Friday, September 27, 2019

Gerai Makcik Kena Sita!

Hai apa khabar pembaca? Kalian mesti ada gerai nasi lemak kegemaran di tepi jalan bukan? Selalu time nak pergi kerja mesti singgah kejap kat gerai makcik tersebut sebab nasi lemak kerang beliau memang kena dengan taste anda. Murah pun murah. Bila kau dah jadi regular customer kadang-kadang siap dapat kuih extra lagi tanpa sebarang bayaran tambahan. Namun begitu hidup ini tak selalunya indah. Berniaga di tepi jalan ni ada risiko dia. Kadang-kadang disembur najis mughollazoh, kadang-kadang gerai ditabrak pemandu mabuk. Tapi masalah paling common adalah gerai kena sita sebab tak ada lesen perniagaan yang sah. Ini adalah kisah tentang seorang individu yang teringin nak makan nasi lemak namun gerai nasi lemak kegemaran beliau telah disita oleh Majlis Perbandaran. Ayuh teruskan membaca.

Gerai makcik tepi jalan kena sita
I wish I could pretend I was not lapar,
Lagu KRU Ohh la la la,
Sco pa tu mana,
Baik duduk rumah,
Order je food panda,

Bangun pagi pagi,
Perut berbunyi kruk kruk Kruk,
Lapar nak mati,
Rasa nak makan nasi lemak kerang,
And maybe tambah sotong,
Yeah

Aku start enjin,
Cari gerai kegemaran,
Tapi tak jumpa,
Hanya tinggal kenangan uhh la la la,
I feel like sedih gila yeah

Ayuh tonton klip video Kena Sita di bawah dan jangan lupa subscribe channel Youtube saya, thanks!



Wednesday, September 18, 2019

Pengalaman Diurut Lelaki Asing di Rumah Sendiri...

Hai apa khabar pembaca? Pernah tak kau rasa stress sampai sengal-sengal satu badan lepastu kau bermonolog dalaman “Ahh malasnya nak keluar kalaulah ada orang datang rumah dan urut aku sekarang tapi secara halal...” ? Baca tajuk di atas macam nak cerita pengalaman tak senonoh yang mengghairahkan namun begitu saya nak tekankan di sini aktiviti yang bakal saya ceritakan adalah syariah compliant dan 100% halal. So kalian dah boleh dah pakai seluar balik. Ayuh teruskan membaca.

Beberapa minggu yang lalu aku try pakej urut dari sentuh.my (search on IG or FB) yang menawarkan khidmat spa di rumah. So di sini aku nak berkongsi pengalaman mereka datang ke rumah dan karate belakang aku sehingga aku mengeluarkan bunyi-bunyi yang aneh dari mulut. Kau pergi je website mereka sentuh.my, pilih pakej apa kau nak, isi details apa yang patut nanti mereka arrange therapist datang rumah kau (KL dan Selangor saja for now).

Aku terpaksa try pakej Couple Massage sebab kau ingat wife aku nak berdiam diri ke tengok aku sorang je kena urut. Urutan di Sentuh ni patuh syariah urut ikut jantina so tak perlu risau la kalau suami anda cuba mengurat therapist gadis. Therapist aku nama dia Rizuan beliau memang tukang urut bertauliah dengan teknik-teknik urutan advanced tinju Ip Man dan Cakaran Sang Rimau. Perasaan dia macam duduk kat kerusi urut seringgit di shopping mall tapi lagi power sebab ada voice command so bila kau jerit “ADUH SAKIT BANG!” secara automatik dia akan kurangkan tekanan urutan. Plus ni 60 minit full body massage dan 20 minit urut kaki so bayangkan berapa kali aku minta keampunan dari Tuhan sebab sakit tapi dalam masa yang sama sedap nak arwah. Lepas habis urut tu memang kau rasa lega sangat umpama baru lepas menjelaskan bayaran PTPTN.

Overall aku memang berpuas hati dengan servis yang ditawarkan oleh Sentuh. First of all mereka datang tepat pada waktu, urut pun tak pakai cheat code cepatkan jam. Faktor paling best adalah dia convenient boleh datang ikut waktu yang kau set dan semua benda mereka bawak seperti meja urut, bau-bauan dari syurga serta bunyi-bunyi tenang seperti ombak menghempas pantai dan air sungai yang mengalir. So amacam terpengaruh bukan dengan ulasan jujur aku semoga anda mendapat Massage yang ingin disampaikan haha sedikit jenaka urut di situ.

