Friday, December 30, 2011

Top Ten Most Anticipated Movies of 2012

Tempoh hari kita sudah melihat 10 filem terbaik yang ditayangkan pada tahun 2011, hari ini kita akan melihat 10 filem menarik yang bakal ditayangkan pada tahun 2012. Sebagai seorang pengunjung tetap pawagam di Alamanda, aku berasa sungguh teruja dengan senarai filem-filem hangat yang akan keluar di panggung, terutamanya line up blockbuster musim panas nanti. Itu kalau sempat tengok filem-filem tersebut ye tak. Yelah mengikut jalan cerita filem arahan Roland Emmerich, tahun depan dunia akan dilanda malapetaka besar. Di satu tempat kerajaan Barisan Nasional sedang bekerjasama dengan parti pembangkang tanpa mengira ideologi untuk membina sebuah kapal bagi kesejahteraan rakyat.....tak percaya pergi baca Kosmo. Aaaaaanyway, ayuh kita kaji filem-filem yang saya ingin tonton pada tahun ini.

10) The Expendables 2

Ini adalah sekuel kepada filem yang mengumpulkan pelakon-pelakon aksi veteran seperti Rambo, Terminator, Fong Sai Yuk dan mamat gerak payu dara dalam White Chick. Kali ini mereka menambah abang Timecop dan the invincible Chuck Norris. Plotnya begini, apabila The Wrestler dibunuh kejam, atuk-atuk Expandables berazam untuk membalas dendam kesumat mereka. Ini adalah filem kelelakian, maka walaupun kita boleh expect jalan cerita serta scene-scene aksi yang bakal ditayangkan, kita harus membuktikan kejantanan kita dengan menonton filem ini.

9) The Hunger Games


Filem ini adalah adaptasi daripada novel seperti Ombak Rindu dan Karipap-Karipap Cinta. Agak berjaya juga buku ini mengikut kajian aku di Internet. Filem ini mengisahkan tentang kanak-kanak yang dipaksa menyertai rancangan realiti Survivor, cuma pemenangnya tidak akan dapat sejuta dollar, tetapi akan dapat meneruskan kehidupan. Memang fakap sekali rancangan realiti tersebut dahla ditayangkan secara langsung di Astro Awani.

8) Men In Black 3




Hoi aku dah lupa bagaimana kisah MIB 2 sebab ditayangkan bertahun-tahun yang lalu. Namun begitu Will Smith kembali ke filem ini dengan wajah yang sama tanpa ada sekelumit kedut pun di muka. Dia ni pakai jamu apa tak nampak tua pun. Anyway filem ini mengisahkan bagaimana Ejen J yang kembali ke masa lampau untuk bertemu dengan Ejen K yang masih muda. Ejen-ejen ni macam jual Premium Beautiful pulak kan.

6) Twilight: Breaking Dawn Part 2



OMGGGG I WANT TO WATCH ROBBY PATTY'S SEXY ABS AND TAYLOR's 7 PACK! OMGGGGGGG (gaya peminat fanatik). SPOILER: Edward meninggal dunia.

5) Prometheus




Adakah ini merupakan prekuel kepada filem sains fiksyen seram terhebat Aliens? Ataupun sekadar diripoff daripada game Dead Space? Diarahkan oleh Ridley Scott yang juga merupakan pengarah Alien. Sebuah pasukan telah dihantar ke galaksi mana ntah untuk projek tahun akhir subjek Alam dan Manusia mereka. Itulah kalau kau duduk diam-diam kat bumi kat bagus takdelah menyusahkan diri bertemu makhluk asing. Dan apasal tak call je MIB tu.

4) The Amazing Spider-Man



Ini adalah filem reboot, maknyahnya hampir semua aspek akan digubah kembali termasuklah jalan cerita dan pelakon. Andrew Garfield akan memegang watak Spiderman setelah ditendang oleh Mark Zuckerberg daripada kompeni social networkingnya. Menonton trailernya, so far aku rasa filem ini bagus, dengan stail 1st person yang unik ketika melayari kota kosmopolitan di udara.

