Friday, October 19, 2012

ALPHA LIPID WD40 : Hensemkan Wajah Secara Semulajadi

Hai apa khabar pembaca? Adakah anda sering pergi ke temuduga kerja sebagai seorang model dan mereka kata mereka nak call anda tapi sampai sekarang masih tak call walaupun anda rasa anda cukup layak untuk pekerjaan tersebut? Adakah gadis-gadis hanya berjalan laju melepasi anda tanpa menjeling sedikitpun walaupun anda dah cet cet cet mereka? Adakah cermin di rumah anda retak setiap kali anda memandang diri sendiri? Jika anda menjawab 'Ya' terhadap soalan-soalan tersebut, kita mungkin dapat membuat rumusan yang semua ini berpunca daripada wajah anda sendiri. Nak kata anda hodoh adalah tidak benar sama sekali kerana semua manusia dilahirkan cantik paras rupanya, hanya persepsi manusia yang membezakan tahap paras rupa anda. Ok fine saya cakap begitu sekadar nak sedapkan hati anda saja, ada kemungkinan anda ni memang semulajadi tak hensem.

Jadi apakah penyelesaian kepada masalah tersebut? Kalau kita orang kaya, bolehlah tiru artis-artis barat membuat pembedahan plastik jadikan hidung lebih mancung dan pipi tidak tersorong-sorong. Tapi kita ni miskin sebab tak ada orang nak ambil kita bekerja sebagai model. Bagaimana kita nak menghensemkan wajah kita kalau tak ada wang? Tak usah bimbang, tak usah risau. Kini anda berpeluang untuk mengubah nasib anda dengan menggunakan produk kehenseman terbaru yang sedang hangat diperkatakan di Fesbuk, iaitu Alpha Lipid WD40, produk kehenseman SEMULAJADI yang pertama di dunia ini. Sudah tertarik? TUNGGU! Selain daripada menjadi lebih hensem, anda juga boleh jana wang sambil duduk berehat-rehat menggoncang testis! WHAT THE WHAT? Ayuh teruskan membaca di dalam kekaguman!


Mungkin anda masih lagi skeptikal dengan produk ini. Saya faham. Sounds too good to be true right? Baiklah, kita mulakan dengan penjelasan saintifik bagaimana produk ini berfungsi. Produk ini dilabel sebagai WD40 sebagai tribute kepada produk minyak pelincir WD40 yang fungsinya adalah untuk melicinkan serta mengelakkan kekaratan berlaku kepada mesin-mesin. Ektrak daun teh hijau (Green Tea) dalam Alpha Lipid WD40 juga menggunakan konsep yang sama. Formula tinggi protein yang terkandung bertindak untuk meningkatkan tahap metabolisma di wajah anda, sekaligus membakar lemak-lemak berlebihan menjadikan double chin anda kepada single chin, serta merangsang pembentukan sel-sel baru menjadikan hidung anda lebih mancung.

Jika anda masih belum berpuas hati dengan penjelasan saintifik tersebut, mungkin persepsi akan berubah setelah melihat gambar bukti kejayaan di bawah serta testismonial daripada pengguna Alpha Lipid WD40.


"Sebelum ini, rakan-rakan saya sering mengejek saya sebab muka saya macam muka ahli kumpulan Radja. Saya tahu itu bukan satu pujian kerana kumpulan Radja semuanya muka macam baru lepas kena patuk ular. Selepas mengambil minuman ajaib WD40, wajah saya kini menjadi seperti Ariel Peterpan, skil di ranjang pun secara tak langsung macam Ariel. Kini, ibu mertua saya tidak lagi membenci saya dan sering mengajak saya makan nasi di hujung minggu"

Khairul Afandi, Bangi


"Saya memiliki karier sebagai seorang doktor gigi. Saya ada wang, ada kereta, ada PS3, ada iPhone 4s, penis pun boleh tahan panjang. Pendek kata semua bendalah saya ada. Satu benda je saya tiada, iaitu teman wanita. Saya sudah banyak kali approach gadis-gadis tetapi asyik kena Friendzoned je. Semua kerana wajah saya. Apabila saya ternampak produk WD40 yang dishare oleh kawan saya di Fesbuk, terus saya order 5 tin. Kini saya tidak lagi disembur dengan pepper spray setiap kali saya menegur gadis"

Ahmad Shuhud, Londang.


