Thursday, October 15, 2015

Perihal Tol



Salam Maal Hijrah. Sempena tahun baru Awal Muharam ini, apa azam baru anda? Berhenti merokok lalu hisap vape? Membaca Al-Quran dengan tajwid yang betul? Anyway semalam jalan jem gila walaupun public holiday. Namun begitu kesesakan tersebut sudah boleh dijangka kerana rakyat Malaysia memang terkenal dengan sikap suka beratur. Contohnya, kalau kita tahu harga minyak akan naik, kita akan pasti beratur di stesen minyak untuk memastikan kita dapat mengisi minyak 'murah' sehingga penuh. Begitulah juga konsepnya dalam perihal tol naik ini; sebelum harga tol naik, kita perlu beratur di jalanraya agar dapat menikmati kebahagiaan tol murah. Ok nampak macam dah panjang je intro aku ni ayuh teruskan membaca.

Ok aku sebenarnya saja-saja je nak mengadu tentang kenaikan harga tol walaupun aku kerja kat Cyberjaya tak kena tol. Ha ha ha bunyi aku menggelakkan kalian yang terkena tol mahal. Tapi kegembiraan aku menggelakkan kalian tak kekal lama kerana wife kerja KL jika dia minta elaun tol kena bagi juga. Lagipun takkan tiap-tiap minggu nak shopping di Alamanda. Jadi di sini saya ingin kongsikan beberapa tips untuk mengurangkan bebanan kenaikan tol.

1) Tumpang kereta kawan. Bila dah nak sampai tol, buat-buat tidur ataupun sawan.

2) Goda jurutol. Suruh dia bayarkan dulu, in return anda beri nombor telefon. Tak perlu jujur sangat, bagilah nombor telefon rakan MLM anda.

3) Kerja sebagai Jurutol at least anda dapat rasa kutip banyak duit tol.

So adakah laluan ke tempat kerja anda perlu menghadapi harga tol baru? Marilah kita sama-sama berpelukan.

Friday, October 9, 2015

#KloppForTheKop


Welcome J├╝rgen Klopp!
Saviour of the Kop,
It's time to reach the top!
Unlike Moyes he won't flop,
Ok ok I'll stop



Sekadar pesanan untuk gadis-gadis di luar sana, carilah pasangan hidup yang meminati Liverpool kerana mereka setia tak pandang gadis lain, tabah bila dugaan melanda, serta memiliki kecoolan yang tinggi dan tidak mudah melatah apabila dihina oleh orang lain.

Jauhi peminat Manchester United kerana entahla mereka bukan hensem pun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...