Saturday, March 5, 2011

Surat Cabaran #2

Buang tebiat apa update 2 kali dalam satu hari? Sempena dengan perlawanan Liverpool menentang Manchester United di Anfield pada esok hari, saya secara rasmi ingin memulakan persengketaan dan mencetuskan provokasi dengan menghantar sepucuk surat cabaran penuh kebencian kepada penyokong-penyokong Manchester United. Ingat, pihak yang kalah esok harus menerima cercaan dengan redha. Surat ini ditujukan khas kepada:

Andrew Chan Wai Jien, Syed Muhammad Muaz, Adam Phong Wei Hoong, Prabakharan Subramaniam, Mugunthan Nair Kesavan, Jayakumaran Thangiah, Sugaindra Kumar, Gurubalan Krishna, Shasikumar Munusamy, Ezry Yusry Yu, Fakri, Santiago Yusuf, Zahrul Idzwan Zainal, Tengku Amir Afendi, Mohd Azuddin, Mohd Nazri Fitri Nazlan, Abu Zar Sohadis, Hazim, Mohd Radzman, Zahrul Ramzan, Ali Akbar, Alie Suami Bc, Khairul Anam, Adam Johari, Mohd Dazrul Syariz Sabardin, Ahmad Shuhud Irfani Zakaria, Idlan Zakaria, Zahid Zakaria, Salamea Zakaria, Khairul Afandi Kasim, Nur Hisyam Suhaimi, Mohd Imran Suria, Luqman Salehuddin, Zuhri Yusoff, Mohd Naufal, Nurhamizah Rahim serta anda yang membaca entri ini jika anda merupakan penyokong Manchester United.

Ayuh teruskan membaca surat benci ini.

Penyokong Liverpool,
Surau Al Kauthar Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan.
5 Mac 2011.

Menemui penyokong-penyokong kelab Freemason Manshitter United, semoga kalian semua mendapat hidayah dan kembali ke landasan yang benar dengan berhenti menyokong kelab Syaiton dan menyimpan wang di Perbankan Islam Standard Chartered. Semoga bekalan air di kawasan perumahan kalian dicatu agar tidak boleh mandi wajib juga.

Saudara,

Tatkala ini saudara pasti sedang terkancing gigi apabila melihat team news pasukan saudara dimana benteng pertahanan saudara bakal dibarisi oleh Wes 'Jarang Main' Brown dan Chris 'Overrated' Smallpenis. Eh Smalling. Tanpa kapten anda abang Nemanja yang suspended dan abang Rio yang hanya tahu main Twitter itu, mampukah kalian menghadapi penyerang kedua termahal dalam skuad kami? Kena gigit dengan gigi arnab Suarez baru tahu. Ada kemungkinan juga penyerang Inggeris paling mahal akan membuat kemunculan sulung untuk skuad kami. Mampukah adik Smalling bertahan menghadapi arial bombardment daripada adik Carroll? And Torres who? Hantar Ngog pun tiada masalah rasanya.

Ya, kami sedar dengan kedudukan pasukan saudara di takhta liga. Kami juga sedar dengan prospek yang pasukan saudara mungkin dapat menjadi kelab Inggeris paling hebat dalam sejarah Liga Inggeris jika memenangi perlawanan esok serta memenangi kejuaraan liga buat kali ke-19 nanti. Ya kami masih ingat kami tewas di Old Trafford dalam pusingan pertama liga, tetapi masa tu kami ditunjangi oleh Pakcik Woy. Sekarang ini kami dipimpin oleh King Kenny. Form kami dalam beberapa perlawanan terakhir juga tidak boleh dipandang remeh.

Rasanya tidak perlu kami tekankan di sini yang kami benci melihat pemain-pemain saudara. Gary Neville tu eloklah dah bersara harap dia tu harap misai je power, lari 20 meter pecut dah pancit. Uncle Ryan dan Paul tu tak reti-reti pula mahu bersara sekadar nak cukupkan nombor dalam pasukan je. Ahh Wayne 'GILFHUNTER' Rooney, where do I even start? Curang, obese, Shrek, penzina nenek ahh. Nani malam esok mapley Ameerali bagi cuti pulak ye? Pork Ji Sung pun tak main kan? Owen mana Owen? Bukan Owen Hargreaves yang hanya tahu makan gaji buta terpeleotkan kaki sendiri setiap kali dah nak dekat pulih daripada kecederaan tu, tetapi bekas hero Anfield, Michael Owen. Tak nampak pun nama dalam skuad. Bebe si orang pedalaman tu adalah.

Sebelum saya mengakhiri surat benci saya ini, saya ingin menyampaikan sebuah pantun 4 kerat:

Dua tiga kucing berlari,
Mana nak sama si Djemba2 seorang,
Janganlah dikau terguris hati,
Aku benci Man U, bukan kau orang.

Sampai di sini sahaja yang dapat saya coretkan. Akhir kata, sambutlah carutan sayang daripada kami penyokong-penyokong tegar Liverpool.

Sekian, terima kasih.

Yang benar,
ijaicool
(Mohamad Faizal Rosly)

13 comments:

afrohead said...

tiada apa yang lebih membahagiakan dari melihat kekalahan Men Yu

crazy_labelle said...

ak gunner..

mawarmerah said...

alah..aku kureng minat bola :( hehe

Mohamad Faizal said...

afrohead: high 5!

labelle: well gunners seri tadi...tak apa tak apa esok kami kalahkan manure

mawah: tak apa tak apa beri sokongan kepada Liverpool sahaja

BearBoss said...

klu perlu bwk banner utk liv klhkn manu ak sggp bwk wlpn ak gunners~ hehe~

Fandy said...

haahahahha..nani keje ameerali..hahaha..gilaa..

paperpon aku sokong liverpool..

you'll never walkkk aloneee

Mohamad Faizal said...

bearboss: hahaha di saat ini kalian memang perlukan bantuan kami heheh

fandy: hahaha di saat ini sokongan anda terhadap liverpool melebihi penyokong liverpool sendiri

Kap said...

aku penyokong Real Madrid.
aku suka Steve McManaman.
aku suka tengok Man U, dan Barca kalah.
boleh join kau tak?

Anonymous said...

atuk ryan adalah wira sejati. semoga adik carroll tabah.

-jaja-

Anonymous said...

3-1.....

manshitter united terkedu

Mohamad Faizal said...

kap: of course bolehhhh sila nyatakan kejian anda di sesuka hati hehe

jaja: anda peminat apa jaja? jika man u, takziah

anon: terkedu, tersedu

Anonymous said...

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Glory%20Hunter

check this out

Mary Lee Jane said...

Liverpool menang smlm yey.....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...