Saturday, June 18, 2011

Sila Gunakan Entri Ini Untuk Menyampaikan Ucapan Hari Jadi

Sudah. Jangan kau orang buat-buat hilang ingatan atau buat-buat amnesia. Aku tahu korang memang ternanti-nantikan tarikh 18/6 ini sejak tahun lepas lagi. Aku tahu kalian telah sudah set reminder di telefon bimbit, conteng di diari, dan yang lebih ekstrim siap buat tatu kat dada lagi bagi memberi peringatan yang hari ini 18/6 merupakan hari jadi ijaicool. Sebagaimana yang korang tahu, aku memang tiada perasaan malu, perasan nak arwah, bersifat narcissist dan cintakan diri sendiri. Maka di atas sebab-sebab tersebut aku demand ucapan hari jadi bagi setiap manusia yang membaca entri ini. Ayuh teruskan membaca.

Kali ini aku tidak mampu untuk menggunakan taktik tahun lepas menulis nama kalian satu-satu kerana aku menaip entri ini di tempat kerja. Demmit kerja di malam hari jadi. Tak kiralah anda ini teman rapat, teman sepejabat, teman di surau pejabat, sanak saudara, stalker tegar, pembaca senyap, pembaca bising, Hanis Zalikha, musuh tak berapa ketat, bekas teman wanita, mahupun bekas teman wanita kawan, jika kalian membaca entri ini walaupun secara sengaja ataupun tidak maka kalian diwajibkan untuk menulis ucapan hari jadi. Ini adalah blog berantai, jika kehendak birthday boy tidak dipenuhi maka nasib malang mungkin akan menimpa anda. Tapi jangan percaya sangat nanti jadi khurafat. Tapi still, korang play along sahaja. It's my birthday. Setahun sekali. Bila lagi kita hendak berinteraksi bukan? Oh by the way ucapan di Fesbuk dan Twitter tidak dikira. Hehe.

Thank you in advance. I lap uols. Parti liar?


Oh by the way birthday sambut sebulan kalau tak baca hari ini terbaca hari lain pun kena jalankan tanggungjawab juga hihi.



75 comments:

laila said...

happy befday abg ijai..semoga semakin hensem , bahagia , kaya , dan berjaya ! :)

sI tEDI said...

happy birthday ijaicool yg di rindui.. lama gaban tam masuk sini.

semoga happy2 selalu ijai..
kem salam dengan semua persona.. =))

Myqza Ibrahim! =))

Mak Piah said...

Mak Piah ucapkan Happy Birthday Ijai.
takut lak baca entry berantai ni.

Anonymous said...

happy bday to you ... from pembaca senyap(✿◠‿◠)

Haziq Zainal said...

Happy bday bro!

Hanna Iymeera said...

happy birthday weh !

cik cengeng said...

selamat hari tua. ooppsssss. :P

angkasa said...

SELAMAT HARI LAHIR, faizal rosly.moga kau membesar bagai juara.

Anonymous said...

slamat hari jadi jai!

adam dan shikin

gha sudin said...

Tua oredi. Selamat hari kejadian!

Kekalkan momentum tulisan bermutu anda untuk menceriakan para pembaca. Hehe..

mangkuk statik said...

Happy birthday bro.
Semoga dengan setiap angka2 umur anda yang bertambah, sais organ reproduksi anda juga bertambah dengan angka yang sama...mengikut centimeter la. Kalu ikut inchi tu, bahaya. Kang tiap kali tengok siti saleha, trus pitam di sebabkan kurang pendarahan ke otak.

sha2 said...

happy birthday~!

Mohamad Faizal said...

laila: thanks. yang makin hensem tu dah termakbul dah

tedi: terima kasih daripada kucing kucing

mak piah: nasib baik wish awal maka tak terkena efek entri berantai. thanks

anon: terima kasih

haziq: thanks haziq zainal

hanna: terima kasih weh!

cik cengeng: tak tua lagi hoccay baru 22. thanks

rahman: thanks. hadiah harijadi nak pre wedding photoshoot percuma

adam n shikin: SUMPAH MALAM TADI AKU MIMPI KORANG. haha thanks i lap u both. adam lebih sikit.

gha sudin: mana ada tua masih remaja. terima kasih

mangkuk statik: terima kasih. kalau ikut pembaris sentimeter yang standard tu memang dah terlebih dah

sha2: terima kasih~!

^Laila^ said...

