Monday, November 8, 2010

Liverpool Dahulu dan Kini

Liverpool dahulu:

1) Tiada wang?



2) Kehilangan tulang belakang?



3) Dijadikan bahan jenaka?


gambar asal daripada pembaca Sokernet

Itu Liverpool dahulu bagaimana dengan Liverpool sekarang?

1) Kami sudah ada wang kini. Uncle John tidak memberi janji manis cakap nak bina stadium selepas 60 hari membeli Liverpool macam Atuk Gillett dan Hicks. Dia bersikap realistik merangka semua kemungkinan seperti membuat renovation di Anfield instead of membina stadium baru di Stanley Park. Namun begitu masih terlalu awal untuk kita menyerahkan jiwa dan raga kepada pemilik baru walaupun kita dapat melihat kejayaan Boston Red Sox hasil daripada gaya pengurusan kewangannya. Mungkin kena buat satu khas pasal takeover ini nanti. Apapun dengan menggunakan skim perbankan Islamik Standard Chartered, kami kini bebas daripada riba dan bulan Januari nanti boleh shopping 20 juta pound untuk seorang pemain.



2)...ada tulang belakang baru beb. Dahulu, Adik Lucas sering dijadikan kambing hitam setiap kali dia bermain tatkala Liverpool dilanda dengan result-result yang buruk. Selalu hilang possession, passing tak sampai, lacking ideas and creativity dan sentiasa dibayangi oleh Mascherano. Akan tetapi musim ini dia mengisi slot defensive midfielder dengan efektif sekali sehinggakan pihak umum membuat analogi adik Lucas bermain seperti negara kelahirannya Brazil. Work rate dia kini sama dengan abang Kuyt lari tak berhenti-henti merampas bola. Dia menjadi link antara back four dengan pemain offensive yang lain mengawal possession sebelum melakukan counter attack. Banyak betul pujian yang aku berikan. Tapi musim ini, adik Lucas memang layak menerima pujian itu kerana corak permanian (sengaja typo) memang sudah matang musim ini. Rileks je malam tadi terjah Drogba. Bagi aku man of the match malam tadi adalah Adik Lucas. Oh by the way satu-satunya perkara yang Adik Lucas ada dan Mascherano tak ada adalah paras rupa.



3) Benarlah kata pepatah klasik Inggeris, 'Form is temporary, class is permanent'. 4 kemenangan berturut-turut bermula dengan Blackburn, Bolton, amukan Abang Gerrard menentang Napoli dan seterusnya Chelsea. Kau tak lihatkah perlawanan menentang Chelsea semalam? Liverpool on its day can face any team, including the defending champion or even a team of suicide bombers. Abang Torres adalah penyerang terbaik dunia dan kita boleh lihat buktinya semalan. Tenang sahaja memperanjingkan pembunuh kanak-kanak Bosnia Ivanovic sebelum membuat sepakan tanpa bayang ke sudut sukar. Bermain bagaikan Sang Juara. Kepedihan berada di luar top 4 memang terasa, even kelab standard divisyen satu Newcastle United (saja cari gaduh dengan Apai) pun berada di atas Liverpool. Tetapi kemanisan menundukkan juara bertahan adalah sesuatu yang berbeza, seperti ejakulasi di malam pertama walaupun aku masih teruna tak tahu rasa dia macamana. Tak sabarnya nak tunggu Manshitter United datang Anfield.


You'll Never Walk Alone.



14 comments:

Wan Perlis said...

nnt bungkus man u plak

siggplus said...

ramai orang kata, menang 1 game dah kata 'revival of the team'

tapi diorang lupa yang liverpool dah 4 games won in a row.

revival tu lama dah.

apa-apa pun, aku suka kelly mani(sengaja typo) lagi dari glenn fredly.

Anonymous said...

bila abg torres nak kahwin dgn gf dia?

saya suka abg torres + abg gerrard tapi saya sokong BUKAN liverpool. boleh?


-jaja-

shogunn_general said...

aku memang suka unsung heroes seperti lucas, dirk kunyit dan abg carra..huhu nasib baik dewa greek si kyrgiakos tu injured, kalau x kita dah bole attack dgn aerial bombardment

Anonymous said...

Midfield general? Kami ada abg tiote yg tenang melindungi back four. Lihat saja budak2 hingusan assenal diajar tempoh hari

~AkuApai~

Nurul Huda Rahim said...

apa pn, hati aku pecah berkeping-keping tgk arsenal kalah. dan ya. mascherano sgt tak hensem. tolong ambil dia balik drpd barca. rosak reputasi barca yg penuh dgn jejaka kacak tu. haha.

Anonymous said...

baru berani bersuara ker bro?
~yusry tp bkn kru~

Anonymous said...

aku dah agak next entri mesti pasal liverpool.. ternyata ramalanku benar belaka.. haha


-megan musang

pikachu said...

aku pun agak perkara yang sama. hahaha.

Mohamad Faizal said...

wan: di anfield? PASTI!

siggplus: haha true. tapi kelly masih muda glen pula ternyata memiliki rambut lebih garang

jaja: tak boleh. tak boleh. tak boleh.

naqqib: aerial bombardment haa haa betullah dia memang gagah di udara semua gol tanduk

apai: haha adik khairul bakal main england siottt

huda: haha puyol kacak ke?

yusry: hoit kau tu siap bertaubat nasuha lagi mengharapkan liverpool ketuk chelsea bagi merapatkan jurang dengan manshitter

megan dan pikachu: ok kalau korang handal cuba ramal next entri aku pasal apa hihi

O Ena O said...

inilah die luahan fan liverpool sejati..kagum betoi aku dgn ko..ttp bersama liverpool di kala pasukan di atas atau di bwh..dlm kate lain..ttp dgn liverpool di kala susah n senang...selamat berjaya utk team liverpool musim ini ye!!!

Kap said...

waaa.
baru nampak hidup sikit kau :)

Mohamad Faizal said...

ena: sudah pasti, liverpool sehingga meninggal dunia

kap: hidup biar sedap. itu tagline apa ntah aku pun dah lupa

Anonymous said...

sedih gler dowh reds mcm nk jatuh blk..seri dgn wigan,kalah dgn stoke..
:(

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...