Monday, August 29, 2011

Himpunan Jenaka Man Utd vs Arsenal

Hai apa khabar pembaca? Bagaimana dengan persiapan hari raya anda? Bagi para penyokong Arsenal, hari raya kali ini tidak bermakna lagi setelah pasukan kesayangan mereka dirogol 8-2 di Old Trafford malam tadi. Peminat Arsenal mungkin boleh menggunakan alasan yang pasukan mereka sedang tempang terpaksa menurunkan kanak-kanak baru mumayyiz untuk menentang Syaitan durjana. Namun begitu ini adalah perlawanan Man Utd menentang Arsenal, bukannya lawan Kelantan JKR. Walaupun sudah 6 tahun tidak menang apa-apa, Arsenal adalah kelab besar yang ada reputasi yang harus dijaga. Sampai bila nak mengamalkan polisi Pedophilia atuk Wenger beli kanak-kanak last-last dirampas pasukan lain juga bila dah handal. Lepas tu tiada pengganti untuk Cesc dan Nasri duit banyak je. Ditoron sehingga lapan gol adalah sesuatu yang mengaibkan. Maka malam tadi memang aktiflah para peminat bolasepak memperanjingkan Arsenal di laman web Twitter dan Fesbuk. Ayuh kita kongsi status-status mengina Arsenal yang muncul di timeline dan news feed aku.

"Hujan turun dengan lebat di luar merupakan metafora terhadap air mata penyokong Arsenal yang bercucuran"

"Kepedihan penyokong Arsenal di saat ini bagaikan tak dapat cuti di hari raya"

"Sekadar peringatan buat rakan-rakan arsenal yang bangun bersahur, 8-2 itu benar-benar berlaku dan bukanlah sekadar mimpi ngeri"

Amir Mizah: "Macam maen badminton doh kene 8 bijik, ini masa yg terbaik kalau Safiq Rahim nak trial kat emirates stadium"

Zuhri Yusoff: Raya 1st nanti korang tgk la ESPN...Alex Ferguson & Wenger bersalam-salaman sambil Ferguson cakap "yang lepas tu lepas la yer...nah duit raya rm8, kalau nak balas gak bagi RM2 pun xpe" hehehe

Nazri Fitri Nazlan: ‎"Kenapa syaitan merah dibiarkan berkeliaran waktu2 begini? kan ini bulan Ramadhan? Tengok ape dah jadi!", keluh pakcik Wenger di hatinya.


"Arsene Wenger is……this season’s Roy Hodgson" (from tumblr)

@arseblog: "Arsenal subs: Bob Nobody, Johnny Invisible, John Notbornyet, Inanimate Carbon Rod, Fabianski, Pat Rice, A Marble"

@TheRealFbloke: "Has anyone else just received a text from Arsene Wenger asking if they would like to play for Arsenal?"

@TrueRedDevils: "Arsenal announce name change for their home stadium. Now to be known as the Emir8s"

@GuvnaB: "I'd 8-2 be an Arsenal fan right now"

Sebagai rumusan, kita boleh gunakan status Ahmad Izwan Mustapakamal untuk menutup sesi kejian kali ini:

"Seminggu lepas raya pon blum tentu fans Arsenal bole berpikiran waras ni..abang tak suka ye adik2 Arsenal duk salahkan Wenger jer...stick to your team and your manager ok..abang bekap..no hal..abang byk pengalaman ngan liverpool dulu haha..."

ok last one


Jika anda ada status, tweet-tweet mahupun jenaka Arsenal yang lucu ayuh kongsikan bersama! On the other hand, kemaskini Fantasy Football. Sumpah aku hangin melihat pasukan Toon Army yang ada Dzeko lepastu letak Runi jadi kapten. Pasukan Adamonster pula telah hilang daripada tangga utama nampaknya dalam Liga Super...



10 comments:

kundi said...

kelakar gila muka persie penuh warak cakap lapan....hehehehehe....muka nasri gelak lagi x ley blah.

Faizal Rosly said...

heh kau menyokong pasukan mana kundi

kun yusuf mujahidin aguero santiago said...

selamat hari ry ijai

8-2

kundi said...

sila agungkan pasukan ni....chelsea.hehehe.

btw, nampak la peningkatan the reds tahun ni.downing, adams and herderson pembelian yang bagus.dua hensem satu pecah rumah.

afrohead said...

Zuhri Yusoff punya memang win. haha

fndrocka said...

topik raya

ザ-sylver- S said...

sebenarnya , dragon ball ade lapan biji kesemuanya


HAHAHAHA

theanswer said...

takpe..aku setia pada arsenal. letak line up gred c..mmg jahanam. pada bkn penyokong arsenal..mrk xtau..tpi aku tau half team tuh sampah..sbb aku pon x senaraikn dlm starting 11 football manager aku. hahahahaha

Faizal Rosly said...

yusuf: selamat hari raya. 8-2 ya

kundi: ahh chelsea rampas abang raul. ketahuilah mana2 pemain liverpool yang asalnya handal akan menjadi flop memakai baju biru

afrohead: dia peminat man u tapi duduk kat liverpool

fndrocka: ya, di mana2 saja

sylver: jenaka itu memang lucu masa kena 7 tapi bila dah masuk 8 aku dah rasa kasihan...

theanswer: 8-2

Anonymous said...

Wenger has made a police report. He claims that his team arsenal just got raped tonight ;)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...