Wednesday, March 19, 2014

Kompilasi #JenakaArtis

Hai apa khabar pembaca? Tahukah anda, salah satu hashtag kegemaran saya di Twitter adalah #JenakaArtis. Sebagai seorang yang mudah terhibur, saya sering buat tweet yang hambar nak arwah dan kemudiannya saya sendiri yang gelak. Sebenarnya membuat kompilasi tweet daripada Twitter hanyalah taktik orang mengemaskini blog bila dah tak ada idea untuk menulis entri berkualiti. Alamak terberitahu rahsia pula. Tak apa, mari kita bergelak tawa.

1) Apa akan jadi kalau Zila Bakarin makan tak henti-henti? Jadilah Godzila Bakarin #JenakaArtis

2) Apa akan jadi kalau Sasi The Don masuk Islam? Jadilah Ustaz Don #JenakaArtis

3) Apa akan jadi kalau Fizz Fairuz mengecapi kemuncak syahwat? Jadilah Jizz Fairuz #JenakaArtis

4) Apa akan jadi kalau orang asyik tanya soalan kat Marion Caunter? Jadilah Marion Caunter Pertanyaan #JenakaArtis

Anda sudah dapat konsepnya di sini cara untuk membuat #JenakaArtis? Ayuh teruskan membaca.



Ok ini pula #JenakaArtis yang dilakukan oleh orang lain yang ternyata lucu nak arwah.


Kahkahkah kelakarnya. Untuk membuat hidup anda terus ceria, layari Twitter dan carilah hashtag #JenakaArtis. Jika anda tak ada akaun Twitter, sila register sekarang dan jauhilah rakan-rakan MLM di Facebook tu. Jumpa lagi dalam siri kompilasi yang akan datang.

Monday, March 17, 2014

Himpunan Jenaka Manchester United vs Liverpool

Hai apa khabar semua? Hidup di dunia ini kenalah saling ingat-mengingati. Atas sebab itulah saya nak ingatkan rakan-rakan dan pembaca yang terdiri daripada peminat Manchester United yang kejadian dibelasah 3-0 di tempat sendiri malam tadi benar-benar berlaku dan bukan sekadar mimpi ngeri. Bak kata Tun Dr. Mahathir Melayu ni mudah lupa, maka untuk membuat kelian sentiasa ingat saya ingin membuat kompilasi tentang jenaka-jenaka berkenaan Manchester United menentang Liverpool di laman sosial malam tadi. Ayuh teruskan membaca.


Memang bahagia menonton perlawanan semalam. Banyak juga mention daripada peminat Manchester United yang berbaur defensive dan sentap setelah aku mengepos tweet-tweet di bawah.


@Khairilanuar


@_siggplus



Dan seterusnya gambar-gambar lucu baru dan lama yang dah selalu sangat guna untuk menganjing Manchester United.




Ok fine kita letakla satu jenaka untuk Liverpool agar timbul sedikit senyuman di wajah peminat Manchester United.


Jika anda ada status, tweet-tweet mahupun jenaka Manchester United yang lucu ayuh kongsikan bersama!

Wednesday, March 12, 2014

Pernah tak....?

1) Pernah tak kalian nampak tahi lalat besar di muka orang lepastu rasa nak garu tahi lalat tu

2) Pernah tak kau bangun dari sujud lepastu kepala termasuk dalam kain pelikat orang depan lepastu lemas

3) Pernah tak kau sembahyang kat surau ofis lepastu ada orang tepuk bahu kau lepastu kau tampar balik orang tu in self defense

4) Pernah tak dah tahiyat akhir kau nak terkentut kau cuba tahan tapi terlepas sikit tapi kau teruskan solat laju-laju konon-konon sempat beri salam

5) Pernah tak mama kau kejut subuh tapi kau terlalu mengantuk lalu kau buat-buat buka paip pastu basahkan sejadah kat tempat sujud konon-konon dah solat

Ada lagi ayuh teruskan membaca.

