Thursday, December 9, 2010

Girls Talk?

Adakah kalian gadis-gadis pernah mendengar sesi boys talk? Korang gadis-gadis jangan ingat korang je ada sesi girls talk bercerita tentang boyfriend, kasut Vincci, beg tangan Jurulatih, Jonas Brothers serta lelaki kiut. Kami sebagai jantan sejati juga ada sesi boys talk. Bezanya dengan gadis-gadis ialah topik perbincangan kami ternyata lebih menarik daripada beg tangan, lelaki kiut ataupun ketidakstabilan emosi ketika period. No offense ya gadis-gadis, hihi.


Namun begitu, assumption aku terhadap girls talk ternyata kurang tepat, kerana kelmarin aku secara tidak sengaja telah menyertai satu sesi girls talk bersama rakan-rakan sekerja baru aku. Gila apa aku join girls talk? Sebenarnya, rakan-rakan sekerja baru aku semuanya kool, peramah dan open minded. Lagipun diorang kesian tengok aku makan sorang-sorang macam orang sebatang kara tiada orang mahu teman, so diorang pun bawaklah aku pergi makan di Kedai Mak Teh di Cyberjaya. Memang benar gadis-gadis akan bercakap tentang lelaki, tapi bukanlah tentang lelaki hensem sahaja. Perbincangan mereka sebenarnya lebih emosional, dan memerlukan sedikit kuasa pemikiran, dan bukan sekadar friendly banter macam orang lelaki selalu buat. You guys wanna know what they talked about? Ayuh teruskan membaca.

Satu perkara yang aneh adalah mereka semua tahu aku ada blog. Terkejut jugalah apabila aku nampak gambar gadis berotot macam kat header aku di atas tu terpapar di skrin laptop mereka. Aku syaki mereka ni memang peminat fanatik aku sejak dari dulu, hehe. Apapun, aku telah meminta izin kepada mereka untuk menulis tentang perkara ini di dalam blog, dan mereka tak kisah as long as aku tak sebut nama sebenar (for now, heheh). So sebagai seorang newbie, aku pun menawarkanlah diri untuk memandu ke kedai makan. Sambil membaham, aku dapat dengar banyak perkara yang aku tak expect gadis-gadis akan bincang. Berikut adalah antara topik-topik yang dikupas oleh Anjolee, Nabster, dan Lin Dan.

1) Seks

Kita semua sudah mimpi basah dan keluar darah dari faraj, so perbincangan tentang seks bukanlah sesuatu yang taboo. Jika sesama lelaki, perbincangan tentang seks adalah sesuatu yang pasti. Gadis-gadis pun sama je sebenarnya, cuma topik mereka lebih kepada emosi dan bukan sekadar perbincangan yang hamsap semata-mata. Nabster cakap dia baru balik dari Thailand, dan dia pun ceritalah tentang industri persundalan di sana. Kiri kanan jalanraya banyak betul mak nyah, gadis asli mahupun bapa ayam yang menawarkan khidmat seks mereka. Memang syurga membeli-belah batin lah untuk lelaki, khususnya. Kemudian mereka berkata, orang lelaki yang melakukan penzinaan kali pertama dengan pelacur tidak akan dapat merasai kenikmatan seks yang sama dengan pasangan yang mereka cinta.

Ini kerana seks kali pertama akan diingati sehingga bila-bila. Macam first love lah, walaupun kau dah berpisah lama, kau pasti akan teringat saat-saat manis kali pertama memegang buah dada pasangan dengan tangan terketar-ketar. So apabila orang lelaki hilang keterunaan mereka dengan seorang pelacur, mereka akan mengalami pengalaman seks yang out of this world. Yelah tak pernah rasa kan lepas tu dihidangkan pulak dengan aksi-aksi yang kinky dan adventurous daripada pekerja seks yang memang tahu bagaimana hendak memuaskan lelaki. Adakah kita boleh expect pasangan cinta kita untuk terus memakai kostum Xena Warrior Princess sambil menyebat punggung anda di malam pertama? Tidak bukan? So kita pun dah set satu expectation, hasil daripada seks kali pertama dengan prostitute. Secara automatiknya, kita akan membuat perbandingan apabila kita melakukan persetubuhan halal dengan pasangan kita, menjadikan kita tidak puas. "Eh macam ni je?" "Eh apasal macam boring je?" Fikir kita di dalam hati. Dan apabila kita cuba untuk melakukan posisi-posisi yang aneh, pasti akan ditepis oleh pasangan kita mentah-mentah.

