Friday, November 16, 2012

Mengapa Bella Swan Bukan Gadis Yang Sesuai Untuk Anda

Hai apa khabar peminat-peminat Twilight sekalian? Sebagai seorang peminat fanatik, anda pasti sudah tahu yang filem Twilight: Breaking Dawn part 2 akan ditayangkan pada minggu hadapan. "OHH EMM EDWARD PLEASE SUCK MY BLOOD FROM THAT PART OF MY BODYYYY" jerit gadis-gadis remaja histeria yang tergila-gilakan pontianak kacak Edward Cullen dalam siri tersebut. Semalam aku pergi Alamanda, mereka dah siap bercamping dah di luar panggung untuk memastikan mereka dapat beli tiket walaupun sebenarnya kalau beli secara online lebih cepat dan convenient. Punyalah fanatik.

Anyway, dulu aku ada buat entri Mengapa Edward Cullen Bukan Jejaka Yang Sesuai Untuk Anda untuk memberitahu gadis-gadis fanatik yang mereka boleh cari lelaki yang jauh lebih baik daripada Edward. Kali ini, saya ingin beritahu pula mengapa Bella bukanlah teman wanita yang baik untuk Edward, mahupun untuk anda jejaka-jejaka sotong di luar sana yang kepinginkan makwe seperti Bella. Anda sebagai ibu-ibu di luar sana, harus memainkan peranan dalam hal ini dengan mendidik anak-anak lelaki bujang anda agar tidak terperangkap dengan jerat percintaan gadis seperti Bella. Ayuh teruskan membaca.

1) Tak hormat keluarga

Syurga terletak di bawah kaki ibu. Walaupun ibu dan bapa Bella telah lama berpisah, bapa Bella bersusah payah memainkan peranan sebagai kedua-dua ibu dan bapa, kecuali part breastfeeding. Lepastu bila ada jejaka kacak datang dalam hidup, terus Bella mengingkari kata-kata bapanya. Bapak dia taulah Edward tu bukan lelaki yang baik, dan dia tak mahu hati anaknya terluka. Lepastu Bella dengan kurang ajarnya kata dia nak lari dari rumah jika percintaannya dihalang.

Lepastu time bapak Bella pergi ke kenduri tahlil, Bella rileks je lari dari rumah pergi ke Italy untuk cari Edward. Dia tak ingat masa Edward tinggalkan dia, siapa yang jaga makan minum, siapa yang tenangkan dia masa dia meroyan malam-malam. Lepastu buat keputusan nak kahwin pulak di usia muda tanpa memikirkan perasaan bapanya. At least bagilah bapak kau decide nak buat baju kahwin kat mana kat Man Kajang ke kat Hatta Dolmat ke.

2) Tak fikir masa depan

Bella ni bila dah jumpa jejaka idaman dia, terus tak fikir masa depan dah. Yang dia tahu, dia hanya ingin bersama dengan jejaka idaman beliau #TilJannah. Itu yang selamba tuang kelas, tak datang tutorial, suruh member sainkan kedatangan, aihh apa nak jadi ni. Langsung tak fikir lepas habis sekolah menengah nak masuk matriks ke, nak buat diploma ke. Ini terus fikir nak kahwin. Kau kau mengandung nanti nak dapat anak macam mana nak cari duit nak beli stroller, nak beli Medela Freestyle Breastpump semua? Kau ingat murah ke? Ini zaman moden at least kalau malas kerja nak jadi SAHM (Stay at home mom) pun masuklah MLM jual bengkung ke, Alpha Lipid WD40 ke. Boleh juga jana duit sambil goyang kaki.

3) Tak tahu nak buat keputusan

Para jejaka sekalian, kalian seharusnya menjauhkan diri daripada Bella ketika masih ada peluang untuk berbuat sedemikian. Jangan sampai dah jatuh cinta gila-gila lepastu nampak sifat sebenar Bella baru nak patah hati. Bella ni tak reti nak buat keputusan. Dia ni seorang yang tamak, semua lelaki dia nak. Sekejap nak Edward, sekejap nak Jacob. Sekejap comolot Edward, next time comolot Jacob. Jauh di sudut hati, dia sebenarnya dah buat keputusan pun siapa yang dia nak, cuma dia nak ada back up je. Lepastu senang-senang je dia 'Friendzone' kan kau. Eh bukan Friendzoned ini dah tahap Petzoned. "Jacob, I love you, but only as my wolf pet...."

4) Sikit-sikit nak bunuh diri

Dalam filem New Moon, ketika Edward dump Bella, Bella berasa sangat murung dan tertekan sehinggakan terbaring 2 hari di dalam hutan. Lepastu bila dia sedar bayangan Edward akan muncul dalam situasi yang bahaya, dia pun acah-acah nak bunuh diri nak bagi Edward muncul lagi. Itu yang dia merempit laju-laju di kawasan AES, tumpang naik motor pakcik tua yang tak dikenali, serta nak terjun daripada tebing tinggi. Langsung tidak bertanggungjawab dengan nyawa sendiri. Adik-adik jangan buat macam tu tau. Kalau rasa suicidal tu eloklah adik-adik call talian Befrienders di 03-79568144.

5) Mendesak teman lelaki untuk berzina sebelum kahwin

Astaghfirullahalazim. Selalunya orang lelaki yang buat perangai tak senonoh di ajak berzina sebelum kahwin sebab nafsu orang lelaki memang hat tang tu ja. Tetapi di dalam siri Twilight, Bella asyik mendesak Edward agar bersetubuh dengan beliau. Edward menolak sebab dia takut dia naik syeh lalu memagut Bella sehingga meninggal dunia. So, mereka tak berzina bukan sebab zina tu dosa besar, tetapi sebab taknak Bella cedera. Namun begitu Bella masih tidak putus asa, itu yang dia nak kahwin terus agar dapat memuaskan nafsu semata-mata. Ok jujurlah saya tanya, kalau Bella buat gaya ketap-ketap bibir macam sedang mengalami orgasm lepastu ajak anda berzina, adakah anda akan menuruti tuntutan nafsu dah syahwat? Sebab itulah para jejaka harus menjauhkan diri daripada gadis seperti Bella.

Begitulah anda sebab-sebab mengapa anda tidak patut menjadikan gadis seperti Bella Swan sebagai teman wanita anda. Usah hanya pandang ciri-ciri luarannya kerana itu semua adalah kosmetik. Mungkin anda mahu bangkang dengan menggunakan konsep Yang Penting Rupa, tetapi konsep itu ternyata tidak applicable jika masa depan, situasi kewangan, serta kebahagiaan hakiki anda menjadi taruhan. OHH EM JI BREAKING PART 2 DAWN NEXT WEEK EKSAITEDNYAAAAAAAA. GOSHHHH EDWARD XOXO!!





4 comments:

NdyaIbrhm. said...

hahaha. siap till jannah tuuu. adoii penat gelak.

yesILoveeEdward said...

u watch the whole series bro! burnn

Rafhani said...

Poster tu plg hebat.Kalo peminat twilight nampak,agak2 diorg sanggup berkhemah tak nak suruh sign autograph kat atas poster tu,hehehehehe.

Len Inouie said...

Tetap menyampah tgk perempuan nak dua lelaki. Haha.. vampire sucks.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...