Ya, masuk saja perenggan ini, saya tahu anda sudah mula tertarik. Untuk membuat anda betul-betul pasti, tahukah anda anda boleh mendapat mendapatan sampingan menjual Alpha Lipid WD40 ini? APA? Wajah hensem, dapat duit lagi? Untuk bagi mudah faham, macamnilah konsep dia. Anda beli bertin-tin, lepastu anda jual bertin-tin sampai naik tahap Supervisor. Kalau ahli biasa komisyen sikit Supervisor komisyen banyak. Lepastu bila dah kurus mesti ramai lagi orang nak jadi downline anda lepastu proses berulang-ulang sampai jadi Supersaiyan.

Sebagai penutup inginlah saya memberi kata-kata perangsang. Orang selalu kata, 'Money can't buy happiness'. Tapi tahukah anda perceraian selalunya disebabkan oleh ketiadaan wang? Bagaimana kita hendak memberi anak kita makan the Chicken Rice Shop? Jika anda takut isteri anda meninggalkan anda untuk lelaki yang lebih hensem dan kaya, jangan tunggu lama-lama untuk menyertai kami. Let's DU-IT (Do it)

D - Doa
U - Usaha
I - Istiqamah
T - Tampan sebab minum WD40

Untuk sebarang pertanyaan dan kemusykilan, anda boleh tinggalkan soalan di ruangan komen. Alah tak payah nak tanya-tanya, hubungi saya terus dan orderlah minimum 4 tin agar anda boleh mulakan Road To Handsomeness anda hari ini. Say no to plastic surgery, say YES TO WD40!

Wednesday, October 17, 2012

Perut Selepas Berkahwin

Hai apa khabar pembaca di luar sana yang sudah berkahwin mahupun yang akan berkahwin? Mengikut label stereotype yang diturunkan secara turun temurun oleh orang Melayu, selepas berkahwin, 78% orang lelaki akan mengalami kenaikan berat badan secara mendadak, seterusnya membentuk ketulan lemak di bahagian perut. Secara saintifik, fenomena ini dinamakan 'boroiyun asperatus' ataupun dalam bahasa pasarnya boroi.

Antara faktor yang menyumbang kepada fenomena ini adalah kasih-sayang yang berterusan yang diberi oleh isteri, sama ada secara emosional mahupun secara fizikal yang berbentuk masakan lazat setiap hari. Orang-orang tua selalu kata kenaikan berat badan itu adalah simbolik kepada kebahagiaan yang sedang dialami oleh sang suami. Di sini saya ingin membuat pengakuan tanpa ada sebarang perasaan aib, yang saya adalah salah seorang daripada 78% lelaki tersebut, dengan gambar di bawah sebagai bukti.


Ya saya boroi. Lagi cepat saya mengaku lagi cepatlah saya boleh menerima keadaan ini tanpa perlu mempedulikan pandangan masyarakat sekeliling. Bagaimana kita nak ubah persepsi masyarakat kalau kita sendiri tidak boleh menerima kekurangan diri? Or should I say dalam situasi ini, 'kelebihan' di perut. Namun begitu sebelum anda, khususnya kaum wanita menarik nafas lega, anda perlu tahu satu perkara; perut membesar ini BOLEH terjadi kepada wanita juga. Saya akan menunjukkan buktinya dengan mempamerkan gambar isteri saya. Jeng jeng jeng. Ayuh teruskan membaca.



OH EM JI. Fenomena ini bermula sejak 7 bulan yang lalu. Setelah membuat imbasan di perut, maka terhasillah gambar yang sungguh indah. Well mungkin dia seorang yang pemalu so dia tutup muka dengan tangan.


Habislah lepas ni blog ini akan bertukar menjadi blog bayi pula. Hehe :D

Wednesday, October 10, 2012

Tanda-Tanda Anda Ketagihan Adam dan Hawa


Menurut statistik yang dikeluarkan oleh Astro, drama bersiri terbaru Adam dan Hawa merupakan drama yang paling popular di saat ini, dengan lebih 6 juta orang menontonnya setiap kali episod baru ditayangkan. Nampak macam ezajerit bilangannnya di situ tetapi memang saya suka ezajerit berdasarkan reaksi luar biasa yang diberi oleh para peminat siri drama tersebut. Sana sini tak kiralah di alam fana, alam maya mahupun para pekerja di Alam Flora semua sibuk bercerita dengan kehebatan siri ini. Anda boleh nampak passion serta keobsesan mereka tentang siri setiap kali topik Adam dan Hawa dibincangkan. Adakah anda salah seorang daripada mereka? Ayuh teruskan membaca untuk mengetahui adakah anda juga fanatik Adam dan Hawa.

