Saturday, February 28, 2009

Permainan Moden

Bosan bermain permainan tradisional seperti solitaire, minesweeper, ataupun congkak? Usah gusar aku telah mencipta permainan baru 2 minggu yang lalu. Syarat2 untuk bermain permainan baru ini ialah:

1) Memiliki jari telunjuk yang sihat, tiada cacat cela. Ada ketumbit terus hilang kelayakan bermain.

2) Memiliki kulit muka yang tebal untuk menahan cacian masyarakat setempat.

3) Tidak buta kedua2 belah mata.

Klik Read More untuk terus bermain.

Aku namakan permainan ini "Mari mengira tudung Ekin" disebabkan kepopularitian tudung ketegori itu yang semakin hangat di pasaran ketika ini. Permainan ini boleh dimainkan di kompleks membeli belah Alamanda ataupun Bangi Utama di mana pola petempatan berpusatnya terdiri daripada wanita golongan Melayu. Permainan ini lebih afdal dimainkan secara berpasangan kerana jika main sorang2 anda boleh dikategorikan sebagai mereng. Cara2 bermain:

1) Permainan bermula apabila menjejakkan kaki di tempat meletak kenderaan, dan berakhir apabila sampai ke destinasi yang ditetapkan, contohnya panggung wayang.

2) Mata kira harus peka dengan keadaan sekeliling untuk mencari gadis2 ataupun makcik2 yang memakai tudung Ekin. Jika terjumpa kita mengeluarkan jari telunjuk menunjuk ke arah subjek dan kemudiannya menjerit "SATU!" (jari kena maintain tunjuk selama 3 saat).

3) Pihak yang berjaya mengumpul/mengira tudung Ekin terbanyak akan dinobatkan sebagai sang juara. Pihak yang kalah pula harus membeli tiket wayang.

Aritu aku main, jumlah wanita yang memakai tudung Ekin dari tempat letak kereta ke panggung wayang ialah 28 orang. 29 orang jika aku turut mengira mama aku.

ps3: sila gunakan laman web carian gugel jika korang buta tudung tak tahu tudung Ekin tu macamana bentuknya.3 comments:

Idlan said...

Ekin ni sapa Ijai?

Faizal Rosly said...

ekin ialah isteri adam yang tercinta, norashikin amran

Anonymous said...

I сonstantly emailed this ωebρаge post page to all my contаcts, foг the reason that if like to геad
it afterward my friends ωill too.

Here iѕ my blog :: http://www.youtube.com/watch?v=7c29iRk2vPI

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...