Happy Birthday Bro Ijai~~ Wishing u happiness and success always yep!~ Cpt2 kahwin~~ :p

[ A . t . I . n ] said...

sy dgn ini mngucapkan slmat hari lahir yg ke errr2 kpada en.yg pnting rupe slpas dpkse utk memberikan ucapan di blog beliau..sy juge berbesar ati mewakilkan dri sy utk mnjadi pengwakil dr kami di tanah soviet union ini..majulah en. yg pntg rupe utk cik datilla~!! ;D

p/s : trok sguh bhasa malaysia n rusia tu soviet union kn..

Missy said...

HAHAHAH teringat last year u list down nama kene wish u !

ok ok , happy birthday ijai ! jemput i bila u kawen , okies :)

phish said...

ijaiiiiiiiiiiiiiiiii....
hb...

Affan said...

dah terbaca, terpaksa lah komen. ye tak?
hahaha.

selamat hari jadi, moga panjang umur dan murah rezeki yg diberkati.
Amin

clarky said...

yelah..yelah...selamat apa yang patut. semoga murah rezeki dan hoihoihoi cepat kawen.

btw wowwee poster ijai haruslah aku right click save image as!

she said...

Happy Birthday ijaicool. Semoga tidak henti menulis.

The Sharkox said...

me wrote
Happy Birthday kepada @ijaicool yang mempunyai sebijik blog yg aku akan gelak sampai basah seluar dlm

ijaicool reply"
@thesharkox haha thanks bro. harap2 basah yang tak mewajibkan mandi

..:: WiRdA ::.. said...

Selamat ari jadi! Jadi ke? Jadilah.... Hahaha

faramira said...

selamat hari jadi versi blog en ijaicool!

sebagai hadiah hari jadi. sy mahu memohon jawatan eksekutip kucing tp nk subtugas kat bahagian kasih sayang je. =)

Anonymous said...

HAPPY BIRTHDAY IJAICOOL. MAY ALLAH BLESS YOU :D

-nfk-

Anonymous said...

Salam. Hepi burfday! May ALLAH bless you always~ ^^

afrohead said...

aku susah nak remember 18/6 every year, so aku wish ni kira campur sekali untuk tahun-tahun yang akan datang.

selamat hari jadi saudara faizal! hey ho!

Anonymous said...

faizal. selamat harijadi hehe aku buat2 lupa je tadi. hadiah aku dan evi ialah doa di tanah haram supaya kau sihat selalu dan banyak wang

-Jamil and Evi

Anonymous said...

selamat bertambah tua ijai..^_^
smg bertambah cool tapi tidak adipose tisu di perut eh!

-NE kipas susah mati-

Shima Ibrahim said...

Happy birhtday, IJAI! Semoga akan lebih cool untuk tahun2 yang akan datang ;) Have a great birthday!

Aieennieen Ssoffieyyaa said...

Hepi burfday..tpkse ucp sbb dh trintai blog encyk..tkut plk klu x wish..xpe..dpt phle mnunaikn hjat org..ngee~even i didnt know u..anywy,slmt hr jd,smg pjg umo n mrah rzki..
fb: Ssoffieyyaa Eeifieyy Aieennieen & Tikar Mengkuang...(ssape yg ad fb dialu-alukn add aque..(huhu..smpt promote..:P)

нурул надя = nurul nadia said...

happy birthday~!
=)

Mohamad Faizal said...

laila: thanks memang nak cepat kahwin ni.

atin: haha terima kasih warga rusia semua bertemu jodoh dengan jejaka kacak ala2 orang rusia

missy: ok datanglah ke perkahwinan nanti thanks

phish: hoi nurin farehah cuba wish panjang2 sikit. thanks

affan: terima kasih semoga anda sekeluarga panjang umur juga

clarky: thanks. save image as untuk koleksi peribadi tak apa tapi jangan hantar ke bomoh pula

she: terima kasih. semoga anda tak henti membaca juga

sharkox: haha. just in case kalau lupa niat, sahaja aku mengangkat hadas besar...

wirda: mestilah jadi. 21, 22, dengan 4 haribulan bagitahu rahman. thanks

faramira: tak cukup korum ni. mana lagi 4 orang team gigi? hehe thanks

nfk: thanks. semoga kita semua dibless

anon: thanks

afrohead: tak apa anas next year pasti aku kan ingatkan

jamil n evi: thanks korang buat2 lupa. nasib baik jumpa tadi. aku doakan korang tak terlihat dosa di kaabah.

ne: terima kasih adipose tu entah apa

shima: thankssss esok parti liar suruh mama masak best2 untuk saya

aieennieen: thanks semoga perniagaan tikar anda berjaya

nurul nadia: thanks adik naqqib. abang naqqib mana apasal tak menunaikan tanggungjawab? hehe

Aslina said...

besdey ko eh???

aku bersyukur sebab berpeluang online mase besdey ko.

hepi besdey weh.

yang ke bape?

eheh.