1) Anda yang selama ini tengok TV3, tiba-tiba melanggan Astro Beyond HD semata-mata untuk menonton Adam dan Hawa. Tidak cukup dengan Astro, TV lcd 42" dengan definisi tinggi juga turut dibeli untuk memastikan kepuasan menonton drama kegemaran mereka ini.

2) Jika anda wanita sudah berkahwin, anda menguruskan segala urusan yang berkaitan dengan anak-anak dan suami sebelum pukul 10 malam, dari hari Isnin hingga Khamis. Makan minum berak semua kena setelkan sebelum pukul 10. Ini kerana tepat pada pukul 10, anda wajib berada di hadapan televisyen berserta dengan tisu dan kudapan bagi menghayati siri Adam dan Hawa tanpa gangguan di saluran Mustika HD 134. Bunyi air masak di dapur, bunyi orang beri salam di luar semua tidak akan dilayan. Even if anda dah nak terberanak, boleh tahan lagi tu lepas habis cerita barulah beranak.

3) Kebanyakan mereka yang menonton siri ini menonton sirinya terlebih dahulu, barulah perasan yang siri ini diadaptasikan daripada novel popular Aisya Sofea dengan tajuk yang sama. Oleh kerana tidak mampu menahan keghairahan terhadap siri tersebut, sudah pastilah anda akan membeli novel tersebut dan dihabiskan dalam masa sehari untuk mengetahui bagaimanakan ending siri tersebut kerana siri Adam dan Hawa ni 80 episod. Walaupun dah habis baca novel, itu tidak menghalang anda untuk terus menonton siri tersebut di Astro sambil membuat perbandingan antara kisah di novel dan adaptasinya di TV sambil memberi komen-komen seperti "Eh yang ni tak ada pun kat novel" ataupun "Eh kat Astro ni tak tunjuk pun scene Adam garu ketiak".

4) Anda memastikan telefon pintar dan laptop anda dicas dengan penuh. Ini kerana sambil menonton Adam dan Hawa, anda akan membuat ulasan secara langsung melalui Twitter menggunakan hashtag #adamdanhawa untuk berkongsi pendapat, teori, emosi, mahupun momen inzal bersama peminat yang lain. Di Fesbuk pun tak kurang hangatnya. Kalau anda nampak rakan-rakan Fesbuk anda mengepost status-status aneh selepas pukul 10 malam seperti "OHHH KACAKNYAAA", "MMMM SEJUK MATA MEMANDANG" mahupun "#%$&*#$^#&$^&^&#$^!!!", itu bermakna mereka sudah dirasuk oleh Adam dan Hawa.

5) Sebagai peminat setia, anda pastilah sudah 'Like' laman Fesbuk rasmi Adam dan Hawa (http://www.facebook.com/AdamHawaDrama). Di sini tahap kefanatikan mereka adalah over 9000. Masing-masing sudah menukar gambar profail kepada Aaron Aziz mahupun Nadiya Nisaa. Adalah juga sorang dua pakai gambar Rozie Rashid. Kalau anda jantan sekalipun anda peduli apa orang lain soksek soksek cakap anda jantan dayus bila anda pakai gambar Aaron Aziz berketayap. Mereka semua tak faham perasaan cinta anda yang suci.

6) Walaupun anda sudah menonton episod terbaru Adam dan Hawa, itu tidak menghalang anda untuk menonton siaran ulangannya tak kiralah pukul 1 pagi ke, pukul 5.30 petang ke mahupun di hujung minggu. Orang lain cuba nak tukar channel anda akan bagi jelingan padu maut. Orang ajak pergi kenduri, anda jadi anti sosial kerana anda nak teman Adam pergi Masjidil Haram. Lepastu hausmet anda semua kompelin Internet jadi slow sebab anda muat turun episod terbaru sambil stream di Youtube.

