Wednesday, May 16, 2012

Pick Up Line Hari Guru

Teknik memikat ini hanya boleh diaplikasikan setahun sekali, ketika Hari Guru, especially jika gadis anda bukan seorang cikgu sekolah. Use it wisely, you might get a Diablo 3 like me.

"Awak, Selamat Hari Guru!"

Eh, kenapa pula?

"Kerana awak mengajar saya erti cinta....."

WORKS EVERY YEAR.

Now cuba aplikasikan teknik ini terhadap gadis anda kemudian beritahu saya apa yang anda dapat, sama ada lempangan sebab dia isteri orang ataupun mungkin dapat wrist job terus.

Kesempatan ini saya ingin gunakan untuk mengucapkan Selamat Hari Guru kepada cikgu-cikgu Sekolah Rendah Kebangsaan Bandar Baru Bangi dan Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan 3 Bandar Baru Bangi. Tanpa didikan mereka, saya pasti akan menulis $3bEg1n1 d1 W@LL F@c3b00k $@y@ ataupun menjadi mat rempit yang asik mencuri wang ibu sebab tak terer racing tapi masih nak bertaruh wang. Saya akhiri ucapan Hari Guru saya ini dengan sebuah sajak Hari Guru:

Ohh guru
Dikau juga dikenali sebagai cikgu
Mengajar anak muridmu dua campur satu
Tanpa mengenal erti penat dan jemu
Walaupun perangai kami macam hantu
Kau tetap tabah menjadi antartu
Agar kami semua at least dapat masuk KLMU
Sambil berbisik "Dunia dalam genggamanmu"
Menjadi pemimpin tanpa ada sebarang video blue
Dikaulah lilin penerang duniaku
Engkaulah cikgu engkaulah guru
Thank you. Thank you. We'olls lap you


p.s. selamat hari guru untuk Cikgu Suraya juga, di mana jua anda berada...



5 comments:

Anonymous said...

selamat hari guru kepada semua cikgu2 yg tabah menghadapi perangai kami meranapkan meja, baling pemadam kena cikgu, seluar kena kapur, dan gangguan adik jamil ketika mengajar..
jasamu dikenang!!


shuhud

Faizal Rosly said...

abe jambu jenap, jamil jambu cikgu KH hihi

Anonymous said...

Assalamualaikum saudara Ijai..
Setelah membaca beberapa entry, saya dapat rumuskan bahawa saudara seorang penggemar movie dan sangat mementingkan persahabatan. Apa kata saudara cuba layan movie ni, The Killing Fields (http://www.rottentomatoes.com/m/killing_fields/ ) sebuah kisah benar tentang persahabatan.. Mau meleleh gak air mazi nnt hehehe.. Tks

pocheit

Faizal Rosly said...

huii filem tahun bila tu anyway thanks di atas rekomendasi

Anonymous said...

saudara ijai dicadangkan membuat lah entri bersempena Russel Peters live in Malaysia. rekomendasi dr Aville Vallo Solihin.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...