Monday, April 2, 2012

Cara-Cara Untuk Bergurau di Hari April Fool #3

Hai apa khabar pembaca? Hari ini adalah 1 April. Mengikut budaya barat yang tidak patut dicontohi, tarikh 1 April dijadikan sebagai medium untuk berjenaka dan bergurau senda bersama rakan-rakan tercinta. Di sesetengah petempatan di kawasan pedalaman, 1 April dijadikan sebagai hari cuti umum di mana puak-puak tertentu akan menghabiskan masa membuat prank sesama sendiri instead of pergi memburu. Maka hari ini saya ingin berkongsi tips-tips gurauan manja yang boleh merapatkan hubungan anda dengan rakan-rakan anda. Ayuh teruskan membaca.

Ok tipu, ada satu tips sahaja. Jika kalian ada blog, dan kalian tahu ada orang baca blog kalian, privatekan sahaja blog korang pada 1 April. Yes sekali lagi, kalian telah terkena gurauan manja saya. Of course anda tidak akan dapat membaca entri ini sehingga esok hari (which is sekarang). Hahaha bagaimana perasaan anda bila datang ke blog ini dan melihat imej ala-ala di bawah tadi?


What the what? Again Faizal? Tahun lepas serta tahun lepas-lepas bukankan sudah membuat taktik ini? Ahhh tak kira. Pembaca veteran masih lagi terpedaya. Jika anda ada datang ke blog ini tadi dan 'terpedaya' dengan jenaka saya, sila kongsikan perasaan benci anda di ruangan komen. Sebelum itu aku kita lihat testismonial kemarahan yang dilemparkan di Twitter akibat tak dapat membaca blog.


Amacam lucu tak? Selamat Hari April Fool semua. Eh ustaz Faizal al-Kacaki cakap tak elok sambut April Fool ni. Tapi yang ini bukan April Fool; selamat hari jadi Akif anak Apai!5 comments:

Anonymous said...

hahaha encik faizal memang barbie tak sangka terkena lagi

- stalker tegar -

Siti Nur Aminah said...

bajet lah kau ijaicool

Harris H said...

1st 2 apahal? Check date.. .ohhhh

Faizal Rosly said...

hihihihihihi

norinaomar said...

aku kecik ati kejap semalam ko tahu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...