7) Keperibadian anda secara tidak langsung dipengaruhi oleh Adam dan Hawa. Yang lelaki, tiba-tiba bercita-cita nak jadi Pilot MAS. Mereka percaya walaupun mereka ni seorang playboy, satu hari nanti mereka akan berubah dah akan pakai ketayap dan berjumpa cinta agung di Mekah. Yang lebih ekstrim tu, ada juga yang sanggup berkhalwat dan mengharapkan agar mereka ditangkap basah. Lepastu kalau yang sedang bercinta mulalah plagiat quote Adam dan Hawa seperti "Fandi rasa kosong.. kosong.. kosong.." , "Am dah penat ma.. Hampir putus asa.." mahupun "TAK USAH DIUCAP, TAK USAH DILAFAZ, AKU DAH MENGERTI BAHASA CINTAMU.....". Perghhhh.

8)Bagi anda, di saat ini lagu yang paling best di cakerawala adalah lagu tema Adam dan Hawa, Muara Hati dendangan Hafiz AF dan Dato Siti Nurhaliza. Sebagai seorang fanatik anda sudah pastilah menjadikan lagu tersebut sebagai nada dering, nada SMS, mahupun bunyi alarm bangun pagi. Lagu tersebut memang infectious kalau anda tak minat siri Adam dan Hawa sekalipun anda pasti pernah dengar bait "DEMIII CINTAAAA DALAM HATIKUUUU". Yang peminat fanatik pula setiap kali ada situasi yang menjengkelkan tetapi mereka terpaksa juga buat, mereka pasti akan nyanyi, DEMIII CINTAAAAAAA. Kalau nak berak tapi tak lawas pun diusahakan juga sambil menyanyi DEMII CINTAAAA tah apa kaitannya tah. Lepastu yang super duper fanatik siap buat rambut afro macam Hafiz dan pakai produk pencuci muka SimplySiti.

9) Memang sudah menjadi trend masyarakat Melayu masakini untuk menamakan anda mereka berdasarkan watak-watak popular dalam drama televisyen. Antara nama yang pernah popular dahulu adalah Nora Elena, Ahmad Durrah, dan juga Syahdan (Hati Waja). Maka nama yang popular untuk tahun 2012 ini sudah pastilah Adam Mukhriz dan Ain Hawani. Mak bapak pula kalau nak cari jodoh untuk anda kena ada iras-iras Adam Mukhriz nama Adam je tak bermakna hensem ye tak.

10) Sebagai peminat fanatik, anda akan berasa marah jika orang mempermainkan siri Adam dan Hawa serta membuat entri parodi tentang drama kegemaran mereka. Siapa yang berani kutuk Adam dan Hawa tu, tak pasal-pasal ada hate page "KAMI BENCI FAIZAL YANG MENGHINA AARON AZIZ KAMI" (sekadar contoh).

Berdasarkan sindrom-sindrom di atas, adakah anda merupakan salah seorang daripada peminat fanatik Adam dan Hawa? Harus dinyatakan di sini yang saya tak pernah menonton satu episod pun siri tersebut, apa yang ditulis adalah berdasarkan pemerhatian terhadap masyarakat sekeliling dan......mama sendiri. DEMIII CINTAAAAAAAA dammit tengok aku pun dah ternyanyi sebab mama aku siang malam pasang siri tersebut.

Thursday, October 4, 2012

Parti Liar 2012

Hai uols. Tatkala Hari Raya Haji semakin hampir, di saat itulah baru aku berkesempatan untuk membuat entri parti liar Aidilfitri yang diadakan pada 29 Syawal yang lalu. Saja je buat last day Syawal sebab nak all out berparti sampai lupa diri. Ini merupakan acara tahunan yang dinanti-nantikan oleh 'partygoers' suci di mana mereka boleh memuaskan nafsu serakah mereka meminum minuman keras tanpa alkohol, bertentang mata dengan jantina yang bukan mahram tanpa bersentuhan, serta makan juadah percuma sehingga naik paras kolestrol. Sudahkah anda bersedia untuk berparti? Untuk menaikkan mood parti liar, apa kata anda pasang lagu daripada kumpulan Far East Movement ataupun kumpulan nasheed Far East sambil membaca entri ini.

