Sunday, November 28, 2010

Entri Yang Bakal Meremukkan Hati Gadis-Gadis


Huiii memang tak sanggup hendak makan cupcakes di atas dah design lawa-lawa macam tu. Merisik pun ada kek kah? Yelah takkan nak datang dengan tangan kosong. Zaman moden ni nak merisik pakai emel pun boleh tapi kita kan orang Melayu penuh dengan adat ketimuran. Bagi menjaga adat orang Melayu kita, ayuh kita berbalas pantun:

Beli cincin di kedai Poh Kong,
Parents dah setuju barulah disarung,
Bercadang nak kahwin awal 2012 kot,
Harap-harap dunia tak kiamat macam dalam filem Hollywood.



Eh pendeknya entri ni. Habislah lepas ni blog ini jadi macam blog gadis-gadis yang merancang perkahwinan.



47 comments:

enuLwanie said...

ramai la gadis yang menonggeng ke'frust'an.
tapi sesuai la abg ijai n kak datillah.
moga kekal jodoh ke akhir hayat!

Noraishikin Mohd Salleh said...

fewwwwiiiiittt!!!!

congrats Jai & Datillah ;) kahwin jgn lupa jmpt ktorang k

Anonymous said...

serius comel gilaaaaa cupcakes tu!! ni yg buat aku nk histeria bak gadis terserempak artis korea nih!


megan musang

Mohamad Faizal said...

enulwanie: haha terima kasih

cikinto: bak alamat nak hantar kad. eh awalnya hihi

megan: jangan lupa pergi menonton wondergirls live di malaysia nanti

Nurul Huda Rahim said...

wah. hati aku bkn takat remuk, malah pecah berkeping-keping ni. haha. over taw abg ijai neh. merisik pn nak ada kek. haha. tahniah!

famia said...

duduk jaoh sikit bro, belum dapat lesen halal tu :)

qilahlala said...

ahhhh suka... tapi kenapa 2012.. tahun depan je la ;) hihi

Mimie.Candy Cane said...

wahahahaha..suweeetttt....tahniah ijai..walaupun aku cuma pembaca blog ko yg picisan,im so happy for you dude..

yay.. yay!!

ainakhani said...

pegh ! Sampainya hatimu !!
hahaha ! ade aku kisah ?
neway, tahniah la ijai !
bila kahwin weiyh ?
mesti jemput kitorg pembace stia blog ko ni !
hahahahah xD

korg mmg sweet ! i like !

Salmi Effendi said...

okay ijai aku silent reader yang sekarang dah tak silent.

congrats korang dua ! (:

nanti aku kasi alamat kau anta kad kahwin tau.

lololol

nad^ami said...

congrats ijai n tilla.. nice cupcakes ;)

rizal jabai said...

sedapppppppp comellll

ezadikna said...

wah...teruja tgk cupcake comel tu..tahniah :)

Anonymous said...

congrats ijaicool n mrs ijaicool to be! excited tgk cupcake comel2 mcm hantaran
-nfk-

*kuku patah said...

eeeeeeeeeeee comelnye cupcakes!!! tahniah ! nati kawen jemput reader blog gak weh.hehe

Anonymous said...

congrats jai ngan da'killa! hebat hebat.

adam

jana said...

Ijai,
tahniah ye,majlis perkahwinan nanti jemput lah kak jana ya,duduk kat meja tepi-tepi pun takpalah.

Tahniah agains ijai and datilah,alam pertunangan banyak dugaan tau,so berbanyak buat besabar ye :)

Mohamad Faizal said...

huda: bersabarlah huda. anda pasti akan dapat mencari jejaka lain yang hampir sama kacak. terima kasih!

famia: ilusi optik je tu

lala: alah ini pun dan nak masuk bulan doblas tak lama dah pun hihi

mimie: hey thanks yay yay

aina: haha terima kasih

salmi: terima kasih former silent reader

nad: pastilah nice hihi. thanks

rizal: aku comel ke kek comel

ezadikna: hey thanks!

nfk: semoga anda akan menempah kapkek ini juga satu hari nanti. thanks!

kuku: haha insyaallah. thanks

adam: adam nanti bagi aku checklist kau hihi

kak jana: hihi tak tunang kahwin terus je nanti. terima kasih!

Anonymous said...

cupcakes tu sgt comel...
congrats ijai & datilah...

-jaja-

O Ena O said...

phwweewiittt...phewwiitt...
jadikan la blog ko utk merancang perkahwinan bg pihak bakal pengantin lelaki lak..LOL...

tahniah utk da killa & ijaicool!!..smoga perhubungan yg terjalin kekal ke jinjang pelamin & hingga ke akhir hayat..insya Allah..ameen...

zeratikah zainal said...

congrates cupcakes sb sgt comel eh congrates ijaicool sb dh merisik. ;p

Anonymous said...

tahniah faizal! set tarikh kawin awal2 la senang aku n adam merancang kepulangan...

dazrul

Anonymous said...