The same thing can be said about sex before marriage. Katalah kita dah berzina dengan ramai gadis-gadis, dan salah satu daripadanya memang seks yang awesome. Orang lelaki akan cuba sedaya upaya untuk mendapatkan mood ataupun feel yang sama agar mereka dapat rasa apa yang mereka rasa tempoh hari. Maka diorang pun bawalah anda pergi ke tempat dating yang sama, pergi dinner di restoran mahal yang sama, semata-mata untuk mengembalikan 'perasaan' itu. Itu juga merupakan salah satu faktor mengapa pasangan anda curang dengan anda, kerana mereka tidak berasa satisfied dengan apa yang mereka dapat setelah membuat analogi tentang pengalaman seks lampau.

Also, gadis-gadis tak puas hati sebab tak boleh nak detect if seorang lelaki itu masih teruna kerana orang lelaki tiada selaput dara. Eh kat punggung ada apa? Haha.

2) Buah dada

Fakta: Gadis-gadis mementingkan saiz. Kalau diorang kata saiz tak penting, yang penting rupa, mereka sebenarnya sekadar menyedapkan hati anda. Luckily aku ada both saiz dan paras rupa. Oh yeah. Anyway, ketika dalam perjalanan pulang, aku tiba-tiba mendengar soalan, "Eh what are you wearing ah?". Terus berderau darah aku ingatkan dia tanya kat aku, Rupa-rupanya mereka tanya tentang jenama bra yang digunakan. Aku tiba-tiba menyampuk "TRIUMPH!". Lepas tu diorang jelaskan dengan detail yang Triumph tu mungkin nampak seksi tapi mahal nak arwah.

Hakikatnya, gadis-gadis memang self conscious about the size of their boobs. First they discussed about the girls with small boobs like the athletes. Really? Aku rasa payu mereka nampak kecil or tak nampak sebab mereka pakai baju ketat. Or maybe otot-otot mereka menjadi besar menyebabkan aset mereka tenggelam. Anyway saiz buah dada mereka berkadar terus dengan keyakinan diri mereka. Semakin besar, semakin tinggilah keyakinan diri mereka untuk menongkah arus perdana.

Agak thought provoking juga perbincangan mereka. Mungkin sebab aku lelaki tak biasa dengar perkara begini dari mulut wanita sendiri. So, selain daripada perkara-perkara yang stereotype seperti maskara Bobbi Brown dan tuala wanita Librese, apa lagi yang korang bincangkan semasa sesi girls talk kalian?



32 comments:

atiezul said...

ape motip gmbo pompuan kt ats tuh ade bulu idung?

eiffel said...

hikhikhik...

yup, memang itu antara topik girls-talk..biasanya klo bnda2 mcm ni..tak ramai girls akn kongsi ngan laki..so..dorg jz akn citer ngan sejantinanya sahaja..jd, kamu beruntung dpt tau, tau! xP

pd pndpt kte, rasanya..saiz buah dada tuh, sama-lah spti lelaki yg xpuas hati tntg saiz...er...testisnyer..mgkin bgnya..ia akan ada sgkut paut pd kenikmatan seks..

yup, bra berjenama tersgtla mahal
2keping RM100!!!xterkeluar bijik mata?!!!

owh, tentang seks pula..