Orang pertama yang datang ke parti liar ini adalah ahli Team Bangi Ikram. Tapi dia balik awal sebab terjengkel kena tolong susun kerusi meja so tak ada gambaq. Maaf ya peminat Ikram. Ok konsep entri ini adalah saya letak gambar, lepastu saya akan menaburkan caption-caption yang berunsurkan fitnah terhadap mangsa. Kita mulakan dengan gambar di bawah. Ini adalah rakan-rakan Uniten aku.


Yang kiri sekali tu nama dia Saiful Izwan ataupun nama politiknya Saiful Anal. Last year dia bawa bini tetapi kali ini bini dia gagal untuk menghadirkan diri kerana takut terberanak di rumah aku. Ketika entri ini ditulis bini dia dah beranak so kongratulasi Epul! Sebelah Epul adalah Abu Zar dia peminat Menyu so obviously memang tak ada apa-apa yang menarik yang kita boleh cakap pasal dia. Yang paling kanan tu nama dia Hanis. Nama dia dalam telefon bimbit aku adalah Hanis Penis. Dia masih single jika berminat boleh tinggalkan jumlah berat badan dan alamat emel di ruangan komen.


Ini adalah Nina dan teman lelakinya Patrick. Bukan Patrick Stewart adaupun Teoh. Nina merupakan wakil syarikat dalam pertandingan Menari Balet Antara Syarikat IT masa kami bekerja bersama-sama dengan Maikrosof dahulu.


Jika aku merupakan seorang homoseksual dan fetish aku adalah lelaki Cina, maka Gabriel Thum lah jejaka yang aku rela serahkan dubur aku. Kalau kalian ada masalah Windows Update, lepastu kalian call Maikrosof nanti diala yang jawab.


Ini pula adalah keluarga Nizam dan Liza. Mereka baru saja mendapat anak lelaki baru yang dinamakan Aiman. Aiman tak pernah kisah. Get it? Get it?


Kali ini kehadiran geng Datacom memang amat mengecewakan. Walaupun sudah berjanji untuk hadir berbaju raya, namun ramai yang tiba-tiba memberikan alasan di saat-saat akhir seperti Zahrul cakap hamster dia nak beranak. Shikin pula cakap dia tak dapat datang sebab laki dia mimpi basah tak ada seluar nak pergi rumah aku. Kunal pula dah kena belasah main Fifa 13 terus merajuk taknak datang. Yang setia adalah sepupu Shima, Adik Shima, Shima Shima, dan kawan Shima. Kawan Shima ni harap rambut je merah tetapi kuah kacang tak berani makan.


OHHH EMMM JIIII ITU IJAICOOL.BLOGSPOT.COMMM!!! Jerit suami The Pink Stilettos yang menjadikan aku sebagai idola beliau walaupun hampir tiap-tiap minggu jumpa main futsal bersama. Ayra dan Raina pula secara rasminya menggangap aku sebagai pakcik mereka yang paling kool rileks je pergi jalan-jalan tengok kucing tanpa perlu ditemani ibu dan bapanya.


Ini adalah keluarga Tamir. Kat gambar ni tak nampak sangat, tetapi kalau in real life kau boleh tengok lengan Tamir yang berotot padu serta 7 pack beliau yang terjojol. 7 pack ok lebih 1 daripada manusia biasa. Isla pula tertanya-tanya mengapa kawan ayahnya hanya ada 1 pack walaupun paras rupanya hensem. Dunia ni memang begini Isla. Kalau kita kurang menarik di perut, at least Tuhan bagi kita lebih di muka.


Ini pun rakan Uniten juga nama dia Syawalliah. Nama pun Syawal kenalah datang parti liar Syawal bukan? Anak dia Afrina comel rambut megi kalau tengok mesti rasa nak makan Megi Goreng Mamak di Ameerali.



