Friday, January 28, 2011

Hari Ini Hari Jadi Mama

Hari ini 28/1 merupakan hari jadi mama. Tapi mama pergi Cherating balik hari Ahad so mama pesan, SILA BUAT PARTI LIAR DI HUJUNG MINGGU OH YEAHHHH. Ok rakan-rakan sila bawa minuman keras tanpa alkohol dan sejadah lebih untuk parti ibadah kita.

Anak yang soleh akan sentiasa mendoakan ibunya. Anak yang kool pula akan menyanyi di hari jadi ibunya sebagai cheat code untuk mengelak daripada membeli hadiah yang mahal. Jika anda bukan pelajar jurusan IT, anda hanya perlu klik Play. Kalau tak berbunyi tu periksa speaker anda dah buka suis ataupun belum, kalau masih tak bunyi mungkin dah exceed bandwidth haa haa.



Let's sing it!

hari ini hari jadi mama,
ijai tak tahu nak bagi apa,
So I just grab on my guitar,
and I sing you this whateva,

oh mama i love you,
although i didn't say it selalu...

mama selalu bising ijai balik lambat,
mama takut ijai lepak dengan budak-budak jahat,
tapi ijai sebenarnya pergi makan,
dah gemuk sikit nanti lebih tampan,

oh mama yes it's true,
ijai mana pernah menipu...

mama bising kalau ijai tak tutup lampu,
mama marah kalau ijai tak basuh baju,
ijai tahu ijai malas nak cuci pinggan,
tapi ijai takde niat nak melawan,

oh mama happy birthday,
i wish you happiness all the way...

i guess i better stop singing now,
dah masuk waktu ijai nak pergi surau,
happy birthday oh my mother,
i'll you this song again next year,

oh mama i love you,
although i didn't say it selalu...

Selamat hari jadi yang ke xx mama. Mana ada tua tak percaya tengok gambar di bawah kita nampak macam adik beradik. Padahal tiap-tiap tahun pun akan pakai gambar ni. Hehe.


Ayuh rakan-rakan beri ucapan hari jadi untuk mama aku jika korang hendak makan mee soto yang mama aku tempah di open haus Hari Raya tahun ini.

original song by adam sandler from the movie 50 first dates. Lyrics by ijaicool. To download the song as ringtone, click this link before it expires: http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=2753996



21 comments:

shukrin farahdiba @ ceklala said...

selamat hari jadi mama ijai! moga suksess selalu :)

afrohead said...

selamat hari jadi ke xx. macam artis pula main rahsia-rahsia umur. haha

anyway selamat hari jadi buat ibu anda :)

hanna iymeera :) said...

happy birthday mama ijai cool , may Allah bless u , :D

santiago said...

selamat utk mama

Clarky Afif said...

hepi besdey ma...k cik.
semoga dapat banyak tempahan soto macam tempahan kek mak hanis zalikha.

hic!

ainakhani said...

happy birthday mama ijaicool dot blogspot. semoga panjang umur (:

Mimie.Candy Cane said...

aaaaawwwww.....manis sangat tau lagu ni..happy besday utk mama ijai..semoga dikurniakan kesihatan,rezeki dan kegembiraan selalu..amin..

jana said...

happy birthday mama ijai semoga dirahmati dan dikurniakan kesihatan yang sehat,

ijai bagi hadiah apa kat mama birthday ni,storylah sikit kat kak jana nanti ye ijai

nobody said...

hehe, sweet lah lagu ijai ^^
intro die lebey kureng same dgn lagu ni :
http://www.youtube.com/watch?v=oZ2bX4PTQn0
(sempurna)



epy birhtday to mama ijai :)

mangkuk statik said...

Happy birthday Kak. Semoga panjang umur dan sempat tengok anak bujang akak kawin ngan Jenifer Garner.
Errr..tanya skit bole? Masa anak akak ni kecik dulu, agak2 berapa kali akak terlepas masa dukung dia? Jatuh kepala dulu kan?....patut la dia camni skang. Pasrah je lah kak.

Mohamad Faizal said...

(jawab bagi pihak mama)

shukrin: terima kasih. anaknya juga

afro: huii mesti nak bagi misteri gitu haa haa. thanks

hanna: terima kasih may Allah bless your mama too

santiago: selamat selamanya

clarky: manaaa mama aku pun tempah kat dia masa hari raya

ainakhani: terimakasih ainakhani.edu.my

mimie: aaaaaaaminnnnnnn (berjemaah)

kak jana: saya bagi hadiah jadi anak yang soleh lagi tampan

nobody: hah? lagu adam sandler lah. hehe

mangkuk: mana. jatuh muka dulu terus buat pembedahan plastik tu yang dapat wajah pelakon utama the tourist ni

thanks uols. mama kata dia jemput anda semua ke majlis perkahwinan anaknya nanti

Anonymous said...

aaa.... smlm burfday saya!

~ sepet ~

Anonymous said...

aaaa. birthday mama kite same lahh. =)

pakwan said...

happy belated birthday mama.

Mohamad Faizal said...

sepet: selamat hari jadi yang ke-22 sepet!

selamat hari jadi untuk mama anda random reader!

sempal: selamat menguruskan badan saiful!

kundi said...

selamat hari jadi untuk mama kamu.
weh, dengar suara ko aku syak ko yang nyanyi lagu siti dan datuk K tu...hahaha....

Noraishikin Mohd Salleh said...

happy belated birthday, Mama ;)

Mohamad Faizal said...

kundi: hah? ada lagu datuk k dengan siti kah? thanks anyway

cikinto: cikn raya cina buat open haus please

Anonymous said...

happy belated birthday mama ijai.. hari ni borthday nfk pulak :D

-nfk-

attiesya said...

hepi belated besdei kak *** a.k.a. mama ijai..

p/s: ehh.. rasanya tahun lepas pun nyanyi lagu ni kan?? recycle ekk?? hehehe

Mohamad Faizal said...

nfk: selamat hari jadi yang ke-22 nfk!

attiesya: biasalah tahun depan pun guna lagu yang sama juga inshaallah maher zain

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...