Wednesday, October 17, 2012

Perut Selepas Berkahwin

Hai apa khabar pembaca di luar sana yang sudah berkahwin mahupun yang akan berkahwin? Mengikut label stereotype yang diturunkan secara turun temurun oleh orang Melayu, selepas berkahwin, 78% orang lelaki akan mengalami kenaikan berat badan secara mendadak, seterusnya membentuk ketulan lemak di bahagian perut. Secara saintifik, fenomena ini dinamakan 'boroiyun asperatus' ataupun dalam bahasa pasarnya boroi.

Antara faktor yang menyumbang kepada fenomena ini adalah kasih-sayang yang berterusan yang diberi oleh isteri, sama ada secara emosional mahupun secara fizikal yang berbentuk masakan lazat setiap hari. Orang-orang tua selalu kata kenaikan berat badan itu adalah simbolik kepada kebahagiaan yang sedang dialami oleh sang suami. Di sini saya ingin membuat pengakuan tanpa ada sebarang perasaan aib, yang saya adalah salah seorang daripada 78% lelaki tersebut, dengan gambar di bawah sebagai bukti.


Ya saya boroi. Lagi cepat saya mengaku lagi cepatlah saya boleh menerima keadaan ini tanpa perlu mempedulikan pandangan masyarakat sekeliling. Bagaimana kita nak ubah persepsi masyarakat kalau kita sendiri tidak boleh menerima kekurangan diri? Or should I say dalam situasi ini, 'kelebihan' di perut. Namun begitu sebelum anda, khususnya kaum wanita menarik nafas lega, anda perlu tahu satu perkara; perut membesar ini BOLEH terjadi kepada wanita juga. Saya akan menunjukkan buktinya dengan mempamerkan gambar isteri saya. Jeng jeng jeng. Ayuh teruskan membaca.



OH EM JI. Fenomena ini bermula sejak 7 bulan yang lalu. Setelah membuat imbasan di perut, maka terhasillah gambar yang sungguh indah. Well mungkin dia seorang yang pemalu so dia tutup muka dengan tangan.


Habislah lepas ni blog ini akan bertukar menjadi blog bayi pula. Hehe :D



19 comments:

Akim Iqbal said...

Tahniah jai !

jana said...

Tahniah Ijai,

tak sabar nak tengok baby ijai, dah tau He ke She baby tu,blog baby version ijai cool,OMG mesti cool lah.

idobez said...

Tahniah ijai sang sharp shooter hahaha

Rafhani said...

Hahaha,tahniah!!Tapi sungguh cute sekali anda laki bini posing cenggitu,hehehe

*kuku patah said...

congrate ijai!.. weh perut tu janga over dari da'killa plak.. central obesity bahaya weh....

zura da cute said...

congrats ijai....boboy ker gigirl?send my regards to ur luvly wife...:)

Akim Iqbal said...

lulz kat sharp shooter. Mohon tunjuk ajaq..

LelakiSemalam said...

ala chomelyer...hehe

dee said...

hoyeahhh! baby!!

shogunn_general said...

kongrats jai,tambah lagi satu geng bangi hehe..bila nak main futsal ni hehe

The Sharkox said...

kejap2..ko bukan kawin bulan 5 haritu ke? hahahahahahah

Anonymous said...

thniah ijai..ijai cool n rock..

silent reader.

Ann@zanyra said...

waa..thniahh!semoga selamat semuanye..

Rahim Hashim said...

tahniah ijaicool!

Faizal Rosly said...

terima kasih semua! i lap uols

enasong said...

Tahniah IJAI COOL..semoga anak ko nanti pon super cooll jugeee..=)

Anonymous said...

Tahniah!!! selamat berjuang dlm dunia keibubapaan :)

farahasyikin said...

kan dah cakap!!!hahaha congrats!!!

Anonymous said...

ah ko memang boroi sejak dlu..

-syarina sepupu-

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...