Team Bangi yo! Nak dijadikan cerita adalah sorang ahli Team Bangi ni yang saya taknak sebutkan nama. Klu dia, orang boleh nampak dia kalau dia senyum ataupun masa mencapai kemuncak syahwat je. Dia kata kelas dia dah nak start kat London tu, so tak dapat nak hadir ke parti liar aku. Tapi bila cek emel balik rupa-rupanya start bulan Oktober memang cikai mak lampir kan? Yang wajah penyanyi Radja pun sama tak datang, memberi alasan takutkan mertua walaupun 25 minit je perjalanan untuk ke rumah aku dari rumah mertua beliau. Apai datang tanpa Mizah sebab Mizah baru beranak. Huiii Mizah takde memang sibuk Apai flirting sana sini. Yang membuat kemunculan sulung dalam edisi parti liar kali ini adalah Dazu dan bini barunya Qairom. Malam tu siap datang sekali lagi bawak bini untuk main game hihihi. Ise dan tunang Liyana datang malam tapi sebab dia pakai kain pelikat je aku malas nak ambil gambar.


Ini pun rakan-rakan Bangi juga. Nur Khadijah Johari kembali membuat kemunculan walaupun due date beliau dah hampir. Alah risau apa dia doktor boleh deliver bayi sendiri. Di sini saya ingin memberi highlight kepada adik beliau Nadiah Johari (dua dari kiri). Baru-baru ini adik beliau telah melangkah bendul, sekaligus memberi tekanan kepada beliau yang masih belum berkahwin ini. Jadi jika anda rasa anda hensem dan tak tinggal solat, silalah tinggalkan nombor telefon di ruangan komen. Pasal lelaki berbaju melayu merah tu, tiada sebarang benda baik yang saya nak cakap sebab dia peminat Menyu. By the way Adam Johari bukanlah adik-beradik Khadijah dan Nadiah ok.


Ini adalah rakan-rakan sepejabat aku sekarang. Yang kiri pakai spek mata tu nama dia Shafiq. Dia tak boleh makan nasi lepas pukul 8 malam so memang tension la kalau satu syif dengan dia hari-hari kena makan burger kambing. Pernah satu hari tu kami paksa juga dia makan nasi pukul 8.01 minit dia meraung-raung taknak. Dia boleh kena parkinson kalau makan nasi so kami cuba fahami situasi dia. Lepastu yang sebelah kiri aku tu nama dia Visu. First timer juga ke parti liar dia. Dulu dia intern lepastu aku tanyala dia dia dari U mana? "KLMU". Itu merupakan kesilapan terbesar dia kerana bercakap benar sebab lepastu aku hari-hari menyanyi "Dunia di dalam genggaman kita" dan juga "no matter what you doooo, kenali you di KLMUUUU" Kahkahkah. Linda malasla nak mengumpat dia nanti dia report kat boyfriend dia. Nabila yang paling kanan, dia kuat gossip kira macam kami punya Beautiful Nara lah.


Gadis di atas ini merupakan gadis yang penting dalam hubungan aku dan isteri. Nama dia Liana. Kami sama-sama praktikal di Idwal Systems. Liana lah yang membantu aku mengurat Da'Killa. Segala kad, mix tape, mahupun roti canai cinta semua aku kirim kat dia untuk diberi kat Da' Killa. Tanpa Liana aku mungkin masih tidak berteman dan last-last jadi gay. Terima kasih Liana.


Tengku Eleanor Ezura dan suaminya Nabil datang di saat-saat akhir, memang saja je nak buat aku hampir-hampir unfriend dia kat Fesbuk. Mereka baru berkahwin, inai kat punggung Nabil pun masih tak hilang lagi kot. Tetapi Ezu memang kool tak pernah ponteng parti liar aku.

Kesempatan ini saya gunakan untuk mengucapkan ratusan terima kasih kepada mereka yang sudi hadir ke parti liar hari raya saya ini. Sori jika aku tak memberi layanan fizikal dan spiritual sepenuhnya kat korang. Sekarang ni masing-masing dah ada komitmen dengan pekerjaan dan keluarga, bila lagi kita boleh nak jumpa kalau tak di majlis-majlis sebegini. Semoga persahabatan kita tidak akan luput....well unless kalian bagi mereka yang cakap nak hadir tapi tak hadir, seperti biasa persahabatan kita luput sampai raya haji (dah dekat dah ni) dan nama anda akan disenaraihitamkan.

Gambar liar lain akan dimuat naik di Fesbuk. Macam biasa kalau muka gadis hangat tetapi nama lelaki mestilah buat-buat tak nampak saja friend request kalian tu kan. Kenalah ada mesej perkenalan diri dan berjanji untuk tidak mengetag saya dengan gambar Alpha Lipid SD11. Hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...