6) Pernah tak kau parking kereta lepastu bukak pintu lepastu pintu terkena kereta sebelah dan tuan punya kereta tu masih ada dalam kereta

7) Pernah tak kau pergi stesen minyak pastu bayar di kaunter kemudian dengan tenang masuk kereta start enjin & drive begitu saja tanpa isi minyak

8) Pernah tak masa tengok wayang orang sebelah kau dengan tenang sedut air coke kau sebelum letak balik ke tempat asal macam tiada apa-apa yg berlaku

9) Pernah tak kau pergi cucuk duit kat ATM lepastu kat depan kau ada makcik paranoid asyik toleh belakang ingat kau nak tengok nombor pin dia

10) Pernah tak kau beratur cucuk duit lepastu nampak orang depan baki dia tak mencukupi lepastu kau tergelak kecil lepastu dia toleh tengok kau

11) Pernah tak kau tanam lauk bawah nasik lepastu time nak bayar makcik cashier tu mengesyaki sesuatu dan ambil sudu korek lauk kau

12) Pernah tak kau dah lambat pergi kerja pastu main capai je gulungan stokin nak pakai dalam kereta pastu baru kau sedar itu gulungan spender


Ok sampai di sini saja, jumpa lagi dalam segmen 'Pernah tak' yang akan datang. Assalamualaikum.

Thursday, March 6, 2014

Percutian di Grand Lexis Port Dickson

Hai apa khabar pembaca? Siapa yang datang hari-hari ke laman ini mengharapkan ada kemaskini terbaru namun berakhir dengan jeritan kata-kata kesat seperti BARBIEEEEEE apabila melihat tiada sebarang update? Ya saya pun salah seorang daripadanya. Sebenarnya, sempena ulangtahun perkahwinan yang kedua tempoh hari, kami bercadang untuk berkahwin sekali lagi (dengan orang yang sama) macam yang orang putih selalu buat tu. Tetapi memandangkan kos perkahwinan dewasa kini sangat tinggi dan baju kahwin pun dah tak muat, kami batalkan terus rancangan kami itu. Instead, kami membuat keputusan untuk pergi tidur di hotel yang berdekatan sahaja. Ok agak-agak macam dah panjang intro ni, mari kita teruskan membaca isi penting.

Dalam aspek memilih hotel ini, garis panduan yang telah aku tetapkan sebagai ketua keluarga adalah mempunyai kolam renang di dalam bilik macam dalam Instagram orang yang aku selalu tengok. Tapi aku tak tahu kat mana hotel tu so aku pun Bing la "kolam renang dalam bi...." belum sempat aku habis taip depa dah sajes hotel Grand Lexis, Port Dickson. Aku pun klik lah lepastu terus mengucap dua kalimah syahadah bila melihat harga bilik untuk satu malam. Dia ada beberapa jenis villa. Yang atas air, Duluxe Pool Villa paling murah RM588.30. Tapi tiada kosong untuk villa jenis tersebut so aku pun duduklah di Duluxe Suite. Deluxe Suite ni duduk atas tanah so kalau masa tidur tiba-tiba katil dan lantai runtuh kau takdelah jatuh lemas dalam laut. Cuma tak thrill la bangun pagi tak dikejutkan oleh deruan ombak sepoi-sepoi bahasa. Duluxe Suite punya pakej satu malam adalah RM632.70 berserta dengan set buffet untuk sarapan. Kalau kau bayar sorang-sorang memanglah nampak mahal tapi kalau kau bahagi 3 (sebab kami 3 orang) haa kat dah mampu tu. Since Aryana belum kerja so akulah bayar part dia.

Bangi ke Port Dickson dekat je, dalam 1 lebih dah sampai kalau kau naik kereta. Kalau kau naik roller blade lambat sikit la. Check in pukul 2 petang kot. Sampai-sampai lepas parking kau boleh naik buggy depa hantarkan ke bilik terus.


Masuk bilik benda pertama yang aku nak teroka sudah pastilah indoor swimming poolnya. Takdelah besar sangat kalau nak buat pool parti mungkin boleh masuk 10 orang kurus atau 3 orang gemuk. Dengan kedalaman 4 kaki, kalau kau berenang dua kali kayuh je dah sampai. Ada pintu keselamatan so tak perlu risau kau sleeptengtenging malam-malam jatuh kolam dan lemas.