Anonymous said...

happy birthday encik ijaicool~

~pembaca senyap tapi gelak bising~

uculer said...

Selamat hari lahir.

P/s: bomoh ckp gmbr kau ni tak lut la nk buat santau. Kasi buang caption pls.

nobody said...

Assalamualaikum encik ijai ^^

waaaahhhhh
saye online tepat pada birthday encek ^^

selamat ulang tahun :)

ni untuk encik :

http://www.youtube.com/watch?v=wFh-rX_Sfhs&feature=related

^^


*yang bile sedih je duk skodeng sini - confirm terbahak2 sorang2*

thanks encik :)

muga cepat naik pelamin ^^

Shirowun said...

selamat hari tua Encik Faizal Rosly :)

fatin itu saya said...

dah baca kat news feed, tajuk post ni, masa tu 18/6..saje tanak wish. haha. ok la. dah lepas sehari lalu wish jugak sebab dah terbukak post ni.

Selamat hari jadi. semoga panjang umur murah rezeki! (wish templete utk semua org, di blog, di fb mahupun di twitter -- terima je la ye)

ps: 24/6 sila lawat blog aku kembali dan wish aku juga. narcissist bulan 6. har har har!

z a t i said...

hepi besday. borriiinggg.

BYE

santiago yusuf mujanidin aguero said...

salam Ijai

hepi besday ke 32!
semoga pjg umo dan murah rezeki. Ameen

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

adoiii...nyesal bukak blog ko awal..tahu td bukak bulan depan je..haha..oleh kerana ko gila glamer aku wish jugak utk ke sekian kalinya..

あなたijaiにお誕生日おめでとう!

Faizal Rosly said...

aslina: thanks. yang ke berapa? biarlah rahsia (gaya artis ditemuramah di melodi)

pembaca senyap: terima kasih

uculer: thank you. kenapa kau nak santau aku guna-gunakan sudahla

nobody: terima kasih. ini pula untuk hiburan anda http://www.youtube.com/watch?v=uV11HhaRkss di kala sedih

shirowun: thanks. biar tua asal beriman. or cuba untuk beriman

fatin: thanks walaupun menggunakan template tetap terharu

zati: apa ni zati. tengkiu. bawak aku pergi jusco taman equine makan2

yusuf: terima kasih. haha kau ni kejap ada kejap hilang

iffat: thanks iffat. cuba ikhlas sikit dalam ucapan tu. haha

khairul_bariyyah said...

happy 42nd bday ijai! eh, umo brape ntah? hahah...

cepat2 kawen n may Allah bless u n ur family! :D

Sally said...

..me in the kategori pembaca senyap yang tegar..but today,since it was ur bday..allow me to wish u Happy Belated Bday!!

crazy_labelle said...

happy birthday...

Hanis Hasri said...

happy belated birthday!! may Allah bless u! btw, birthday saya esok so sila mereply dengan memberi ucapan harijadi juge. hehe~

Anonymous said...

Happy Birthday brader, nnt kita jumpa kt bukit jalil...aku masuk gate biru, pakai jersey m'sia kaler biru..
~yusry tp bkn kru~

nobody said...

hehe...

waduh
sabor jelah
video tu encik bagi
muahahhahahaha :)

saye macam surprise pulak
umor encik memang 32 ke?
ingat tadi baru 20-an
ok tipu :P


jujurnye ingat umur encik 28-29 tahun ...

erm...

patutlah kengkawan sume dah kahwin siap beranak pinak dah

kire encik lah yang akhir kan?

selain Dr Shuhud yang single lagi?



*kagum pulak...entry mude remaje, umor rupenye dah 32*

amira said...

yeah aku salah seorang pembaca senyap. maka ijai! happy belated birthday ;)

Rahim Hashim said...

happy belated birthday ijaicool!

muna said...

happy belated besday ijaicool. semoga Allah limpahkan rahmat dan rezeki. amin.

