cause you're amazing, just the way you are.


-------------------------------------------------------------------

Ayat sebenar:

4) Pujian tidak bertapis

Pujian seperti ini memang wajib dielakkan ketika temujanji yang pertama kerana naturenya yang terlalu jujur sehingga boleh membuatkan kita dituduh sebagai pengganas seksual. Pujian seperti ini selalunya dikaitkan dengan pujian berbentuk seksual terhadap fizikal seseorang wanita itu. Selalunya kita pendam dalam hati sahaja tak berani nak luahkan, unless korang memang dah betul-betul kenal dan selesa antara satu sama lain barulah boleh lepaskan sahaja pujian sebegini tanpa perlu disunting. Nampak macam keji tetapi memang itulah yang terlintas di hati. Sila kaji contoh di bawah:

a. Wahh besar dan ranum gila buah dada awak ni. Ayah awak dulu kerja petani ke?

b. Wahh nice ass! (sambil melakukan aksi slap punggung dia sedas dua)

Ayat tafsiran:

4) Praise is not refined

Praise like this is must be avoided during the first appointment because naturenya too honest so we can make sexually charged as terrorists. Praise like this is often associated with sexual compliment on a woman's physical. Usually we only latent in the liver do not dare want to express, unless korang dah was really familiar and comfortable with each other only then can pass this compliment without editing. Looks nasty, but it is what occurred in the liver. Please review the example below:

a. Wahh crazy big and ripe breasts you ni. Your dad used to work the farmers?

b. Wahh nice ass! (Back slap action while he sedas two)


Gila licik aku update blog sekadar copy paste. Hahaha tapi tak mengapa aku memang dasar narcissist gelak baca entri sendiri. Ok apa kata anda pun guna Google Translate untuk tafsir entri di blog anda, lepas tu kongsi bersama agar kita boleh bergelak ketawa beramai-ramai.



15 comments:

e-liex said...

"other listen to vomit blood"
"girls- awang"? What the what!!
"LIVER" hahahahhah

d'Fedrin said...

Hahaha..

Anjung Seri jd Porch Series..
Macam lg market je name tu.. :p

Aryani Natasha said...

pujian tak bertapis tu sumpah lawak...hahahah

Mohamad Faizal said...

hahahaha bangun pagi pun saya masih gelak ketawa

sueey said...

lawak2...gelak besar pg2 kt ofis;D

z a t i said...

nama blog kau pun tak tahan.

"It's All About Appearance"

gila ilmiah. LOL.LOL

akugunakanta said...

gelak-gelak..kahkahkah (sbb aku pun penah try)

.mem besor. said...

baru sekarang aku mengerti kenapa selama ini para pelajar yakin je hantar esei english kat aku kemudian bila esei dipulangkan muka seorang2 kebingungan melihat kertas bertanda merah bertelur ayam.

niena ; ) said...

haha...
aku pun slalu gak guna google translate untuk ngutuk2 org kat facebook.

slalunye aku guna bahasa perancis tpi kene cek jugak btul ke tak maksudnye kalau tak mesti kene ejek ngan orang perancis.

ai na said...

oh my! google translate mmg lawak bile tuka jd english! hahahaha!
bile nak malay dia jadi indon ! kah kah!

Clarky Afif said...

hahah kalah Singlish!

nana said...

aku pernah tanda satu karangan student, mmg bleh tahu dia translate guna google translator ni.

sumpah keji.

safwan said...

ijai, aku dengan tak malu nye cadangkan kau translate satu entry blog aku.

http://oopsmytongueslipped.blogspot.com/2010/09/sebab-sebab-yang-buat-aku-fikir-aku.html.


aku setia gila babi = i'm loyal epilepsy.

hahahahah

Princess of Babbles said...

haha..
sumpah lawak!
i almost vomit blood reading this!
LOL

feezz said...

haha..wat laka-laka la bro ni..asyik tergelak2 je baca. hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...