Tuesday, June 26, 2012

Kongratulasi Ezu dan Aaron Aziz!



Hai apa khabar pembaca? Pada hari Sabtu yang lalu, teman baik saya di Uniten Tengku Eleanor Ezura binti Tengku Nasrudin ataupun nama komersialnya Ezu telah menamatkan zaman bujangnya dengan seorang jejaka yang bernama Nabil. Bukan Nabil pelawak, bukan Nabil 'Janganlah hancurkan hati ini' dan bukan juga Nah bil letrik. Sempat juga saya selitkan elemen komedi di situ. Seperti biasa dalam segmen review perkahwinan ini, kita akan mengenali pasangan pengantin dengan mendedahkan maklumat-maklumat keji yang berbaur fitnah terhadap pasangan berkahwin. Ayuh teruskan membaca.

Jika anda merupakan stalker yang sejati, anda pasti mengenali Ezu kerana dia telah banyak kali dipaparkan di laman blog keji ini. Kalau anda Bing nama penuh dia Tengku Eleanor Ezura pun mesti sampai ke blog ini dahulu. Saya mengenali Ezu di penghujung pengajian. Awal-awal dulu kenal wajah saja tetapi tak pernah tegur. Semasa di Uniten, saya mengambil pengkhususan dalam bidang Multimedia. Jejaka sotong dan metroseksual je yang ambil multimedia ni yang berlagak pailang semua ambil Information System. Maka saya pun berseoranganlah di dalam lab tiada kawan. Dahla baru lepas berpisah dengan kekasih pilu je sekelas dengan ex nampak dia ceria seolah-olah tiada apa yang berlaku antara kita. Chewahh.



Mungkin Ezu rasa dia ada peluang untuk memikat aku tatkala aku sedang single dan vulnerable, so dia pun ajakla aku masuk group dia. Aku awal-awal dah 'Friend Zone' Ezu dan dia pun faham dan hentikan segala usaha untuk memikat aku. Banyak perkara yang telah kami lalui bersama seperti mengumpat bekas teman wanita, meniru semasa lab test serta terlibat dalam gejala sosial seperti dadah, lumba haram dan pelacuran bapuk. Ezu dulu-dulu adalah seorang yang kuat emo kalau terguris je hati mulalah dia letak status panjang-panjang tapi tak tahu dia tuju kat siapa di Friendster (ya, Frienster) ataupun di MSN Messenger. Namun begitu, kita dapat lihat semangat setiakawan Ezu yang meletakkan kepentingan kawan-kawannya dahulu daripada dirinya. Dia juga seorang yang independant mampu buat side parking dan bawa kereta manual.

Dahla tu keji dan puji Ezu. Sekarang cerita pasal Nabil pulak.............ok tiada bahan untuk mengeji sebab baru kenal tetapi dia boleh tahan hensemla berbanding tiga bekas teman lelaki Ezu yang dushbeg tu. So sekarang ni mesti kalian tak puas hati. Apasal letak tajuk Kongratulasi Ezu dan Aaron Aziz pulak? Saje nak tipu pembaca untuk trafik ke apa? Bertenang pembaca bertenang. Kita harus ucapkan tahniah kepada Aaron Aziz di atas kejayaannya dilantik sebagai duta Your-Gurt. Your-Gurt as in yogurt. Get it? Get it? Tapi memang saja nak memperdayakan pembeli ni dari jauh dah nampak muka Aaron mestilah kita nak datang kan terutamanya makcik-makcik yang ingin memenuhi kehendak fantasi percintaan. Dahla lokasinya selang beberapa kedai je daripada Tuddi Fruddi Bangi. Apapun, jika anda peminat Zed Zaidi, ayuhlah kita boikot kedai ini. BOIKOTTTT. HIDUP ZED ZAIDIIII!





2 comments:

Anonymous said...

Y ezu x jemput i di majlis kahwin dia. :(
Selamat pengantin baru ezu.
I doakan u bahagia selalu.
Disebabkan kita kawan, i mmg nak redah je pergi majlis u.
tapi teringat kata2 lama, haram mkn kalao x dijemput. So i batal kan niat tuk gi majlis u.
Im happy for u :D

Faizal Rosly said...

mungkin dia termiss? mestilah dia mahu kawan-kawannya berada di sisi semasa hari paling penting dalam hidupnya bukan

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...