-pembaca diam2-

Anonymous said...

Hepi Besday Ijaicool..moga sihat2 sokmo and terus dicurahkan idea melimpah ruah tuk menulis dan merapu..

(".")pembaca senyap yg setia..heh

ryani said...

huk aloh nok jugok ko? dale fesbuk x aci ko? doh amik la mung nok sgt gok...

hepi besedei tu yu...mogo bertamboh gemok...

Atiqah Ahmad said...

happy belated birthday ijai. :)

Anonymous said...

giler gelabah ko ni..
Happy Birthday..
-fatin si pembaca senyap yg mengular waktu kerja yang terasa bertanggungjawab post wish kt sini- aish...

Anonymous said...

HB bro!

-pembaca senyap-

Himura Hazezy said...

Happy birthday, Ijai!

DingDong said...

ijai.. maafla.. lambat nk wish di blog ko.. nway aku sudah wish di fb.. ya..ya... aku tau xmencukupi.. jd aku wish lagi skali.. Happy Belated Birthday buat ijaicool.. parti liar anda di surau al kauthar jadi kah? haha :P

ainie.syeema. said...
This comment has been removed by the author.
ainie.syeema. said...

abg ijai ! saya nak jadi org terakhir yang wish.hahaha
selamat hari lahir yang ke 48.semoga pnjg umur, murah rezeki , semakin kacak dan sntiasa tak putus idea utk bikin entri yang bermaruah sperti Y.P.R ! May God bless u :)

cikbunga said...

dah terbaca maka terpaksa juga la aku wish walaupun dengan hati yang berat. slmt hr lhr ijcl..

p/s: aku shortform sebab kena paksa..hehe. may god bless u

Anonymous said...

ok la...
HEPI BESDEY!
Happy?

Faizal Rosly said...

khairul: doplohpatlah. thanks.

sally: terima kasih. looking forward to next year's wish

labelle: spank you very much

hanis: selamat hari jadi hanis!

ezry yusry yu: dalam banyak2 match, mengapa pilih match liverpool? nampak sangat ingin menjadi penyokong liverpool. haha thanks.

nobody: exsqueeze me ni mana datang pulak teori umur 32 tahun ni? tak baik kau fitnah orang muda menjadi tua

amira: terima kasih daun keladi semoga tidak senyap lagi

rahim: thank you. dah mengandungkan hani ke belum?

muna: terima kasih. amin.

pembaca senyap: cool sokmo. thank

ryani: tak baik mendoakan kegemukan orang. thanks

atiqah: terima kasih atiqah ahmad

fatin: jangan mengular plis. thanks

pembaca: t k bra

hazezy: tengkiu jiji

dyla: yaaa parti setiap maghrib ayuh turut serta. thanks

ainie: jadi orang terakhir? cuba lagi terima kasih.

cikbunga: trm ksh ckbg

anon: happy

Anonymous said...

SLAMAT HARI JADI.

pmbaca senyap tpi tegar

Anonymous said...

Ucapan kat FB x kira ye??
hehe.. Happy Belated Bday yg ke 34 Ijai :)

-Alia-

makdara TERdiva said...

alamak! terlambat wish lorr..

hepi belated befday ijai..semoga cool sentiasa :D

Anonymous said...

epi getting older mr.ijaicool! hehe.. apa ada pada usia, yang penting rupa. eh?

~silent follower~

Anonymous said...

happy belated birthday

h a n i a n m u r i h a n said...

Selamat Hari Jadi Yang ke 20 to Ijai.. :)

kundi said...

aLAMAK...kena wish gak le cmnih.haha.happy birthday ijai...blog hg mg bes.tq na.

talk2ha said...

uh.. silent reader pun kena comment? ok.. happy birthday!

rayarani said...

okay, sbb saya pembaca senyap dan birthday sbln. Hepi Besday!! :P

Faizal Rosly said...

terima kasih semua! i lap ouls with my mop

Anonymous said...

selamat ulang tahun ijaicool

aku sekali sekala je bace blog ni sekarang sebab bf aku dah marah...die jeles aku asyik cite basal blog ko...

.::Hasanah Zulcefli::. said...

dah terlmbt bace ijai oh mule2 ingt dh lepas sbb aku dh wish kat fb eh tapi ko kate tak kire so aku wish lagi

"selamatharijadiijaisemogacepatkawindancepatberanakpinak"

-sanah-

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...