Friday, September 27, 2019

Gerai Makcik Kena Sita!

Hai apa khabar pembaca? Kalian mesti ada gerai nasi lemak kegemaran di tepi jalan bukan? Selalu time nak pergi kerja mesti singgah kejap kat gerai makcik tersebut sebab nasi lemak kerang beliau memang kena dengan taste anda. Murah pun murah. Bila kau dah jadi regular customer kadang-kadang siap dapat kuih extra lagi tanpa sebarang bayaran tambahan. Namun begitu hidup ini tak selalunya indah. Berniaga di tepi jalan ni ada risiko dia. Kadang-kadang disembur najis mughollazoh, kadang-kadang gerai ditabrak pemandu mabuk. Tapi masalah paling common adalah gerai kena sita sebab tak ada lesen perniagaan yang sah. Ini adalah kisah tentang seorang individu yang teringin nak makan nasi lemak namun gerai nasi lemak kegemaran beliau telah disita oleh Majlis Perbandaran. Ayuh teruskan membaca.

Gerai makcik tepi jalan kena sita
I wish I could pretend I was not lapar,
Lagu KRU Ohh la la la,
Sco pa tu mana,
Baik duduk rumah,
Order je food panda,

Bangun pagi pagi,
Perut berbunyi kruk kruk Kruk,
Lapar nak mati,
Rasa nak makan nasi lemak kerang,
And maybe tambah sotong,
Yeah

Aku start enjin,
Cari gerai kegemaran,
Tapi tak jumpa,
Hanya tinggal kenangan uhh la la la,
I feel like sedih gila yeah

Ayuh tonton klip video Kena Sita di bawah dan jangan lupa subscribe channel Youtube saya, thanks!





1 comments:

W. Hidney said...

Hahaha gila baby kreatif!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...