Thursday, April 21, 2011

Persediaan Untuk ke Konsert Justin Bieber

OH EM JIII. TODAY IS THE DAY!!! ARGHHHH JUSTIN BIEBER IS COMING!! Exsqueeze me ayat sebelum ini ditulis dengan caps lock bagi menggambarkan perasaan kami yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata ini. Hari ini memang hari yang bersejarah dan menggembirakan buat kami para Beliebers. Akhirnya kami akan dapat bertemu dengan idola kami, sumber inspirasi kami, intan payung kami, teman lelaki imajinasi kami, mahupun watak utama dalam fantasi seksual kami yang selama ini hanya kami dapat lihat di kaca TV. Sudahkan anda bersedia secara fizikal dan mental untuk bertemu Justin Bieber di Stadium Merdeka malam nanti? Usah mengaibkan Malaysia di hadapan Justin Bieber. Sebagai bendahari kelab Belieber daerah Hulu Langat, saya ingin berkongsi tips-tips persediaan untuk ke konsert Justin Bieber. Ayuh teruskan membaca.

1) Meniru gaya fizikal Bieber dengan tepat


Soalan: Adakah anda bercadang untuk pergi ke konsert Justin Bieber dengan gaya rambut di atas? OH EM JI. Don't you read the news? That is sooooooo two months ago. Justin Bieber mana guna fesyen rambut sebegitu dah. Rambut dia sudah dipotong pada bulan Febuari dan dijual pada harga $$40,668 di mana wang itu disedekahkan kepada charity. Hmm kalau begitu berapa pula harga bulu ari-ari dia kan? Mesti jauh lagi mahal sebab dia baru baligh so baru nak tumbuh bulu-bulu halus la kot hee hee. Ok jika anda menggayakan rambut di atas, masih sempat lagi untuk anda pergi ke kedai gunting rambut Maniam dan potong dengan gaya terkini. Lesbian je buat rambut macam di atas.

Ok selesai dengan rambut. Bagaimana dengan pakaian anda? Imej klasik Bieber kenalah pakai jaket kulit warna hitam. Usah hirau kepanasan itu semua. Api neraka jauh lagi panas sebab kita buat-buat tak dengar laungan azan Maghrib di Stadium Merdeka nanti. Kasut pula mestilah pakai kasut berjenama Supra. Carik kat One Utama dekat Old Wing ada satu kedai dia jual sempat lagi ni. Kalau nak bagi lengkap, gayakan sekali dengan aksesori berkilat-kilat seperti rantai anjing di leher mahupun baseball cap Fred Durst.


2) Mesti pandai miming

Ya ya saya tahu. Sebagai Belieber yang sejati mestilah kita hafal semua lirik lagu Justin Bieber. Tapi kadang-kadang bila orang yang kita sanjung sudah berada di hadapan mata, pasti kita akan lupa segala benda macam kita lupa baca doa Qunut ketika solat Subuh jika kita solat. Maka untuk mengelakkan daripada dituduh Belieber celup, kita kena pandai miming, macam kita miming ayat hafazan PAFA semasa sekolah menengah dahulu. Setlist yang akan dimainkan nanti mesti sama sahaja dengan apa yang dimainkan di konsert Singapura. Maka anda boleh menggunakan advantage ini untuk mengkaji setlist dan menyanyi awal-awal sebelum lagu dimainkan agar orang sekeliling anda akan terbeliak mata melihat anda lebih fanatik daripada mereka.

3) Jangan lupa bawa minyak Cap Kapak

Adakah anda seorang klaustrafobik? Jika ya pun, anda peduli apa kan? Konsert Justin Bieber ni mana boleh miss. Tapi mungkin fobia anda akan tiba-tiba menyerang. Di sana tiada siapa akan membantu anda. It's every men (and women) for themselves. Maka ada baiknya jika anda bawa minyak yang paling popular dalam melegakan sakit kepada yang dipercayai secara turun-temurun iaitu minyak Cap Kapak. Selain melegakan kepeningan, minyak Cap Kapak juga boleh digunakan untuk ditenyeh ke mata-mata jejaka hamsap yang sengaja meraba-raba anda akibat terlalu ghairah melihat Justin Bieber di hadapan. Kalau tiada minyak Cap Kapak, minyak lintah Yu Yee pun boleh. Air Badak pun boleh membantu juga untuk menghilangkan kepanasan di dalam badan. Tapi saya yakin mesti ada at least 89 orang yang pengsan nanti.

