Thursday, February 3, 2011

Weird Fortune Cookies #2


Siapa pernah makan Fortune Cookies? Alah biskut yang dalam dia ada ramalan tu. Fortune Cookies ini memang popular semasa Hari Raya Cina. Ada pelbagai perisa biskut ini seperti perisa mentega, perisa oreo mahupun perisa ayam belanda. Kawan Cina sepejabat aku Calvin Loi Hui Meng kata, "ooo lu tak buleh makan lebih satu loo, talak ong nanti". Ahh aku tak peduli. Aku ingkar akan kata-katanya dan aku akan terus mengambil banyak gila fortune cookies sehingga aku mendapat fortune yang baik. Tetapi mesej-mesej yang aku terima bukanlah ramalan-ramalan yang tipikal....ayuh teruskan membaca.

(klik untuk besarkan gambar)


Cis macam tau-tau je dia. Celaka.


Wow that is so true!


Haha this must be a coincidence! Tak mungkin dia tahu aku ada blog dan blog aku awesome.


Barbie mempermainkan perasaan aku pula.


Ok this one make sense. Tapi kita ambil lagi sebiji la nak bagi puas hati....last punya sumpah lepas ni tak ambil lagi.


WHAT THE WHAT?? AGAIN??



24 comments:

MATAHARI said...

ok. aku pergi beli biskut itu sekarang.

piikachu said...

Oi jai, kau repost yang dulu punya entryy eyyyyyyyy hahahaha

Mohamad Faizal said...

matahari: sila. kalau mesej aneh habaq kat aku

pikachu: manaaaaaaa. kan ramalan lain tu. hehe

cik arnab said...

haha.. then how??

NABILA said...

HAHAHAHHAHHA

afrohead said...

haha windows is better than mac memang lawak nak mampos!

Mimie.Candy Cane said...

hell yeah windows is better than mac..hahahahah...

kt giant ada jual tak biskot ni.cicah milo pun sodap ni

Niz said...

haha macam best la main benda ni!

enuLwanie said...

abg, sebagai pembaca blog ni sejak zaman tuk kadok..sy percaya entry ni hanya repost dari tahun lepas.

kuikuikui...

Mohamad Faizal said...

cik arnab: takpe, tak sengaja tuhan tak marah

nabila: haha hey kes saya jangan lupa ditutup

afro: itu memang hakikat sebenar. benar!

mimie: rasa dia macam biskut yang krim dia rasa oren tu...

niz: jangan percaya sangat, khurafat

enulwanie: ala gambar je recycle ramalan kan baru hee hee

Trafalgar D' Law said...

hahaha.. yg part best adelah ko memandai maksudkan word cina tu ikut citarasa ko.. wakakakaka..

tp style cha..

-trafalgar d law-

crazy_labelle said...

ak xpenah mkan fortune cookies...
die rasa cmne?

Clarky Afif said...

aku nak beli kuih bakul...nak kasik mulut manis. kehkeh!

Kap said...

kau punya adjustttt..
dahsyattt :)

DuniakuAbstrak said...

non haLaL? haha

The Sharkox said...

apa ni ijai, repost???

tak best la macam ni... raya cina taun depan ko repost lagi entri ni walaupun ko tukar ayat, aku nak buat demo macam kat mesir..

enuLwanie said...

boleh tak 'like' statement the sharkox?

Mohamad Faizal said...

trafalgar: eh betul la tu maksud dia tak percaya sila pergi google translate

crazy_labelle: rasa kurma ada rasa masak lemak pun ada

clarky: nak kasi mulut manis minum air gula

kap: memang dahsyat. wassap kap

duniakuabstrak: tak sengaja tak apa

sharkox dan enulwanie: hehe ini bukanlah repost sebenarnya. jika hendak dibuat analogi, dia macam filem All Well Ends Well tiap2 tahun baru cina ada. tajuk sama, tapi content lain. maka sila anticipate Weird Fortune Cookies #3 tahun hadapan haa haa

Harris H said...

Wahaha LOL, fortune cookie you ada ESP lah,but all hail the fortune cookie,Windows is way better than Macs;)

Siti Nur Aminah said...

ada gi tak biskut ni kt uma???knp aku xpnh tgok bisukut ni?

Mohamad Faizal said...

harris: spot on!

aminah: tiada. biskut ini selalunya orang bagi. mungkin boleh dibeli di pasar mini kiat siong

..:: WiRdA ::.. said...

hahha lawak2..ke ko edit tulisan2 tu? hahahha

Anonymous said...

lawak la cik faizal ni hahaha

Ahmad said...

Bodoh,edit tulisan..budak2 seangkatan jer yg suka lawak macam ni.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...