Untuk lihat bagaimana mereka setup spa di rumah dan seterusnya mengurut seluruh tubuh aku kecuali area punggung, kalian tengoklah video yang aku susah payah buat di bawah ni dan jangan lupa subscribe channel Youtube saya untuk lebih banyak video urutan zahir dan batin.



Tuesday, September 17, 2019

Lagu Jerebu

Hai apa khabar pembaca? What the what? Dua entri dalam tempoh dua hari setelah lebih setahun tak kemaskini blog? Wow kau ok ke tak Faizal? Tiada krisis rumahtangga ataupun krisis air Selangor ketika ini so kalian tak perlu risau. Tempoh hari, semasa jerebu mula-mula membuat lawatan ke negara kita, aku ada membuat satu playlist Jerebu di Spotify. Lagu-lagu kegemaran aku yang tajuk dia ada kaitan dengan jerebu. You can checkout the playlist here


Namun begitu, kualiti kebersihan udara semakin buruk dan sekolah serta taska anak aku terpaksa ditutup menyebabkan suasana kucar-kacir di rumah pagi ini. Sorang taknak mandi. Sorang nak sarapan McD. Sorang lagi memang jenis garang nak mati haha takpe wife aku taktau aku update blog ni. Saya pasti ramai ibu bapa di luar sana yang terpaksa mengambil emergency leave sebab nak jaga anak di rumah. Untuk memberi semangat kepada anda semua, saya telah mencipta sebuah lagu berdasarkan playlist di atas menggunakan tajuk lagu sebagai lirik. Ayuh teruskan membaca.

Check out the song below and subscribe for more content like this!



Lirik:

Jerebu datang lagi, makes it Harder To Breathe
Every Breath That You Take, makes you wanna feel headache

Smoke Gets In Your Eyes, your throat is getting dry
Everything is so Blurry, IPU sungguh tinggi

Separuh Nafas ku rasa, tiap-tiap tahun pun sama
Fire Burning over there, yang ni kau taknak claim pula

Cause We Didn't Start The Fire

Monday, September 16, 2019

Kempen Meniup Jerebu Kembali Ke Indonesia

Hi apa khabar pembaca? Nampak macam blog ini dah sampai ke rahmatullah tapi kalian semua silap. Setelah lama menghilang, blog ini tiba-tiba membuat kemunculan setahun sekali seperti jerebu yang sedang melanda negara ini. Musim jerebu ni kita tak boleh buat banyak aktiviti di luar, so jangan lupa gunakan alasan tersebut untuk menolak pelawaan jejaka tak hensem yang ajak anda keluar makan. Anyway, kecewa dengan masalah jerebu yang bagaikan tiada jalan penyelesaian, satu kempen untuk mengatasi masalah jerebu dengan meniup jerebu di udara untuk kembali ke Indonesia telah dilancarkan di Twitter, dan mendapat perhatian netizen.


Cadangan itu kedengaran seperti tidak masuk akal, tetapi sebenarnya ada penjelasan secara saintifik jika anda selak kembali bab 4 buku sains tingkatan 3. Itulah siapa suruh anda tak berikan perhatian semasa cikgu mengajar kat depan. Ayuh teruskan membaca.

Sebagai rakyat Malaysia yang cintakan negara, sudah pasti aku akan mengambil bahagian dalam rancangan tersebut. Sempena Hari Malaysia, kami sekeluarga telah berbakti kepada negara dan Alhamdulillah, Terkini Indeks Pencemaran Udara (TIPU) sudah kembali menjadi hijau ketika entri ini ditulis.



Jika hanya kami sekeluarga saja yang berusaha mungkin dapat meniup jerebu sekadar ke Jelebu Negeri Sembilan saja tapi kalau kita semua bergandingan bahu membeli kipas di Kaison ataupun Daiso, nescaya jerebu dapat dipulangkan ke tempat asal. Ayuh rakyat Malaysia! Also jangan lupa subscribe channel Youtube saya youtube.com/user/ijaikool untuk lebih banyak video hambar. Ayuh kongsikan video tiupan anda juga! Jumpa lagi di musim jerebu yang akan datang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...