kawan sy ada cerita..lelaki ni klo nk tau, dia ni teruna lagi..cuba tgk bgaimana skills yg dipersembahkan pd ktika mlm pertama..klo semuanya berjalan lancar TANPA ada kesilapan..KEMUNGKINAN besar lelaki itu sudah berpengalaman...logik jugakla kan..bnda 1st time, msti byk bnda yg perlu dipelajari, ye dak?

hm..apalagi ea topik girls-talk..lupa plak xP

p/s :: mgkin kamu akn mndpt limpahan trafik krana entry ini

ainakhani said...

selalunya perempuan cakap pasal lelaki la. diorg akan cite pasal bf masing2.. err yg seks ni org2 yang nak kawin la ni.. haha xD

MATAHARI said...

dara lelaki pada batangnya. LOL

Mohamad Faizal said...

atiezul: motifnya adalah untuk menunjukkan yang perempuan juga boleh lalai sehingga terkeluar bulu idung

eiffel: skill pada malam pertama adalah pengalaman berdasarkan apa yang ditonton, tidak semestinya dialami sendiri. heheh

aina: bf. boyfriend dan breastfeeding

matahari: hahah macam mana nak tahu? pasti sudah hilang dara dengan tangan sendiri

eiffel said...

hikhikhik..yup..mungkin juga kan xP

Anonymous said...

Girls do talk about poligami..
kami pun pernah membayangkan if perempuan boleh kawin lebih dr 1. hehe ;)

makdara TERdiva said...

ckp pasal skandal..ops! tersasul plak! :P

uculer said...

tentang gender equality.

geek gila jawapan aku.

Catherine- said...

i ngn my fren selalu citer pasal rumah , kete n bis ape nak buat bila kawin nnt....;)

n selalu harap dpt laki yg berwang gila2 mantop!

haha

Anonymous said...

Jai, Dr Ismail Thambi nak pakai pembantu,.. kau kenal kan Dr tu?.. aku cadangkan kau paling sesuai..

jeckspeed

The Sharkox said...

Girls talk about perut boyfren dia yang agak muncit.hehe

hestyrezyuda said...

hahhaha.. tp rasanya tak semua kot akan membincangkan hal itu.. means about bra.. but size of boobs rasanya selalu juga lah di perdengarkan..

lagik satu.. yang palin gfav rasa nya.. pasal makan kot... seriously cuba tanya balik sis2 berkenaan.. adakah bab makan akan di perbincang kan?

dari jenis makanan
masakan
rasa
kelazatan
harga
tempat
silap2 rancangan memasak pun boleh masuk carta.. ekekeek

adios bro..

eh salah.. salam kenal bro..!!

hestyrezyuda said...

eh ni lagik 1.. kita nampak matahari kata

"dara laki kat batang lol.."

ekekke.. lelaki ada dara ke??? hahahaha

pasni kena tukar la nampaknya..

teruna idaman malaya kepada DARA IDAMAN MALAYA.. hahahaha


uppss.. sowi.. gurau2. jgn ada terasa hati.. :p

efyna.pinkladies said...

triumph mmg mahal woooo...

..:: WiRdA ::.. said...

bincang nk apsal kek buat aritu tak naik.. bincang pasal kedai mana murah? bincang pasal sales kat mana dan mana lg?

wannurfazrini said...

aku rasa au lebih suka cerita2 lawak dgn kawan2 perempuan . its more fun than ckp psl buah dada atau seks . tak hdp kot slalu ckp benda camtu !

Clarky Afif said...

1. warna kulit (pompuan slalu mahu jadi lebih putih dari warna asal-besfren aku)

2. kereta idaman (nissan skyline GTR 2011? haha)

3. kerjaya masa depan (aku takmo kerja, nak blaja sampai mati boley?)

4. masalah keluarga/bofren/kawan/bos/jiran/lembu ternakan

hm. aku mengaku aku suka gak usha boobs orang lain. haha! syyyhh!

