Tuesday, June 19, 2012

Rintihan Janda

Di surat khabar manakah anda boleh membaca tajuk-tajuk di luar norma kehidupan seperti di atas? Di Harian Metro sudah pasti. Rintihan Janda merupakan tajuk muka depan Harian Metro hari ini, 19 Jun di mana akhbar-akhbar lain lebih mementingkan berita yang lebih penting seperti perihal Lynas dan jerebu. Namun begitu, Harian Metro sudah ada bilangan pembaca yang tetap, kebanyakannya terdiri daripada golongan Melayu tipikal yang dahagakan kisah-kisah kehidupan sebenar yang ditokok tambah bagi memenuhi kehendak syahwat dan fantasi mereka.

So apa poin yang kau cuba beri ni Faizal? Kau nak jadi blog copy paste berita sensasi untuk menarik trafik ke? Ya, saya kan membaca berita untuk anda, tetapi saya akan membacanya mengikut trend yang terkini, MENYANYI. Ayuh teruskan membaca.

Lirik:



Jika anda buta IT walaupun anda doktor gigi macam kawan saya, sila klik butang 'Play' di bawah untuk mulakan nyanyian.



Bagaimana skil nyanyian saya? Lagi hebat sikit daripada autotune si Ke$ha bukan? Namun begitu apa yang harus diambil iktibar adalah lirik lagu tersebut. Berita ini mengisahkan tentang seorang janda beranak empat yang mendakwa dirinya telah dijadikan hamba seks oleh bapa saudaranya. Bapa saudara beliau dipercayai telah menakluk dirinya dengan ilmu hitam sehinggakan dia turut menyerahkan puluhan ribu wang KWSP arwah suaminya.

"Hidup saya umpama mayat hidup hampir dua tahun dipercayai terkena ilmu guna-guna menyebabkan saya beberapa kali hampir membunuh diri selain mengabaikan makan minum anak berusia antara dua dan 12 tahun..."

"Selama berada di bawah kawalannya, saya dipaksa melayan nafsunya lima kali seminggu..."


Bapa saudara beliau memang barbie. Sama-samalah kita nyanyikan lagu Rintihan Janda di atas untuk sekurang-kurangnya membentuk kesedaran di dalam diri.

Jumpa lagi di dalam segmen nyanyian berita di masa akan datang. Autotune Tuesday anyone?



17 comments:

Sandokhan said...

"Muka 4, Laporan Mohd Husni Mohd Noor........" tu la autotune yang paling WIN!

Fukken LOL! Nice work dude!

Gabriel Thum said...

What the what? LOL

Muaz said...

Hahaha nice! best giler lagu tu.. buat lah lagi.. hahaha

Faizal Rosly said...

sandokhan: thank you iktibar jangan lupa ambil

gabriel: nanti buat lagu gangster kantonis pulak kau tolong nyanyi

muaz: nak buat lagi maknanya kena beli surat khabar metro lagi

norinaomar said...

eh eh eh..buat macamana ni ekk..hebak hebakk

hudafiona said...

Bapak la...lawakkkk n creative..hahahaha

nobody said...

aduyai, tak bley blah betul la

mencuit hati

ijai ni dah kawen makin creative

hihi

aduh, tak habis gelak lagi ni

best3x

tak sabar nak tunggu baby :)
eh tibe2 :P



-yg dah lame tak jenguk blog ni-

dekan fizik said...

niceeeee gilaaaaa~! kahkahkah. part best yg last sekali. XD

aslina majid said...

smart dowhhh... memang aku ambil iktibar habis2an sambil ketawa... kire cam serius dalam ketawa...

hahahahahaa... aku gelak takleh berenti ni dah kenapa dengan aku ni...

hahahahahaha...

The Sharkox said...

mohon birthday boy bagitahu software apa yg digunakan untuk buat autotune tersebut

Zuhairi Zainal said...

"Namun begitu, Harian Metro sudah ada bilangan pembaca yang tetap, kebanyakannya terdiri daripada golongan Melayu tipikal yang dahagakan kisah-kisah kehidupan sebenar yang ditokok tambah bagi memenuhi kehendak syahwat dan fantasi mereka."

SETUJU! haha...

ParkAir said...

wow buleh masuk carta radio pujaan sirap macam nih.

Faizal Rosly said...

norinaomar: jangan lupa beli album saya di pasar malam berdekatan

hudafiona: kredit kepada Harian Metro sebenarnya

nobody: hai lama tak jumpa

dekan fizik: kredit kepada mohd husni mohd noouououououurr

aslina: baguslah ambil iktibar

sharkox: kau pakai android ke iphone? android aku tak sure kalau iphone apps autotune yang paling popular "I am T-Pain"

zuhairi: kau dan aku pun sama masuk golongan tersebut

parkair: jangan lupa undi

The Sharkox said...

damn you autotune imma blekberi user

z a t i said...

ade efek kru. kikiki

ANGKASA said...

arghhhhhhhhhhahahahaha

this is soooo much WINNNNN!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

nice ...how u do bro???



from matbrutal...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...