Kemudahan-kemudahan lain, dua katil king size, Astro 19 saluran, tetapi tiada bath tub untuk berasmara. Eh.



Setelah habis bermandi-manda, sudah pastilah perut kelaparan. Kat dalam Grand Lexis ni ada beberapa restoran seperti Restoran Duyung; di mana pelayan mereka memakai kostum duyung dengan payu dara ditutup buah kelapa (obviously menipu), restoran Jepun dan bar Lanun jika mahu karaoke sambil pura-pura mabuk. Dalam pakej aku tidak disertakan buffet makan malam, kalau nak makan harga dia RM68 kot. Since kami tak lapar sangat, kami pun keluarla konon-konon nak cari seafood yang sedap. Tapi mostly kedai tengok suasana macam hambar saja, obviously sebab tak tahu nak cari tempat yang best. Last-last end up pergi Giant sebab semua kedai pun dah nak tutup kahkahkah. Tapi dah alang-alang duduk hotel kan, kita try lah masakan hotel ye tak. So kami makan dalam bilik saja order room service. Datillah order Nasi Goreng RM25, aku makan Pizza Istimewa Grand Lexis RM35. Secara jujurnya pizza aku takdelah sedap mana lagi best Pizza Pah tapi nasi dia oklah sebab ada letak sate.


Pukul 5 pagi. Aku terjaga dari tidur tiba-tiba rasa nak terberak. Dengan tenang aku menuju ke bilik air bertaraf 5 bintang beliau sambil frag frag frag janganlah bayangkan. Selesai saja urusan, aku pun bukalah paip. Sekali tak ada air. Ahh sudah. Masa ni air belum kena catu lagi lagipun kat Negeri Sembilan mana ada kena catuan air. Pilihan pertama aku adalah nak terjun ke kolam tapi nanti air keruh pula. Nak terjun laut, jauh sangat dari bilik aku. So nak taknak terpaksala guna tisu ewwwwww. Lepastu aku dengan marah pergi kompelin kat front desk. Yang bagusnya, 10 minit lepastu terus orang maintenance datang setelkan walaupun dia sedang berbaju tidoq. Dah pagi, mandi kolam sekali lagi! Mmmm dah lama tak kencing dalam kolam. Anak aku taktaulah dia kencing ke tak bila aku tanya dia jawab taa ta taa ta uuu je.


BUFFET UNTUK BREAKFAST MASUK DALAM PAKEJ WOIT, Dengan penuh semangat kami pergi ke restoran Duyung tu. Tak ambil gambar sebab asyik melantak. Semua jenis makanan ada nasi lemak, nasi goreng, kuey tiow, roti naan, mee kari, mee orang Jepun selalu makan tu, pelbagai jenis pastri dan roti dan malas lagilah aku nak taip. Kami dipaksa checkout pukul 12 tengahari, so kami menggunakan peluang itu untuk berjalan-jalan di sekitar hotel. Banyak kemudahan rekreasi di sini seperti Children Playground, Giant Snake & Ladder, Pool Scuba Diving, Fishing and Crabbing Activities, KMX & Normal Bicycle Rental, Archery Range, Outdoor Games, Infatable Activities Games, Karaoke Room, Segway Obstacle Course pehh nampak macam gempak tapi aku copy paste saja dari laman web rasmi. Arya kecik lagi tak boleh main semua tu so kami jalan-jalan di sekitar hotel saja.




Selfie sekeluarga!


Kesimpulannya, adakah berbaloi percutian ini dengan harga yang dibayar? Well sekali-sekala belanja anak bini jalan-jalan di tempat yang best instead of pergi Alamanda je setiap hujung minggu apa salahnya. Kediaman superb, makan pun boleh tahan, suasana tenang. Walaupun insiden tiada air pukul 5 pagi dan bilik terkunci sebelum check out agak menjengkelkan, tapi servis dia pantas dan staff dia friendly. Nora bagi tiga bintanggggg. Kalian pernah datang bercuti di sini? Kongsikan pengalaman anda juga. Untuk maklumat lanjut kalian boleh melawat laman web rasmi mereka http://www.grandlexispd.com/ Okbye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...