4) Jangan lupa bawa earplug

This is very important. Pernahkah anda pergi ke pertandingan Choral Speaking ataupun apa-apa pertandingan yang ada budak sekolah Convent? Tak kiralah Convent Bukit Nenas ke Convent Bukit Tabur ke. Pernahkah anda melihat ataupun mendengar bagaimana mereka memberi sorakan kepada rakan sepasukan mereka? Mereka menunjukkan semangat dan keterujaan mereka ke dalam bentuk jeritan yang SANGAT nyaring. Oh believe me. Ini pula jeritan yang anda akan dengar daripada peminat-peminat Justin Bieber. Tahukah anda jeritan yang dihasilkan oleh peminat Justin Bieber telah dikategorikan sebagai pencemaran bunyi yang boleh membahayakan diri jika terdedah dalam tempoh yang lama? Sila kaji carta pencemaran bunyi di bawah ini.


Apa-apa yang melebihi 90 desibel tidak sepatutnya didengari lebih daripada 2 jam. Maka sebaik-baiknya anda bawa satu set earplug untuk melindungi pendengaran anda. Janganlah pakai semasa Justin Bieber tengah menyanyi nanti tak dengar apa pulak kan. Pakai semasa interval setiap lagu kerana masa itulah jeritan ghairah peminat Bieber akan kedengaran dengan kuat. Nanti Justin Bieber cakap "Terima kasih Malaysia" ataupun "Saya sayang anda" lagilah histeria dibuatnya nanti.

5) Beli MC siap-siap untuk esok

Yalah sudah penat terkinja-kinja, menjerit-jerit sehingga hilang suara, lepas tu mungkin kena sexual harassment pula dislap punggung semasa sedang bersesak-sesak, ada eloknya anda mengambil cuti sehari daripada pekerjaan mahupun persekolahan esok. Tak mengapa, majikan mahupun guru anda pasti faham. Nak tipu doktor senang je. Buat muka toya, cakap kat doktor yang anda demam TAPI ANDA DAH MAKAN PANADOL 2 BIJI. So bila dia ukur suhu tengok normal je secara automatik doktor akan cakap "hmm suhu normal mungkin sebab awak dah makan panadol. takpa saya bagi antibiotik dan MC satu hari. minum banyak air ya". #WINNING.

Diharapkan dengan panduan-panduan di atas, anda akan dapat menikmati konsert Justin Bieber dengan gembira tanpa ada insiden-insiden yang tidak diingini berlaku. Ok para Beliebers sekali, JB bakal muncul di KLIA pada pukul 2.30 petang nanti. Ayuh kita tunjukkan kefanatikan kita dengan membawa #sepandukbieber yang disertakan dengan ucapan-ucapan ghairah kita. Ayuh kita meramaikan Stadium Merdeka malam ini. Kalau tiada tiket duduk luar stadium pun tak apa. Sila kongsikan tips-tips ini dengan Beliebers yang lain ok. 1Belieber! I close my eyessss and I can see a better dayyyyyy.



10 comments:

Anonymous said...

When I was 13, I had my first love therewsby dykisv paloqiwb hxvyiuia kcghhdn above! hahaha




-kusha-

Muaz said...

Ko pegi ijai? kenapa tak ajak aku? :(

Fatul Akrul Ramli said...

aku paling suka lagu Never Say Bieber .. Justin Never yang nyanyi

Mohamad Faizal said...

kusha: huii memang peminat fanatik anda ni tahu dialog hehe

muaz: ala jomla i ada tiket murah. tapi seat dia jauh sikitla kat luar stadium

fatul: hahah. aku mahu dengar juga

Anonymous said...

and I was like, Bieber Bieber Bieber NOOOOO~!




-megan musang

Mohamad Faizal said...

alah megan nampak muka kau keluar kat ohbulan.com di konsert JB. apa penjelasan?

Anonymous said...

*pegi cek ohbulan.com*

ehh bole nampak ke jai.. kemain kecik lagi gmba haha.. tu klon aku je tu..derg sume ubah kepada muka aku sbab derg berprinsip Yang Penting Rupa juga..

aku tgk Bel kat Football Overload je mlm smlm huhu


-megan musang

Anonymous said...

hahaha..mmg betul ape yg ko catatkan..

jai..bile nak buat kajian tentang trend sluar fofular cam sluar aladdin, nelayan, blablabla..

-serial stalker 4eva-

Mohamad Faizal said...

megan: apa benda tuh bel football overload? aku dah tua taktahu...

serial stalker: hah ada trend seluarkah aku dah tua taktahu.....

Anonymous said...

part demam dah mkn panadol 2 biji tu, jika dtg kat aku, still tak dpt MC, dpt timeslip saja hahahaha

zaahirah

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...