3) The Hobbit: An Unexpected Journey



Ini adalah prekuel kepada francais filem paling epik sepanjang zaman, The Lords of Leather. No wait itu tajuk filem tak senonoh lelaki atas lelaki. The Lord Of The Rings, maksud aku. Filem pertama LOTR, Fellowship of The Rings keluar tahun 2001 kot, sepuluh tahun kemudian baru kita dapat tengok trailer The Hobbit ni. Mengisahkan tentang pengembaraan Bilbo Baggins (Pak Lang Frodo) bersama Gandalf si ahli sihir dan dwarves (bukan Snow White) untuk merampas kembali kerajaan Erebor daripada naga durjana Smaug. Dalam pengembaraan itu Bilbo (nasib baik bukan Dildo) bertemu dengan makhluk yang akan menghantui anak buahnya di masa hadapan........my precioussss. Tetapi malangnya bulan Disember tahun depan baru nak keluar. Tak sabaqqqqq.

2) The Avengers

Hoi ini memang filem yang ditunggu-tunggu oleh semua orang. Kalau anda jenis yang tak tengok wayang ataupun baru keluar daripada penjara, filem Avengers akan mengumpulkan superhero-superhero Marvel di bawah satu bendera untuk melindungi bumi daripada anasir-anasir durjana. Filem ini diarahkan oleh Joss Whedon (Buffy The vampire Slayer) dan aku tertanya-tanya bagaimana dia hendak mengimbangi watak-watak utama seperti Kapten Amerika, Iron Man, Thor mahupun Hulk tanpa ada satu watak yang lebih menonjol daripada yang lain. Tetapi setakat apa yang dilihat di trailer, filem ini mungkin akan menjadi filem ohsem tahun hadapan.

1) The Dark Knight Rises



Sehebat-hebat filem Avengers, aku rasa sekuel kepada filem Batman akan menjadi filem yang paling hebat untuk tahun 2012. Malangnya ini merupakan kali terakhir Christopher Nolan akan menjadi pengarah. Atas sebab yang sama, filem ini akan menjadi filem yang paling epik, mungkin lebih epik daripada The Dark Knight. Setelah menyepikan diri untuk menggambarkan Harvey Dent sebagai seorang hero, Batman terpaksa kembali daripada persaraan setelah Bane membuat huru-hara di bandar Gotham. Teeeeeneneeeee neeeeeeee (lagu tema).

Begitulah senarai filem yang aku ingin tonton pada tahun 2012 nanti. Adakah anda bersetuju dengan senarai di atas ataupun anda ada filem lain yang anda ingin tonton? Ayuh kongsikan bersama. Dan kalau kalian perasan aku turut tertinggal no 7.



10 comments:

Anonymous said...

spoiler di tangga 4, benar-benar spoil kn mood menonton part 2..sob3..

xsabar nk tgk the avengers :D

kenapa xd KL GANGSTER 2??? adakah akan ditayangkan 2013? adakah sepatutnya berada di no.7? huhuhu

Anonymous said...

hang terlupa vikingdom?
xmungkin sifat bias dgn KRU telah hilang dr diri anda...hehe

-fufu

crazy_labelle said...

ak bkan kaki wayang...
tp filem no 3 ak amat teruja...

niena ; ) said...

edward mati??! TIDAKK!!! *suicide*

Faizal Rosly said...

fufu: huii vikingdom ada lincoln prison break

crazy_labelle: biar kaki wayang jangan kaki botol

nieba ;): telefon dulu talian befrienders sebelum tamatkan riwayat

kundi said...

kau lupa pada tiga alam.

Amirul (aremierulez) said...

GI Joe: Retaliation pun macam menarik.

Faizal Rosly said...

kundi: filem meletup pecah panggung

Amirul: ada the rock kan harap tak gagal seperti filem pertama

Anonymous said...

Auch die perversen Live sexcams Erlebnisse sind total begehrt.
Vor meiner Sexcams gehe ich so richtig aus mir raus und mache genau das
was du dir von mir wnschst. For each person, work holds unique meaning.



Feel free to visit my web page :: sexcam

Anonymous said...

The CLIQ's battery clocks in at 1390mAh, fairly typical for a phone of this style. The first essay was one of heavy skepticism -- but that doesn't diminish the
allure of its simple aesthetic. We know this is still all assuming Moto
ends up updating the CLIQ to 1. Knowledge To tell the time, but some of the issues politically are handling the war and terrorism?


Also visit my website :: sex cam

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...