Wednesday, July 16, 2014

#CDM25

Well since isu gadis Peugeot #CDM25 ni dah jadi viral, terpaksala aku turut serta buat jenaka.


Ala memangla kita marah dengan tindakan dia maki hamun dan ketuk kereta pakcik tu, tapi kalian janganla hina dan malukan Kiki teruk-teruk. Ini kerana satu hari nanti, dia akan muncul juga dalam salah satu episod Tanah Kubur yang berjudul "Balasan Mengetuk Kereta Orang Tua Dengan Steering Lock" untuk pengajaran semua.

Banyak benda yang kita boleh pelajari daripada hal ini. Contohnya, kalau kita rapuh Iman tak kisah pun ada malaikat yang mencatat amalan di kiri dan kanan, at least sebelum berbuat jahat pandang jugalah kiri kanan untuk memastikan tiada orang yang rakam. Besides, isu #CDM25 ni boleh dijadikan inspirasi untuk membuat iklan raya. Contohnya, pada satu hari, ada seorang Pakcik Tua yang secara tidak sengaja terlanggar kereta Peugeot seorang gadis. Gadis itu terus sentap lalu mengeluarkan steering lock beliau untuk mengetuk Pakcik Tua tersebut. Tiba-tiba kedengaran takbir raya di latar belakang dan mereka pun bersalam-salaman. Fuhh power betul iklan raya aku lagi power daripada iklan raya Petronas.



5 comments:

wani ezryl * said...

haha gambar loki tu memang win! xD semoga benda ni dapat settle secara baik.

Teacher Basariah said...

sadis lagi menyadiskan cdgn iklan raya tu..huhu

Suraya said...

hahahaha nice one!

Anonymous said...

hahhahahahahahahhahaa

jana said...

terbaiklah ijai hilang mengantuk kak jana

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...