Siti Nurul Ijai! Felicititations! :) Berseri-seri muka dua mempelai to be. Kawin jangan lupa ajak ok.

-nadjoe

Anonymous said...

Congrats Ijai and Datilla ;)
x sbr nak mkn nasi kenduri korang :D
lps ni aku nak buat caption kat gambar kawin ko plak ijai. hehehe

Regards
-syawalliah-

Atiqah Ahmad said...

congratz. :)

myaamirah said...

tahniah :)

Muaz said...

Wahh cool giler hantaran merisik! Hehe.

Anyway, congratz dude and da'killa!
Nanti balik raya perlissss nooo!! hahaha..

Anonymous said...

jeckspeed

tahniah cupcakes kerana menjadi pilihan ijai untuk merisik datilla.. tahniah lagi sekali cupcakes!.. (lepas ni selamat la tangan kau tu dari berdosa ngan organ bersaiz olimpik kau tu ye.)

white purple flower said...

merisik pun dah bawak 8 dulang.hebat.

Anonymous said...

cantiklah baju kurung gf encik faizal.gf encik faizal pon comel.tp hati saya tak remuk pun sbb dh ade bf:p
congrats to both of u!

noname

.alie. said...

hatiku hancur relai la sebab kek tu comel sangat untuk dimakan.sob3~

selamat bertunang selamat berbahagia la.
kan kahwin ajak kami semua tau..

=)

..:: WiRdA ::.. said...

weeewitttt.. nih merisik kan, blom tunang?... cun la kapkek tu..haha

Selamat merisik! haha

amboi rambut mcm belah tepi saja...terus nampak hati yg murni sukar dicari mcm iklan sabun. hahaha tahniah!

shukrin farahdiba @ ceklala said...

tahniah!better ko pakai songkok la jai br nmpk hensem mak mertua syg lebih!hahaha

Mohamad Faizal said...

jaja: terima kasih daun keladi

ena: ameeeeeeeeen ameeeeeeeeeen (gaya maher zain)

zeratikah: terima kasih daun kelapa

dazu: haha nanti dah ada tarikh tepat aku habaq mai. cadangan awal adalah bulan 2 2012

nadjoe: yo mohd nadiah johari! of koslah berseri pakai fair and lovely. terima kasih :)

syawal: thanks. bila nak beranak ni? anak nama faizal kan

atiqah: thank you!

myaamirah: thank you lagi!

muaz: kita kongsi kereta lah balik utagha jimat sikit wang minyak dan tol. tapi kau drive. hihi

jeckspeed: thanks. kau jangan selalu sangat bayangkan struktur organ reproduksi aku ok

white purple: heheh terima kasih

noname: thanks. kain baju kurung tu nama dia chiffiariani (tipu)

alie: thanks. kapkek itu boleh ditempah di blog membuat kakpek di kajang

wirda: thanks sebab mengaku yang hati aku ni suci murni. hihi

shukrin: thanks. nak pakai dah sebenarnya tapi takut dianggap sengaja mahu mencari perhatian walaupun sekadar merisik walaupun aku memang suka memakai baju melayu. takpe, lepas ni all out. hihi

Anonymous said...

bukan nama kak da'killa .."Datillah" ke? wif double L...hehe

temb0k said...

wahhh!!!
finally!!
weee~~~

emm-ai-en said...

tahniah jai.
manekah kedai kapkek tersebut?
serius lawa.
kene wat undian SMS kalo nak makan.

khairul_bariyyah said...

homaigod2!! jantung da bdebar2 bila tgk hapdet kat blog sdiri.. cayalah.. tp,pantun 2.. sungguh x bleh blah ye encik ijai..

congrats, both of u! :)

Mohamad Faizal said...

anon: ya double L orang buat kek yang rabun malam

tembok: weeeeee

emm-ai-en: dia blog dia kena tanya kat mama

khairul: terima kasih!

The Sharkox said...

Remuk hati aku ijai..

achiq said...

congrats ijai & datilah...
cincin merisik x de ke?

Anonymous said...

congrats ijai n datillah!!! yeayyy heeee

-sanah & fendi-

Mikael said...

ijai jangan lupa jemput aku juga. :)

Anonymous said...

Congratulasi Ijaii pweewit~

jgn lupa hantar kad jemputan awak k brunei saya nak pegi k majlis persandingan awak tu nnti wokeyyy ;P

Shima Ibrahim said...

congrats, Ijai & Datillah!!

DingDong said...

adohh ijai.. aku da lama gile xmbuka blog ko.. maap2.. nway kongratulasi utk ko n da'killa... 2012.. xpe kitorg doakan spy xkan berlaku bencana alam dat time insyaAllah ;).. jgn lupa ajak kami fan blog ko ni.. ;)

phish said...

nooo..ijaiii..noooo.....
mode:frust menonggeng....hahahahhahaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...