Anonymous said...

Kepada cik wannurfazrini:-

Anjolee berkater "janganlah macam nie...kite orang dah cakap terlalu bnyk lawak hingga kite change to other topic la.......is something new to exchange with people :) "

*kuku patah said...

la ijai ang lepak kedai Mak Teh dekat Domain tu keee..
kitorang ni nampak muke cam ang je terus jerit ijaiii.. tapi silap.. bangla mane tah..hihihi..

niena ; ) said...

weyh ,tengoklah cite Narnia The Voyage of the Dawn Treader .

best and sedih sikit lah .
sori ,lari dari tajuk .

Mohamad Faizal said...

anon: susahla kalau suami no 1 merajuk minta hantar balik kampung

makdara: siapa skandal anda marilah berskandal

uculer: haha di bahagian manakah anda rasa hak wanita perlu ditegakkan?

catherine: haha good luck!

jeckspeed: dr ismail mesti gagah di ranjang kan

sharkox: ahhhh aku terasaaaa

hestyrezyuda: hos masakan yang hensem jangan lupa

efyna: ada triumph for men tak haha

wirda: kek tak naik sebab tak pukul telur betul2. kena at least 20 minit ok (nada yakin)

wannurfazrini: haha banyak je lagi sebenarnya yang dibincangkan saya ambil isi penting yang unik saje

clarky: warna kulit....aku sebenarnya putih tapi cahaya matahari membuatkan aku hitam. eh

anjolee: haha esok makan kat mana?

kuku: eh betullah aku ada dengar gadis2 jerit dari atas bangunan. korangla tu kot

niena: hujung minggu aku tengok

uculer said...

Ijai: berckp try gender equality bkn semestinya bermksd ada hak yg mesti ditegakkan. Kami juga berckp tgh bagaimana gender equality tu sbnrnya sudah ada cuma pelaksanaannya lemah. atau, Kami berckp ttg setiap jantina sudah ada peranan sendiri. begitu.
kadang2, orang perempuan pun ada buat perbincangan berat tau? ;)

clarky said...

aiyo ucu siap bagik komen balasan lagi aaww saspek la yuh nyah hihi :P

uculer said...

Nyah, u stalk I eh?

achiq said...

kita org suka bagi ulasan2 citer kat TV. kiranya pengulas yang tak bertauliah gitu...
dan juga isu yg wajib dikupas setiap kali duk lepak2..`berat badan'..

Anonymous said...

hi ijai!
yeah i noticed that my girlfriends kitorg sometimes ada cakap about bedroom talk, like, what to do on your first night and should you or should you not get a B-wax hahaha.

but there are some girls yg bile kite cerita pasal these things (some of us curious cats, what to do?), ada yg go "eeiiii ape cakap benda2 macam ni? tak suka lah!"

different girls different mindsets i guess. terpulang pd masing2.

have a nice day, ijai! :)

Anonymous said...

hi ijai..

for me girls talk kita bleh kategorikan berdasarkan kategori kawan pompuan kiter antaranya:-

kawan opis:
-we all talk about the same person yang kita paling tak suka kat opis every single day..
-gosipping pasal artis..

kawan sekolah yang jarang2 jumper:
-cakap pasal bertapa berjaya nya kita skang, betapa baiknya hubby kita, betapa cute nyer anak kitaa..betapa bagusnyer keje kita skang.. conclusion any discussion that make us look better than previous..of coz...

-kawan comolot:
-komplen pasal laki sendiri
-komplen pasal laki sendiri
-komplen pasal laki sendiri

sekian terima kasih

guy_from_the_other_side said...

the names very obvious la.

anjolee = j_-n
Nabster = Nab__a
Lin Dan = Lin__

:D

MNC said...

lol indeed they are familiar and if you know the people he mentioned they are kind of sweet ppl.

:D

Anonymous said...

wa bodek

Anonymous said...

wa bodek

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...